Let og lækker chokoladeroulade med smørcreme

DSC_8304Den roulade du nu skal høre om, er intet mindre end verdens bedste og lækreste! Og endnu bedre: Den tager under en halv time at lave, alt inklusiv.

Den lækkersultne teenagedatter har plaget hele weekenden om chokoladeroulade. Hun afslørede, at hun havde drømt om den længe og at det var det eneste der ville kunne gøre hende lykkelig. Snot hærger i hendes krop og hun er tæt på at have mistet smagssansen p.g.a. forkølelse, så vi blev hurtigt enige om, at det hastede med den roulade! Den måtte bages straks, før smagen forsvandt helt, og er man så snottet, så skal man da også forkæles 😉

Heldigt, at en chokoladeroulade er lynhurtig at lave, når forkølelsesvirusser hurtigt skal bekæmpes 😉DSC_8288Inden du får opskriften, bliver du beordret til at tage en pakke smør ud af køleskabet. Smørcremen, der skal i rouladen, skal nemlig røres med blødt smør.

Smørcreme, skal der rigtigt smør i, alt andet vil være en dødssynd! 😉

Her kommer opskriften på en let og lækker chokoladeroulade:

Let og lækker chokoladeroulade med smørcreme
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Let og lækker chokoladeroulade med smørcreme
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 1 roulade - 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g kartoffelmel
  • 3 spsk. kakao
  • 1½ tsk. bagepulver
  • Smørcreme
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 125 g blødt smør eller margarine
  • 100 g flormelis 1 spsk. vanillesukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pisk en æggesnaps af æggene. Brug gerne din køkkenmaskine eller elpisker, hvis du ikke gider piske dig lam i armen med et piskeris. Æggesnapsen skal være tyk og hvid.
  3. Bland de tørre ingredienser i en skål og sigt blandingen i æggesnapsen. Vend let melblandingen i, evt blot med en dejskraber. Det er vigtigt at melet ikke bliver pisket kraftigt i.
  4. Bred dejen ud på et stykke bagepapir. Brug dejskraberen. Træk dejen ud i alle ender og kanter på bagepladen.
  5. Bag rouladen midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Hold øje med den. Den må ikke blive brændt i kanterne.
  6. Imens rouladen bager, rører du hurtigt smørcremen sammen.
  7. Alle ingredienserne røres sammen. Brug gerne en lille dejskraber.
  8. Nu er rouladen færdigbagt.
  9. Læg et stykke bagepapir på bordet og drys med sukker.
  10. Vend rouladen ud på sukkerpapiret med bunden opad. Fugt en klud og væd bagepapiret. Nu kan du langsomt trække bagepapiret af. Sådan ser rouladen ud. Nu er den klar til smørcreme.
  11. Smør smørcreme på med en dejskraber. Husk alle verdenshjørner 😉
  12. Rul rouladen sammen og læg den med sammenføjningen nederst.
  13. Rouladen nydes straks og opbevares på køl

 DSC_8304

DSC_8275Noget pudsigt sker i ovnen, når du bager roulade. Dejen hæver op som en stor boble, for sidenhen at falde sammen. Det er helt som det skal være, men man forundres da lidt ved dette syn 😉DSC_8279 DSC_8286DSC_8288DSC_8290Sukkerdrysset har flere formål. Det forhindrer rouladen i at hænge i papiret og det pynter faktisk også ganske fint, ikke?DSC_8297Så er der chokoladeroulade!

Man kan næsten ikke dy sig for at smage, men rouladen skulle efter sigende have bedst af at afkøle, så smørcremen kan stivne helt. Hvis jeg var dig, ville jeg kaste mig ud i en smagsprøve med det samme. Jeg har aldrig kunnet vente, og rouladen smager FANTASTISK også selvom smørcremen ikke er helt afkølet. Hvor standhaftig er du? 😉
DSC_8292
Så er der lækker roulade til den rouladehungende forsnottede teenagedatter og alle vi andre lækkersultne i familien.

Verdens bedste chokoladeroulade, hvis du spørger mig. Den styger direkte ind i kategorien “Familiens favoritter”. Uden diskussion! 🙂

Er du også en slikmund? 
DSC_8299

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Birgitte 27. juli 2017 af 18:54- Svar

    Hej,
    Jeg bor i England og vi har ikke pastauriserede aeggeblommer. Hvor meget er et baeger?
    Tak

    • Gitte Hansen 27. juli 2017 af 20:35- Svar

      Hov, rigtigt godt spørgsmål. 1 bæger svarer til 2 æggeblommer.
      Rigtig god fornøjelse med bageriet derovre 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar