I går spiste vi den LÆKRESTE kylling! En Løgismosekylling. En kæmpe kylling, fyldt med kraft, saft og rigeligt kød.
En kylling der har levet et lykkeligt liv i Pyrenæerne….og det kan smages! En lækker smagfuld kylling.
Kyllingen er rimeligt dyr, 90 kr, så jeg havde lidt satset på, at der gerne skulle være mad til et par dage.
Hm hm. Min storsultne familie levnede ikke meget kylling i går. Kun ét enkelt stykke, men det er vel et godt tegn? 😉
Til gengæld havde jeg gemt det gode stegesky fra kyllingen. Normalt, når man steger kylling, svømmer kyllingen i fedt. Med en Løgismosekylling er der kun kyllingefond til overs og en lille smule fedt. Det er jo sådan det skal være!
Fonden blev gemt til en kyllingesuppe dagen derpå. Sådan et sølle lille stykke havde min storsultne familie levnet.
Jeg var nødt til at supplere med 2 kyllingeschnitzler fra fryseren:
Her kommer opskriften på kylling/karrysuppen:
Kyllingekød (en rest eller 2-4 kyllingeschnitzler)
2 hønsebouillonterninger
Hønsefond fra en rigtig kylling
1 glas champignon (eller en bakke friske)
3 gulerødder i tern.
1 gul peberfrugt
1 stort løg i skiver
Flødeost (Jeg havde et bæger der skulle bruges..Stop madspild).
1 dåse kokosmælk
1½ liter kogende vand.
2 spsk karry
2 spsk smør.
½ pakke nudler
Evt. : flødeost
Fremgangsmåde:
Start med at “brænde” karryen af i lidt smør. Tilsæt bouillonterninger.
Tilsæt kyllingekød i strimler og 1 glas champignon (gem vandet)
Tilsæt løg, gulerødder og peberfrugt.
Lad blandingen simre og boble under låg. Kog 1½ liter vand i elkogekodlen og tilsæt vandet til suppen. Når suppen har simret en ½ times tid, kan du tilsætte nudlerne. Jeg brugte disse. Alle slags nudler kan bruges, men de kan også undværes.
Måske du også har en rest flødeost der trænger til at blive brugt? Det er GENIALT at stoppe flødeost i suppe! Den runder smagen af og erstatter en evt. flødelegering. Flødeosten er jo også smagsgiver? Flødeosten kan undværes, hvis du ikke har en sådan. Jeg tænker du kan bruge alle slags flødeoste, dog lige minus rejeost måske? 😉
Sådan så den færdige kyllingesuppe ud. Jeg puttede en hel pakke nudler i, og det resulterede i, at det blev en nudelret mere end det blev en suppe.
Derfor har jeg også kun skrevet, at du skal bruge en halv prakke i opskriften. .
Udseendet til trods : Nudelretten smagte fantastisk lækkert. Masser af smag fra både karry og kyllingefond.
Familien var lidt i vildrede da der skulle dækkes bord. Var det kniv og gaffel-mad, eller skulle der bruges ske? Godt med lidt hverdagsudfordringer 🙂
Til suppedag her i huset får vi tit lækkert brød til.. Det blev i dag til et eksperimenterende brød. Et grydebagt brød, der har tilnavnet “Verdens Bedste Brød”. og som uden problemer kan leve op til dette navn..
Det er ultralet at lave dejen til brødet (se opskrift i linket lige ovenfor), men det er endnu lettere når man finder ud af, at man kan bruge den morgenbolledej man har i køleskabet
Sæt en støbejernsgryde i ovnen på fuld styrke. Lad gryden varme op i minimum 15 minutter. hæld dejen i. Pas på fingrene, gryde og låg er brændvarmt.
Bag brødet 20 minutter med låg på gryden og 10 minutter uden låg.
Så er der lækkert brød til suppen. Smager fantastisk med iskoldt smør på.
Overvejer du en supperdag, skulle du også prøve at overveje at lave et “Verden Bedste Brød”. Det er godt med et godt brød a dyppe i suppen og et grydebagt brød ER virkelig Verdens Verdens Brød. Eller ok, det rangerer i hvertfald rimeligt højt på listen 🙂
Har du en kyllingeres,t er det oplagt at lave karry/kyllingsuppe. Prøv det.
Godt til gode lange vinterdage….i marts måned. Hrmpfh.