Luksus chokoladecookies med Nutella, marcipan og chokolade

  • Chokoladecookies med nutella, marcipan og chokoladestykker

Chokoladecookies med nutella, marcipan og chokoladestykker

Til weekendens fødselsdagskageorgie serverede jeg bl.a. disse underskønne chokoladecookies fyldt med lutter gode sager: marcipan, Nutella, mandler og grove chokoladestykker. Oh la la hvor er det nogle SUPERGODE cookies og de er nemme at lave.

Har du ikke lige Nutella på lager kan du fint undvære det, men tro mig, nutella eller anden nøddecreme, vil gøre dine cookies godt!

Der bliver ca. 50 cookies ud af denne opskrift og de er nemme at lave. Lav dem hvis du vil forkæle din familie, venner, kolleger eller hvis børnene vil forkæle deres klassekammerater?

Chokoladecookies med nutella, marcipan og chokoladestykker

Chokoladecookies med nutella, marcipan, mandler og chokoladestykker

Opskriften kommer hér og dem er nem:

Sådan bager du chokoladecookies med nutella, marcipan og chokoladestykker:

Du skal bruge: 

125 gram blødt smør

1 æg

175 gram farin

2 tsk. vaniljesukker

4 spsk Nutella

150 gram mel

1 tsk. bagepulver

100 gram grofthakket chokolade

2 håndfulde grofthakkede mandler

100 gram marcipan i grove tern

DSC_1077

Grofthakkede mandler og chokolade

DSC_1080

Marcipantern

Sådan laver du chokoladecookies med Nutella, marcipan og chokoladestykker:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rør farin med det blødgjorte smør. Tilsæt vaniljesukker
  • Rør ægget i. Pisk godt, gerne med elpisker.
  • Tilsæt Nutella
  • Bland mel med bagepulver og tilsæt.
  • Vend mandler, grofthakket chokolade og marcipantern i.
  • Sæt dejklatter på bagepladen med to teskeer med god afstand imellem.
  • Bag cookies’ene 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist. De bliver sprøde når de er helt afkølede. Synes du de stadigvæk er lidt bløde, så bag dem evt. 4-5 minutter ekstra.

Knasende sprøde lækre cookies, med store syndige chokoladeområder og seje kransekageagtige marcipantern. De sprøde mandelstykker giver også en rigtig god smag, og det er vigtigt at du ikke river marcipanen, men skærer den i tern. De “seje” marcipanområder er GULD værd!

Marcipanen, mandlerne, Nutellaen og chokoladen hiver disse cookies op i superligaen.

Nemme er de jo også, så der er kun godt at sige om disse cookies. 🙂

Min mand, der jo ellers ikke er vild med kage, er MEGET opmærksom på hvor kagedåsen med disse cookies står. Han er RET vild med dem, og resten af familien også. Gæsterne elskede dem også til weekendens fødselsdagskagebord .

Jeg kan altså hermed give kagerne de allerbedste anbefalinger med på vejen. Der er 5 tilbage i kagedåsen ud af 50 og jeg har allerede en ny variant i støbeskeen. Det skal da være en julevariant med brunt bagepulver. Selvfølgelig da! 🙂

I weekenden skydes julekagebageriet nemlig i gang. Stay tuned!

Er du også gået igang og hvilke julesmåkager bager du, som førsteprioritet? Åh jeg er så nysgerrig efter ny inspiration, så del gerne dine yndlingsopskrifter med mig og de andre læsere her på bloggen  🙂

Chokoladecookies med nutella, marcipan og chokoladestykker

Mere inspiration

Læg en kommentar