Luksus ris a la mande med vaniljekorn og lækre Amarena kirsebær

DSC_9655

Så skønne Amarena kirsebær som jeg har stor fornøjelse af. Sikke en smuk krukke. Sikke nogle lækre bær. Sikke en udsøgt fornøjelse. og jeg fik hele to krukker! Også en lækker jordbær-krukke. Det bliver dejligt at eksperimentere med den 🙂

DSC_9557

Jeg har hidtil tænkt at sådan en krukke var en smule for dyr, men nu har jeg i den grad fået smag for godterne og de er alle pengene værd. De lækre Amarena-bær er meget kraftige og intense i smagen, så en krukke er meget drøj i brug.

Jeg var så heldig at få en gavepakke med lækre Amarena-bær fra Fabbri-producenten og sagde straks ja tak. Mit første eksperiment med kirsebærrene resulterede i lækre knasende sprøde kirsebærbiscotti. Lækre biscotti!

DSC_9623

Ris a la mande! Det mest indlysende valg. Det var jeg da også nødt til at prøve at lave med de lækre bær?

Når der skal bruges fornemme luksus kirsebær, skal der da også kræses for dén ris a la mande. Rigeligt fløde, rigeligt mandler, kogt på sødmælk og med en god “fuldfed” vaniljestang. Her kommer:

Opskriften på luksus ris a la mande med vaniljestang og Amarena kirsebær (til 4 personer, hvis du godt kan lide rester til dagen efter):

2 dl. grødris

1 liter sødmælk

1 vaniljestang+1 spsk. sukker

½ liter piskefløde

Amarena kirsebær (vi brugte ca. et halvt glas, men kunne have nøjedes med mindre. Kirsebærsiruppen er tynd, så vær varsom når du hælder).

Sådan laver du ris a la mande med vaniljestang: 

Kog ris og mælk enten i gryde eller i mikrobølgeovn. Jeg koger i mikroovn, så slipper man nemlig for at røre rundt i grød der brænder på. Læs her hvordan man gør. Det er så nemt, så tror måske denne metode kan erstatte din risengrød-i-gryde-version?

Skrab vaniljemarven ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukkeret. Tilsæt både vaniljesukker og den tomme stang til mælk og ris.

Kog gryden ved halv effekt i 10 minutter af gangen og rør undervejs. Grøden er ca. færdig efter 20-25 minutter.

DSC_9559 DSC_9566

Sådan så grøden ud da den var cirka halvvejs. Tydelige vaniljeprikker. Der er også kraft og smag i vaniljestangen, så kog den endelig med. DSC_9571

Nu skal grøden afkøle nogle timer. Jeg satte min skål udenfor. Tak til Margrethe-skålen, der nu er opfundet i en variant med låg på. 😉

Pisk fløden når risengrøden er afkølet.DSC_9582Pisk fløden blød, ikke stiv. DSC_9585Vend grøden forsigtigt i med en dejskraber eller ske.
DSC_9584

Voila! Så er der ris a la mande! (fik desværre ikke taget billede af den færdige skål)

Nu er det tid til det magiske øjeblik. Låget skal skrues af krukken. Snart breder der sig en liflig duft af sødmefulde kirsebær. Uhm!

Lun evt. bærrene en smule, men det behøves ikke synes jeg.
DSC_9618 Smukke bær! DSC_9620

Find din smukkeste skål og nyd nu din lækre ris a la mande.

Jeg overdrev vist lidt med bærrene her. Der var mange bær og smagen er kraftig. Er du vant til “karton-kirsebærsaucen”, så kan du nemt hælde en stor portion på, uden problemer. Med Amarena-bær er det “lidt men godt”, så styr dine “kirsebær-lyster”. Alt med måde 🙂DSC_9621Amarena-kirsebærrene er kraftige og søde i smagen, men SÅ lækre!

Jeg er glad for at jeg stadig har et ½ glas at lege med. Hvad synes du jeg skal bruge resten til? Ja og jeg har jo også jordbær-krukken? Hvad hulan kan jeg finde på? Overvejer kirsebær-mazariner, efter inspiration fra Anneauchokolat, men en hel kirsebær-verden ligger jo for mine fødder??

Gode ideer efterlyses!

Nå men nu har du og jeg vist juleaftens-desserten på plads. Ris a la mande med Amarena-kirsebær. Måske du lige skulle prøve med en lille juledessert-generalprøve inden?

Hvis du køber et glas, og åbner det nu, kan det godt holde sig til juleaften. Gid du lige kunne smagsteste et kirsebær hér:-)
DSC_9667

Mere inspiration

10 Kommentarer

  1. Susanne Skau 10. december 2016 af 17:48- Svar

    Prøv at bruge kirsebærene i en rødkålssalat sammen med pistacienødder og granatæblekerner. Lav en dressing af kirsebærsaften, stjerneanis og god balsamicoeddike. Det er guf.

    • Gitte Hansen 10. december 2016 af 20:00- Svar

      Hej Susanne
      Ej hvor lyder det som en lækker rødkålssalat. Super god ide, tak for dine tips 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Helle Svantemann 10. december 2016 af 16:46- Svar

    Hejsa…
    Tænker om du har prøvet at lave risalamande med hvid chokolade? Jeg har en veninde som har fået det til en julefrokost og det skulle være super lækkert..?
    Mange hilsner
    Helle

    • Gitte Hansen 10. december 2016 af 20:06- Svar

      Hej Helle
      Halløj hvor lyder det lækkert! Altså bare hvidt chokolade hakket i? Det skal prøves. Lyder bare skønt. Spiser man mon stadigvæk kirsebærsauce til så? Tror du ikke?
      Tak for tippet
      Mange hilsner
      Gitte

  3. doris 24. december 2015 af 11:11- Svar

    Ris a la man uden mandler er SKIDT. Jeg lavede engang Kissers Krater torte med Amarena bær i, den blev fantastisk. Så prøv den og glædelig Jul til jer. Julekram fra Svigermor

    • Gitte Hansen 26. december 2015 af 10:54- Svar

      Hej Doris
      Tak for din hilsen 🙂
      Ja jeg ved jo godt at du er vild med mandler i ris a la mande – det er jeg også blevet, med tiden 🙂
      Tak for tippet om Krater torten. Må lige få gravet opskriften frem et sted.
      Godt nytår til jer også – men vi snakkes jo ved
      Kh Gitte

  4. Marie Louise 24. december 2014 af 10:58- Svar

    Jeg synes det er så sjovt med de mandler – jeg kan helt fornemme hvordan spændingen over de, virkeligt lækre udseende, kirsebær helt fjernede fokus. Så det er Ris a la no mande 😀 rigtig glædelig jul og tak for opskriften.

    • Gitte Hansen 25. december 2014 af 18:02- Svar

      Hej Louise
      Tusind tak for din hilsen – ja lækre Amarena kirsebær og lækker ris a la mande. Håber der var jubel over desserten hjemme hos dig 🙂
      Julehilsner
      fra Gitte

  5. Svend B. Carstensen 21. december 2014 af 11:39- Svar

    Jeg savner de hakkede mandlerne i din ris a la mande… 🙂

    • Gitte Hansen 21. december 2014 af 11:51- Svar

      Hej
      Ja det var skisme da også en smutter. Hvorfor glemte jeg mon det? Vi må huske mandlerne juleaften! 🙂
      God jul til dig
      Julehilsner fra
      Gitte

Læg en kommentar