Luksus svampet chokoladekage med hvid chokoladepynt

DSC_7037Forleden var jeg inviteret til personalesommerfest på mit bibliotek i bogbussens garage. Sikke en festaften, med rundbold,  aftensol, kæmpe grillpølser, sang, og latter så brillerne duggede. Sikke en skøn aften.

Jeg slæbte en kæmpe kollegakage med under armen og bradepandekagen blev næsten spist.

Det blev en lækker luksus svampet chokoladekage med hvid chokoladepynt, en videreudvikling og luksusversion af denne nemme chokoladekage uden æg .

Skal der være fest, så lad der være fest; i dagens anledning blev kagen peppet op med 200 gram chokolade, efter tip fra en kollega,  og 100 gram revet hvid chokolade på toppen.

DSC_7036

Det er en kage der er MEGET nem både at røre sammen og købe ind til. Skal dine børn have en klassens-time kage med i skole, er denne kage så nem, at du sagtens kan sende dem i køkkenet selv. Skal I have børnehaven hjem til fødselsdag, er det også en oplagt kagekandidat. ALLE børn (og voksne) vil elske denne kage.

Opskrift på svampet chokoladekage med hvid chokoladepynt (fryseegnet):

Du skal bruge: 

1 liter ylette/tykmælk/ymer ell. lign (surmælksprodukter giver fugt til brød og kager).

2 revne æbler

6 dl. sukker

1 spsk. vanillesukker

11 dl. hvedemel

1 dl. kakaopulver

1 spsk natron

100 gram smeltet smør.

200 gram chokolade, f.eks. marabou.

DSC_7011Kaffeglasur:

5 dl. flormelis

2 spsk. kakao

2 tsk. vanille

5 spsk. kaffe (kan erstattes med vand, hvis du ikke kan lide kaffe)

100 gram smeltet smør

DSC_7044Sådan gør du:

  • Bland sukker og vanillesukker med surmælksproduktet
  • Bland mel, kakao og natron og tilsæt. Si det evt. i (hvis du gider). Pisk med elpisker.
  • Tilsæt smeltet smør og revet æble.
  • Hak den mørke chokolade groft og tilsæt.
  • Hæld dejen i en smurt bradepande (brug ovnens store dybe, ca. 40×40 cm).
  • Sæt kagen i en 150 grader varm ovn (varmluft) og bag 30-35 minutter

DSC_6998DSC_7001DSC_7006
DSC_7013DSC_7015DSC_7019

DSC_7032

Imens kagen afkøler laves glasuren. Alle ingredienser blandes sammen og lunes evt. 1 minut i mikrobølgeovnen, afhængigt af om du bruger kold eller varm kaffe. Glasuren skal være blød og nem at trække på.

DSC_7033DSC_7034

  • Riv evt. en plade lækker hvid chokolade på toppen, så bliver kagen lidt festligere at se på. Du kan også drysse med frysetørret hindbær (siger den pålidelige kollega) 🙂

DSC_7039Jeg havde fuld gang i kagepyntningen, da min søn kom forbi og forundret udbrød: “Mor, hvorfor putter du ost ovenpå kagen??”

Vi brød begge sammen af grin, for hov, ja den bløde hvide chokolade lignede jo forbløffende meget revet ost af mozzarellatypen?

Ej altså, shit! Og så lige når kagen skulle slæbes med til fest? Typisk! Nå, men så var der jo bare endnu mere at grine af 😀

En kollega foreslog at jeg puttede den hvide chokolade i køleskabet, før rivning, men den tanke fik jeg slet ikke. Prøv du at gøre det, hvis du altså vil undgå mit “mozzarella-look” . Tror da vist lige jeg overvejer det næste gang jeg skal bage denne kage 😉

DSC_7035Kagen blev superlækker, den grofthakkede chokolade gjorde den endnu mere svampet og velsmagende. Man skulle ikke tro, når man smager kagen, at det er sådan en der kan røres sammen på 10 minutter?

Skal du snart have mange gæster, festivitas, fødselsdagsbord, eller har du bare lovet at tage kage med til sommerudflugt, klassearrangement eller personalefest, så kan denne kage anbefales. Spiser I ikke hele kagen på én gang, kan den fryses med glasur og hele molevitten. Den bliver faktisk endnu bedre af at være i fryseren, siger den stadigt pålidelige kollega-kilde 😉

Nem, svampet og lækker kage som du kan score nemme points med. Kaffeglasuren sætter lige prikken over i’et, hvis man altså kan lide kaffe.

God fornøjelse med luksus chokoladekagen med ahem…. mozzarellatopping 😉
DSC_7037

 

Mere inspiration

15 Kommentarer

  1. Maja 9. februar 2017 af 17:13- Svar

    Hej Gitte
    Vil forsøge mig med denne lækre kage til mindstebarnets børnehave i morgen – men kan jeg godt bruge kærnemælk istedet? Har en liter der trænger til at blive brugt?

    • Gitte Hansen 9. februar 2017 af 20:24- Svar

      Hej Maja
      Ja det vil du sagtens kunne. Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig. Jeg er sikker på at kagen vil vække jubel 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Maja 26. februar 2016 af 21:22- Svar

    Hej Gitte.
    Prøv at blødgøre 2 glas peanutbutter og læg det i et lag mellem den almindelig dej. MUMS!
    Du skal dog være opmærksom på hvor meget det fylder. Jeg kan så ikke længere have det hele i en stor bradepande, men det vist mest et luksusproblem.
    Det er max-godkendt af mine unger og fodbolddrenge.
    De bedste bagehilsner
    Maja

    • Gitte Hansen 27. februar 2016 af 19:57- Svar

      Hej Maja
      Sikke da en god ide og super dejligt at høre at du er rigtig kreativ med opskriften. Jeg mener det også var dig der tippede mig om versionen med smørcreme? Den har jeg endnu til gode at bage og den skal bestemt prøves en dag.
      Lækkert med peanutbutter-fyld også. Dejligt som du får fyldt noget krudt i de fodbolddrenge – tror di er en rigtig populær fodboldmor 🙂
      Tusind tak for alle dine gode kagetips og tricks 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Maja Emcken Bengtsson 30. november 2014 af 08:44- Svar

    Hej igen.
    Tak – du er jo også stor inspiration for mig. Det hele startede med at jeg skulle bage en marmorkage – fandt din og siden har jeg været storforbruger af din blog 🙂
    Jeg tror at det bliver en superkage den du er ved at brygge sammen. Jeg glæder mig til at prøve opskriften når den kommer.
    Jeg smutter til fodboldstævne lige om – jeg er sikker på at chokoladekagen gør lykke lige som din banankage gjorde sidst.
    Rigtig god søndag
    Mange hilsner
    Maja

    • Gitte Hansen 1. december 2014 af 21:17- Svar

      Hej Maja
      Hvor er det superdejligt at høre at du sådan kaster dig ud i at prøve alle kagerne på bloggen. Skønt at du har fundet vejen forbi bloggen, jeg er rigtigt glad for at have dig med i flokken her 🙂
      Kirsebærkagen er skrevet på blog-to-do-listen over ting jeg gerne vil nå i december. Uhm den bliver lækker, håber snart at finde tid til den 🙂
      Rigtig god julemåned til dig og familien. Håber banankagen vakte jubel 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Maja Emcken Bengtsson 29. november 2014 af 17:48- Svar

    Hej Gitte.
    Har netop bagt kagen for anden gang – begge gange med chokoladestykker i dejen – mums!!! Nå, men jeg ændrer jo på alting, så denne gang har jeg taget et glas amarena-kirsebær og har halveret dem alle. Kirsebærerne vendes i dejen til sidst – de går nemt i stykker. Lidt af lagen kan med fordel bruges i glasuren. Det er godt!! Jeg har begge gange lagt hvide chokoladeknapper på den varme kage og kommet glasuren på. Derefter er det muligt, at marmorere glasuren. Det ligner ikke mozarella.
    Fortsat god aften.
    //Maja

    • Gitte Hansen 29. november 2014 af 21:28- Svar

      Hej Maja

      Det var da en supergod ide, du er til stor inspiration for mig. Jeg har faktisk et glas Amareno-kirsebær, så tak for det tip også med at bruge lagen til glasur. Genialt! Tror du ikke kirsebærrene og glasuren ville gøre sig ekstra godt i en lys kage (med marcipan?) Uha der fik jeg lige en ny kage på tegnebrættet. 😉
      Genialt at lægge hvide chokoladeknapper nederst. Da jeg lavede kagen var jeg i tidsbekneb, men næste gang vil jeg marmorere glasuren. Tusind tak Maja også for din opskrift på svenske chokoladebrød. De skal da også prøves 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Tina 3. juli 2014 af 20:19- Svar

    Hej Gitte.
    Har leg taget kagen ud af ovnen og venter spændt på at smage.
    Jeg delte dejen op i 3 aluforme, men er faktisk lidt nervøs for resultatet. Ser ud som om den måske er faldet lidt sammen efter den er kommet ud af ovnen.
    Prøvede med chokolade med orangesmag og har frysetørret hindbær på lager.
    Tina

    • Gitte Hansen 3. juli 2014 af 21:46- Svar

      Hej Tina
      Spændende, mon ikke det går? Jeg synes nu ikke den plejer at falde sammen, er den mon helt gennembagt? Jeg er sikker på at alt nok skal være ok og at ungerne bliver glade for kagen. Skriv gerne lige igen, ikke? Kan du snige dig til en smagsprøve før kagerne skal med på tur? 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Anja 18. juni 2014 af 09:19- Svar

    Hej Gitte. Tak for en fabelagtig opskrift. Har prøvet den tidligere variant et par gange nu. Stort hit. Nem og super lækker. Den eneste chokoladekage jeg selv kan lide. Et fif: ikke så miljørigtigt, men praktisk at bruge to store alu bradepander i stedet til dejen (drypbakker). Gør det nemmere at medbringe to kager til en fest i børnehave, skole, arbejde eller lignende og man skal ikke huske at have sin bradepande med hjem igen 🙂

    • Gitte Hansen 18. juni 2014 af 21:50- Svar

      Hej Anja
      Tusind tak for din hilsen og din skønne feedback. Det glæder mig meget at du synes om kagen, det er en superlækker chokoladekage. Har du prøvet denne udgave med chokolade i dejen? Uhm! Det gør den bare endnu mere lækker.
      God idé med de foliebakker. Jeg havde selv en kæmpe bradepande der skulle slæbes hjem fra fest i fredags. Nogle gange vil alubakker være nemmere. Tak for tippet og god fornøjelse i køkkenet fortsat. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Anette 16. juni 2014 af 13:51- Svar

    Det ser lækkert ud. Hvor stor er din bradepande?

    • Gitte Hansen 16. juni 2014 af 22:47- Svar

      Hej Anette
      Tak skal du have. Det var en rigtig lækker chokoladekage og jeg har bare brugt ovnens dybe bradepande, ved ikke om den er 30×30 cm? Jeg skriver det lige i indlægget, andre kunne jo også komme i tvivl. Tak for påmindelsen 🙂
      God fornøjelse med chokoladekagen, den bliver superlækker 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

    • Gitte Hansen 16. juni 2014 af 22:50- Svar

      Hej Anette
      Ved nærmere eftertanke (har ikke målt efter) tænker jeg at brandepanden må være 40×40 cm?
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar