Chokoladekage. I dag får du opskriften på en rigtig nem og stor chokoladekage bagt i bradepande. Forleden var jeg inviteret til personalesommerfest på mit bibliotek i bogbussens garage.
Sikke en festaften, med rundbold, aftensol, kæmpe grillpølser, sang, og latter så brillerne duggede. Sikke en skøn aften.
Jeg slæbte en kæmpe kollegakage med under armen og bradepandekagen blev næsten spist.
Det blev en lækker luksus svampet chokoladekage med hvid chokoladepynt, en videreudvikling og luksusversion af denne nemme chokoladekage uden æg.
Skal der være fest, så lad der være fest.
I dagens anledning blev kagen peppet op med 200 gram chokolade, efter tip fra en kollega, og 100 gram revet hvid chokolade på toppen.Det er en kage der er MEGET nem både at røre sammen og købe ind til.
Skal dine børn have en klassens-time kage med i skole, er denne kage et godt valg. Kagen er så nem, at dine børn sagtens kan bage kagen selv.
Skal I have børnehaven hjem til fødselsdag, er det også en oplagt kagekandidat. ALLE børn (og voksne) vil elske denne kage.
Chokoladekage nem stor bradepandekage uden æg – få opskriften her
Ingredienser
Dej:
- 1 liter ylette/tykmælk/ymer/kærnemælk ell. lign
- 2 revne æbler kan udelades
- 6 dl. sukker du kan godt reducere lidt på sukkeret og nøjes med 4-5 dl.
- 1 spsk. vaniljesukker
- 11 dl. hvedemel
- 1 dl. kakaopulver
- 1 spsk natron
- 100 gram smeltet smør kan udelades, hvis du ønsker en mere fedtfattig kage
- 200 gram mørk chokolade
Kaffeglasur
- 5 dl. flormelis
- 2 spsk. kakao
- 2 tsk. vanilje
- 5 spsk. stærk kaffe kan erstattes med vand
- 100 gram smeltet smør
Sådan gør du
- Bland sukker og vanillesukker med surmælksproduktet
- Bland mel, kakao og natron og tilsæt og sigt det evt. i Rør med dejspatel
- Tilsæt smeltet smør og revet æble.
- Hak den mørke chokolade groft og tilsæt.
- Hæld dejen i en smurt bradepande (brug ovnens store dybe, ca. 40x40 cm).
- Sæt kagen i en 150 grader varm ovn (varmluft) og bag 30-35 minutter. Kagen er færdig, når den er gennembagt.
Kaffeglasur
- Alle ingredienser blandes sammen og lunes evt. 1 minut i mikrobølgeovnen, afhængigt af om du bruger kold eller varm kaffe. Glasuren skal være blød og nem at trække på.
- Riv evt. en plade lækker hvid chokolade på toppen, så bliver kagen lidt festligere at se på. Du kan også drysse med frysetørret hindbær eller måske kokosmel?
Noter
En nem og lækker bradepandekage, alle kan lide. Tykmælkskagen som chokoladekade
Måske du kender den populære tykmælkskage?
Kagen er også kendt som kanelkagen og denne chokoladekage er faktisk en tykmælkskage bare i en chokoladevariant.
Tykmælkskagen er genial, for den er nem og hurtig at røre sammen.
Kagen er uden æg og det bliver en stor kage, der bages i ovnens store bradepande. En genial kage, hvis du skal bage kage til mange.
Kanelkagen er et hit, men denne chokoladekage er også meget populær, hos alle der smager den.
Kagen er oplagt at fryse, ja faktisk gør det den bare endnu mere svampet og lækker.
Lav derfor gerne en stor kage og frys ned i mindre stykker. Dejligt altid at have kage på lager, hvis der skulle komme uventede gæster forbi.
Måske I også en dag bliver akut lækkersultne? Det kan jo ske 🙂
Kagen er overdådig og fyldt med chokolade – vildt at dejen kan røres sammen på så kort tid.
Du kan sagtens reducere smørmængden eller helt udelade det i dejen, hvis du ønsker en mere fedtfattig kage.
Jeg brugte 200 gram mørk chokolade til kagen og jeg skal være hurtig i huset.
Hvis min mand kommer forbi, når der er Marabou i nærheden, så forsvinder der hurtigt en stribe, på den lange led. 😉 Jeg skal derfor passe godt på chokoladen her i huset.
Det er genialt at putte surmælksprodukter i brød og kager, for det tilføjer fugt og saftighed. Prøv du gerne det.
Jeg brugte Yoghurt naturel, men du kan sagtens bruge hvad du lige har på lager. En rest frugtyoghurt, skyr eller hvad der nu ellers gemmer sig i dit køleskab?
Jeg var i fuld gang med kagepyntningen, da min søn kom forbi og forundret udbrød: “Mor, hvorfor putter du mozzarellaost ovenpå kagen??”
Vi brød begge sammen af grin, for hov, ja den bløde hvide chokolade lignede jo forbløffende meget revet ost af mozzarellatypen?
Ej altså, shit! Det var jo ikke lige meningen. Typisk når kagen nu skal serveres for kollegerne? Nå, men så vil der jo bare være endnu mere at grine af 😀
En kollega foreslog at jeg puttede den hvide chokolade i køleskabet, før rivning, men den tanke fik jeg slet ikke.
Prøv du at gøre det, hvis du altså vil undgå mit “mozzarella-look” . Tror da vist lige jeg overvejer det næste gang jeg skal bage denne kage 😉Kagen blev superlækker. Den grofthakkede chokolade gjorde den endnu mere svampet og velsmagende.
Man skulle ikke tro, når man smager kagen, at det er sådan én der kan røres sammen på 10 minutter?
Skal du snart have mange gæster, festivitas, fødselsdagsbord, så prøv den nemme kage.
Måske du også har lovet at tage kage med til sommerudflugt, klassearrangement eller personalefest? Denne kage kan anbefales.
Spiser I ikke hele kagen på én gang, kan den fryses med glasur og hele molevitten.
Den bliver faktisk endnu bedre af at være i fryseren.
Nem, svampet og lækker kage som du kan score nemme points med.
Kaffeglasuren sætter lige prikken over i’et, hvis man altså kan lide kaffe.
God fornøjelse med luksus chokoladekagen med ahem…. mozzarellatopping 😉
Hej syntes dejen var lidt tyk og tung???
Jeg har før bagt kagen med æble. Men denne gang havde jeg kun en moden appelsin. Så tilsatte saften heraf. Det var ikke så tosset.
Rigtig god opskrift.
Hejsa,
Jeg tænkte at bruge din opskrift til en af de populære bogstavskager, men jeg vil gerne lave den i forvejen og fryse den ned. Hvor høj bliver kagen ca i en 40×40 form? Og hvor mange vil du vurdere der ca er til i en bradepande?
Hej
Hvis jeg bruger to springforme (a 26cm) i stedet for bradepanden, hvor lang tid skal kagerne så være i ovnen? Og skal jeg mon lave halv portion så?
Hej Gitte
Vil forsøge mig med denne lækre kage til mindstebarnets børnehave i morgen – men kan jeg godt bruge kærnemælk istedet? Har en liter der trænger til at blive brugt?
Hej Gitte.
Prøv at blødgøre 2 glas peanutbutter og læg det i et lag mellem den almindelig dej. MUMS!
Du skal dog være opmærksom på hvor meget det fylder. Jeg kan så ikke længere have det hele i en stor bradepande, men det vist mest et luksusproblem.
Det er max-godkendt af mine unger og fodbolddrenge.
De bedste bagehilsner
Maja
Hej igen.
Tak – du er jo også stor inspiration for mig. Det hele startede med at jeg skulle bage en marmorkage – fandt din og siden har jeg været storforbruger af din blog 🙂
Jeg tror at det bliver en superkage den du er ved at brygge sammen. Jeg glæder mig til at prøve opskriften når den kommer.
Jeg smutter til fodboldstævne lige om – jeg er sikker på at chokoladekagen gør lykke lige som din banankage gjorde sidst.
Rigtig god søndag
Mange hilsner
Maja
Hej Gitte.
Har netop bagt kagen for anden gang – begge gange med chokoladestykker i dejen – mums!!! Nå, men jeg ændrer jo på alting, så denne gang har jeg taget et glas amarena-kirsebær og har halveret dem alle. Kirsebærerne vendes i dejen til sidst – de går nemt i stykker. Lidt af lagen kan med fordel bruges i glasuren. Det er godt!! Jeg har begge gange lagt hvide chokoladeknapper på den varme kage og kommet glasuren på. Derefter er det muligt, at marmorere glasuren. Det ligner ikke mozarella.
Fortsat god aften.
//Maja
Hej Gitte.
Har leg taget kagen ud af ovnen og venter spændt på at smage.
Jeg delte dejen op i 3 aluforme, men er faktisk lidt nervøs for resultatet. Ser ud som om den måske er faldet lidt sammen efter den er kommet ud af ovnen.
Prøvede med chokolade med orangesmag og har frysetørret hindbær på lager.
Tina
Hej Gitte. Tak for en fabelagtig opskrift. Har prøvet den tidligere variant et par gange nu. Stort hit. Nem og super lækker. Den eneste chokoladekage jeg selv kan lide. Et fif: ikke så miljørigtigt, men praktisk at bruge to store alu bradepander i stedet til dejen (drypbakker). Gør det nemmere at medbringe to kager til en fest i børnehave, skole, arbejde eller lignende og man skal ikke huske at have sin bradepande med hjem igen 🙂
Det ser lækkert ud. Hvor stor er din bradepande?