Karamelagtig toscakage med mandler.

Når jeg kigger i min fryser finder jeg indimellem glædelige overraskelser.

Som f.eks. denne smørbagte tosca/mandelkage som jeg lavede for et par måneder siden, men havde glemt ALT om.

Fantastisk.

Smørbagt tosca/mandelkage

Kagen havde ikke taget den mindste skade af et ophold i fryseren, så du kan sagtens bage flere af gangen og gemme lidt godt til gæster f.eks. Ups – denne kom vi til at spise helt selv.

Kagen er lækker karamelagtig i overfladen og bunden og mandlerne knasende sprøde. Spis evt.kagen med vanilleis. En god kop kaffe er en selvfølgelighed til denne fornemme  dessertkage der så absolut ikke er i den fedtfattige kategori. 🙂

Her kommer opskriften på den nemme toscakage med mandler. Det er en totalt lækkerbisken og tærten er rigtig nem at bage. Dine gæster vil juble, så spring du bare på 🙂

Karamelagtig toscakage med mandler
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Karamelagtig toscakage med mandler - nem og lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 1 stor ell. to mindre
Det skal du bruge:
  • 100g smør blødgjort smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æg
  • reven skal af en ½ usprøjtet citron (kan udelades)
  • 170g hvedemel
  • Mandelfyld:
  • 1 dl sukker
  • 50g smør
  • 5 spsk. mørk sirup
  • 1 dl fløde (kaffefløde kan fint bruges)
  • 100g hakkede mandler - hasselnødder kan også bruges
Sådan gør du:
  1. Mørdej: Pisk sukker og æg og tilsæt herefter smør og evt.citronskal.
  2. Tilsæt melet gradvist. Brug gerne køkkenmaskine eller elpiskerens dejkroge.
  3. Saml dejen til en kugle, pak den ind i film og stil den koldt (15 min i fryser ell 30 min. i køleskab evt)
  4. Tilbered fyldet imens.
  5. Karamelfyld:
  6. Bland alle ingredienserne i en gryde og kog op under omrøring. Lad det stå og simre til det er en lidt sej masse. Pensl formene med smeltet smør og fyld dejen i tærteforme. Du kan rulle dejen ud med en kagerulle og lægge den i formen eller du kan "skubbe" dejen på plads i tærtefadene med fingrene. Jeg hader at bruge kagerulle, så jeg bruger fingrene. Du bestemmer
  7. Fordel karamelfyldet i formene og tærterne bages i en 180 grader varm ovn i ca. 15 min eller til karamellen er stivnet på toppen. Bager du en stor tærte, skal den bage lidt længere tid end hvis du bager to små. Hold godt øje med karamellen, så den ikke brænder af.
  8. Portionen rækker til 1 stor tærteform eller to mindre.
  9. Lad kagerne afkøle før servering
  10. Tærterne er velegnede til frysning og kan fryses i tærteformen
  11. Serveres gerne med vaniljeis til.

Så er der toscakage-servering klar. Du skulle prøve tærte, som den er eller serveret med en klat vaniljeis til. Uhm!

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Lisette 25. februar 2017 af 08:43- Svar

    Kan man ikke undvære citron skal ??

    • Gitte Hansen 25. februar 2017 af 15:44- Svar

      Hej Lisette
      Jo det kan du sagtens, det mener jeg også jeg skriver?
      God fornøjelse med bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar