Æggekage med pølser. Uhm i dag får du opskriften på en nem og lækker æggekage med pølser nemt lavet på pande eller i ovn. Verdens hurtigste æggekage. Jep og ovenikøbet smager den super lækkert: en lynhurtig æggekage med pølser og grøntsager.
Samlet set tager denne æggekage kun ½ time at lave.
En perfekt æggekage at servere som aftensmad, en dag det skal gå rigtigt stærkt med at få maden på bordet hjemme hos jer. Den vil også være rigtig fin at servere som brunch æggekage.
Spis en god skive rugbrød under og voila! Så er I mætte og glade allesammen.
Der er både løg, peberfrugt og champignon i æggekagen, så lidt grøntsager får I også indenbords.
Tilsæt gerne grøntsager helt efter eget valg. Du kunne også drysse lidt små cherrytomater på måske?
Nogen ville sige. Ingen æggekage uden bacon. Rist også gerne lidt bacon til toppen, hvis du synes, og drys da selvfølgelig også lidt purløg på 🙂
Opskriften på den lynhurtige æggekage, får du her nedenfor.
Æggekage med pølser og grøntsager opskrift
Ingredienser
- 3 løg i tern gerne rødløg
- 1 glas champignon ell. 1 bakke friske hæld væden fra
- 1 peberfrugt i tern
- 500 gram pølser i skiver
- 8 æg
- 1½ dl. fløde eller mælk
- Salt og friskkværnet peber.
- Fedtstof til stegning
- evt. bacon
Sådan gør du
- Svits løg, peberfrugt og pølseskiver i rigeligt fedtstof. Tilsæt champignon.
- Bland fløde og æg imens. Pisk krydderierne med.
- Når pølser og grønt er svitset nok, tilsættes æggeblandingen.
- Skru ned for varmen og steg æggekagen ved svag varme, gerne med låg på, til den er færdig. Æggemassen skal være stivnet på toppen. Du kan også sætte panden i ovnen v. 175 grader varmluft og lade den stege færdig dér.
Noter
Æggekagen med pølser og grøntsager er nem og lækker. Tøm gerne køleskabet
Jeg har brugt mine forhåndenværende grøntsager og pølser, fordi vi lige havde en pakke i køleskabet.
Måske du har andre slags grøntsager og andet kød på lager måske? Skinke, en kylllingerest ell. lign.?
Brug gerne det forhåndenværende søm i dit køkken, når du laver æggekage.Nyd æggekagen med en skive rugbrød til (og gerne ketchup og sennep!)
En sød læser på Noget i ovnens Facebookside foreslog skivede kartofler og rødløg i æggekagen. Lækkert!
En anden opfindsom og kreativ læser foreslog spinat og pasta og at retten blev tilberedt i ovn. God idé, så slipper man jo for at holde øje med æggekagen.
Dejligt med så mange kreative indslag og gode ideer. Godt vi kan bruge hinanden til inspiration 🙂En travl torsdag sluttede og det var ikke stor madkunst jeg kunne berette om. Til gengæld blev det en virkelig god æggekage, som alle i familien kunne lide.
Der var grøntsager i og vi fik brugt rester i køleskabbet. Win win.
Den æggekage kan du altså godt springe på. Den smager skønt og så er den meget nem at lave.
Brug bare lige hvad du har i dit køleskab til æggekagen – den allerbedste stop madspilds-æggekage.
Perfekt som både frokost eller som lynhurtig aftensmad. Prøv også at lave den i små siliconeforme?
Du kan tro, det ser festligt ud på et brunch- eller frokostbord og du kan være sikker på, at de bliver snuppet. 🙂 Rigtig god fornøjelse med æggekagen til dig.
Jeg skulle hilse og sige, at majs også er rigtig godt.
Jenny