Lynhurtig risengrød i mikrobølgeovn og risklatkager af grødrest

Skal det gå rigtigt hurtigt med maden en dag? Har du måske nogle liter mælk i overskud i køleskabet du ikke lige kan nå at få brugt? Skal der mad på bordet uden de store anstrengelser? Savner du et alternativ til dine (kræsne?) børn en dag du vil lave en ret de med garanti ikke spiser?

Så kan du let og hurtigt lave en portion risengrød i mikrobølgeovnen.

Det kræver minimum af anstrengelser og med snilde undgår du at det risengrøden bobler over. Det allerbedste er at det ikke brænder på. Du kan få frigjort din energi til andre og sjovere ting end at stå og røre rundt i en gryde i en times tid.

Risengrød i mikrobølgeovn

 

Du skal bruge 1 liter mælk, 2 dl. grødris, ½ tsk. salt og en rimelig høj mikrobølgeovnsskål. Det er vigtigt den er høj, da mælken vil skumme op under kogningen. Jeg taler af erfaring her. Har gjort mikrobølgeovn ren 1000 gange efter mælk der er kogt over :-/

Brug en form som denne ovenfor, eller en der ligner, så går det ikke galt.

OBS : Du skal indstille din mikrobølgeovn på lavere styrke end du er vant til at anvende. Jeg har en knap jeg kan dreje på (det har du sikkert også?) så jeg kan justere ned til 550 watt. Hvis du giver den fuld styrke risikerer du at mælken koger over.

Dette lyder lige pludselig meget mere indviklet end det er, men tro mig, det er det ikke!

Giv din grød 25 minutter til en start og rør i den et par gange. Når den er blød i konsistensen (lidt som ris a la mande) er den færdig. Den har godt af at trække i 5 minutter.  Hvis grøden er blevet lidt for fast, kan du røre lidt ekstra mælk i.

ØV nåede ikke at få et billede af den færdige grød hér, men den blev cremet og lækker. Helt lige som den plejer. Sønnike var hurtig til at få den spist. Fotografen var ikke hurtig nok 🙂

Serveres jo selvfølgelig med smørklat og kanelsukker også selvom det er forår og lyse tider 🙂

OBS : Er der en rest risengrød tilbage kan du lave de lækreste klatkager dagen efter.

Opskrift på risklatkager :

Tilsæt 1-2 æg, vanillesukker, lidt mælk og lidt mel (konsistensen skal ikke være for flydende, men heller ikke så fast som frikadellefars). Prøv dig frem og lav evt. en klatkage først og se hvordan det går inden du tilsætter mere mel.

Steges i smør på panden og serveres med syltetøj og sukker.

En fornem spise der kræver få ressourcer (både af kokken og af køleskabet 🙂

Mere inspiration

7 Kommentarer

  1. Doris 25. november 2015 af 12:52- Svar

    Kan normale skåle der ikke er plastik ikke tåle og komme i ?

    • Gitte Hansen 25. november 2015 af 17:50- Svar

      Øh skåle af keramik eller glas tænker du? Jeg bruger en høj plastskål af klar plast. Det virker
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Michelle Thyge 22. november 2014 af 20:05- Svar

    Jeg vil da helt klart prøve det her, da jeg prøver og ku lide risengrød, da dec kan blive en del dage med rugbrødsmadder, når andre spiser risengrød 🙂 men du skriver, at skålen gerne skal være høj, hvor høj tænker du helt præcist?

    • Gitte Hansen 22. november 2014 af 21:40- Svar

      Hej Michell

      Min skål er nok 20 cm høj. Mælken bruser op undervejs, og hvis skålen er for lav flyder det over. Rigtig god fornøjelse med din risengrød. Det er supernemt at lave risengrød i mikroovnen. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. […] Altså jeg er jo normalt fortaler for at man laver sin risengrød i mikrobølgeovnen. Det er nemt og grøden koger ikke på. Det er SÅ nemt! Ulempen er bare, at man kun kan lave af 1 liter mælk af gangen og min familie, med to forslugne teenagere, kan altså næsten spise den dobbelte mængde. På lørdag skal mine 22 gæster og jeg spise ris a la mande, og du kan nok godt forestille dig at jeg nødt til at koge en KÆMPE portion risengrød dagen før. MEGET mere end der kan være i en mikrobølgeovnsskål. […]

  4. GitteHansen 8. maj 2012 af 23:31- Svar

    Tak hvor er du sød Stop Spild af Mad

    Jeg LOVER at få billeder på af herlighederne på et tidspunkt, når jeg altså lige kan være hurtig nok med kameraet 😉
    Er der først sagt “Værsgo” bliver fadet med rissklatkager lynhurtigt tømt 😀

  5. Stop Spild Af Mad 8. maj 2012 af 17:18- Svar

    Formidabelt! 🙂

    Hvor er du bare god 🙂

Læg en kommentar