Lynhurtige fedtfattige yoghurtmuffins med banan og chokolade

….har du en rest frugtyoghurt i køleskabet? Har du 1 banan? Har du lidt chokolade? En sjat juice? Er du klar over at du så kan lave de lækreste saftigste muffins på ingen tid?

Ahm. Der var jo lige en ½ liter jordbæryoghurt i køleskabet der ikke blev spist. Det er en GÅDE for min mand, hvordan en trekvartliter yoghurt kan motivere mig til at bage. Hvis det stod til ham var valget let.

Yoghurten måtte ryge ud. “Hvem gider også spise alle de kager”? Siger han. Lyseslukkeren. Han gør ihvertfald ikke. Men det gør JEG! og mine børn heldigvis. Min mand foretrækker KØBEKAGE den slambert der er gift med en bagenørd! Hrmpf!

NÅ men det skal ikke afholde bagenørden fra at bage yoghurtmuffins når der er en yoghurtrest!

Opskriften er simpel. På ingen tid kan du røre dej til de lækreste muffins. Disse blev lavet efter princippet : Hvad køleskabet byder på.

Jeg havde ½ liter yoghurt, har du en hel liter må du selv gange portionsstørrelsen op. Jeg lavede denne dej lidt “på slump”. Konsistensen skal være som en lidt tyk sandkagedej. Juster konsistensen med juice. Juice er godt i kage! 🙂

Opskrift på simple frugtyoghurtmuffins :

5 dl frugtyoghurt (her cheasy jordbæryoghurt)

250 gram mel

50 gram sukker

2 tsk natron

2 tsk bagepulver

2 tsk vanillesukker

1 banan

50 gram chokolade

2-3 spsk olie ell. smeltet smør. Kan undværes).

De tørre ingredienser blandes og røres i yoghurten. Olie tilsættes. Til sidst banan og chokolade.

Vupti.

Så er der dej til frugtmuffins:

Gør dig selv den tjeneste, at spray eller pensl muffinformene med flydende fedtstof inden du putter dejen i. Ellers vil dejen klæbe hertil. Der må da snart være nogen der opfinder muffinsforme som dejen ikke klæber fast i? Eller også er det kun fordi jeg laver ultrafedtfattige muffins?

Dine muffins bager du 15-20 minutter ved 175 grader. Drys lidt sukker på toppen inden de kommer i ovnen, så får de en sprød karamelliseret overflade.

Bløde, sprøde muffins. Lidt svære at hive af formen, men det kan man ikke se her. Brug evt. siliconemuffins. Grr hvorfor tænkte jeg ikke på det??

Så let var det at lave saftige sunde fedtfattige frugtmuffins. Under en halv time fra tanke til færdig kage på en halv time. Hurtigere end at køre til bageren. Og man får MEGA god samvittighed af at få brugt den yoghurtrest i køleskabet! Tænker da godt nok lidt på, at det ville have været en bedre slankekur at smide den yoghurt ud, men næh nej! Lyseslukker er JEG ikke! 🙂

Så er der muffins! 🙂

 

Mere inspiration

14 Kommentarer

 1. Gitte A 16. august 2017 af 10:13 - Svar

  Jeg har lige bagt din tilrettede opskrift, og de blev gode. Vil dog bruge lige lidt mere mel næste gang, men jeg vil spise disse med velbehag.
  Det skal siges, at jeg altid bruger Hvid Hvede til over halvdelen af melet, hvilket kan gøre en forskel.
  Mine muffins er hævet fint op. Bagte dem ved 150 gr. varmluft i ca 15 min. Måske lidt mere.
  Kan iøvrigt godt anbefale silikone-forme til dem.

  • Gitte Hansen 17. august 2017 af 21:13 - Svar

   Hej Gitte
   Hvor lyder det bare godt Gitte. Tak for tippet med den hvide hvede, det vil jeg da kigge efter i butikken, næste gang jeg køber mel. 🙂
   God fornøjelse med bageriet fortsat 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Vibeke 11. august 2017 af 12:39 - Svar

  Jeg syntes godt nok ikke de blev gode
  Skulle bages længere og længere tid
  Og stadig virker de ubagte
  Jeg kan ikke lade være med at tænke om der er en fejl i opskriften
  3/4 L youghurt til 250 gr mel
  Det må man jo sige er meget
  Så skulle der ha stået 3/4 dl?
  Mvh Vibeke

  • Gitte Hansen 12. august 2017 af 12:01 - Svar

   Hej Vibeke
   Må indrømme, at jeg også lige lurer på den mængde der. Det er flere år siden jeg har bagt disse muffins, men mindes altså at det var 3/4 liter jeg brugte, men måske der kun har været 5-6 dl i kartonen alligevel? Det kan ikke være en skrivefejl for 3/4 dl ville være alt for lidt.
   Øv altså at dine muffins ikke blev gode. Beklager hvis det er mig, der skyld i svipseren. Tror lige jeg nedjusterer opskriften lidt.
   Håber kagerne alligevel smagte dig til sidst?
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Belgin 23. august 2014 af 17:48 - Svar

  Hejsa. Hvor mange muffins rækker opskriften til? Da jeg er kalorietæller, kan jeg lige regne på det, inden jeg laver dem 😉

  • Gitte Hansen 23. august 2014 af 22:10 - Svar

   Uha det er et stykke tid siden jeg lavede dem, men jeg mener at portionen rakte til 16 muffins. Håber det hjælper dig?
   God fornøjelse med disse muffins – de bliver supergode 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Camilla 29. maj 2014 af 14:45 - Svar

  Hej. Vd du hvor mange kalorier dine muffins indeholder ?

  • Gitte Hansen 29. maj 2014 af 21:44 - Svar

   Hej Camilla
   Nej det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Jeg tæller ikke kalorier, men da disse er fedtfattige er de ikke så farlige. Jeg vil skyde på max. 100 kcal?
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Angelina 13. januar 2013 af 14:38 - Svar

  Smagen var jo god nok, men ikke lige som jeg havde troe i konsistenst.Det var jo for at undgå alle de æg der, men måske bare 1 kan bruges. Jeg må forsøge mig frem igen .

  Angelina Lotus

  • Gitte Hansen 13. januar 2013 af 15:54 - Svar

   Held og lykke med dine bageprojekter fortsat. Skriv gerne hvis det lykkes dig at lave en fedtfattig muffin uden æg. En muffin der kan hæve ikke mindst 😉 Jeg er altid på jagt efter gode opskrifter.
   Tak for din feedback
   og fortsat dejlig søndag
   Mange hilsner
   Gitte

 6. Gitte Hansen 13. januar 2013 af 12:20 - Svar

  Ja det er en udfordring at bage kalorielette kager der ligner almindelige kager. Så vidt jeg husker er der heller ikke æg i denne dej? Måske et par æg vil hjælpe på hæveprocessen? Selvom kagerne bliver klæge og fladere synes jeg dog ikke smagen fejler noget. Her i min familie spiser vi dem med velbehag, trods udseendet, og så er det jo faktisk et ganske fornuftigt og sundt mellemtid 🙂
  Håber du synes om kagerne udseendet til trods 🙂
  Med venlig hilsen
  Gitte

 7. Angelina 13. januar 2013 af 10:23 - Svar

  Jeg gjore som du skrev. De hævede op og så klaskede de sammen og var fuldstændig dej agtige Mosede) inden i. Ikke som alm. muffins. med æg. Alm. muffins hæver jo op og bliver der oppe, dine er jo flade kan man sige på bileldet.Men det burde være muligt at lave muffins uden alle de kalorier ikke.Elsker Banan ,chokolade muffins. ; – )

  Hilsen Angelina Lotus

 8. Angelina 12. januar 2013 af 17:02 - Svar

  Hej

  jeg har prøvet din opskrift. Det gik ikke godt for mig.De ville ikke bages inden i. Jeg gav dem længere og længere tid , men så skruede jeg ned til 150. Men nej, stadig næsten ubagt inden i. Smagte da godt. jeg tillod mig at bruge Cutlure sammen med lidt soyamælk så der blev det antal ml. du snakkede om. Er det grunden til at de ikke vil bages inden i ?

  • Gitte Hansen 12. januar 2013 af 17:56 - Svar

   Hej Angelina. Det var da godt nok rigtigt ærgerligt, at du ikke synes dine muffins lykkedes. De består af meget banan og der er næsten ingen fedtstof i, derfor bliver konsistensen anderledes end i almindelige muffins. Kagerne bliver mere klæge. Måske det er derfor?
   Du er sikker på at du puttede hævedemidler i? Jeg ved ikke om soyamælken gør en forskel? Det har jeg aldrig prøve at bage med.
   Øv. Håber ikke det afholder dig fra at bruge andre opskrifter fra bloggen. Jeg er rigtig glad for din tilbagemelding og glad for at du har lyst til at kigge med her.
   Med venlig hilsen
   Gitte

Læg en kommentar