Lynhurtige pizzaer med skinke, løg, pølser og bacon

  • Lynhurtige pizzaer med bacon, skinke, løg og peberfrugt

Lynhurtige pizzaer med bacon, skinke, løg og peberfrugtJeg har skrevet om de supernemme pizzaer før og nu gør jeg det så igen, for mage til himmelske sprøde bløde pizzaer findes nemlig ej.

Lynhurtige pizzaer med bacon, skinke, løg og peberfrugt

Dagens pizzavariant er lavet med det fantastiske tipo 00 mel, som jeg har skrevet om før – fantastisk mel med en formidabel bageevne – bagværket eksploderer nærmest, også denne pizzabund; høj, luftig, knasende men alligevel blød. Uhm.

Lynhurtige pizzaer med bacon, skinke, løg og peberfrugt

Hvorfor er de så så superhurtige de pizzaer?? Det ersåmænd fordi dejen hverken skal æltes, rulles eller trilles. Den kan ovenikøbet nøjes med at hæve en enkelt gang og så skal den bare smøres ud på en bageplade med en dejskraber. Hvor nemt kan det lige være? 🙂

Du kan lave 2-3 bradepander pizzaer på 1 times tid – voila stik den! 😉

Lynhurtige pizzaer med bacon, skinke, løg og peberfrugt

Jeg iler med at bringe opskriften på:

Lynhurtige pizzaer med skinke, løg, pølser og bacon:

Du skal bruge (2 store pizzaer):

9 dl. lunkent vand

50 gram gær

1 spsk. citronsaft

1 kilo hvedemel (meget gerne tipo 00. Kan købes i større supermarkeder og i nogle discountbutikker)

1 tsk. salt

3 spsk. sukker

2015-02-05 18.07.53

Fyld: 

1 dl. olie

5-6 fed pressede fed hvidløg

3-4 spsk. tørret oregano

½ spsk. hvidløgspeber(eller groftkværnet peber).

Topping: f.eks.:

1 pose revet ost, gerne tex-mex

1 pakke parmaskinke

5-6 pølser i skiver

1 pakke bacon i skiver

1 rød peberfrugt

2 store løg i skiver

Sådan laver du:

Lynhurtige pizzaer med skinke, løg, pølser og bacon:

  • Rør gæren ud i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt, sukker og citronsaft. Rør melet i. Dejen bliver som tyk tapetklister.
  • Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Der bliver til to bageplader.
  • Dejen fordeles nemmest ved at dryppe olie på dejen og trække den på plads med en dejskraber.
2015-02-05 17.17.24

Dejen smøres tyndt ud med dejskraber

 

  • Lad pizzabundene hæve et lunt sted 1 time, eller i en 50 grader lun ovn i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Efter hævning dryppes det sidste af olien over, ost drysses på og krydderierne fordeles: oregano og peber.
  • Fordel peberfrugt og løgskiver på pizzaerne og pres herefter hvidløgsfed ud over. Du kan bruge frysetørret hvidløg, det er nemmere at fordele.
  • Jeg lavede to forskellige pizzaer: en som pølse/bacon-pizza og en som en parmaskinke-pizza. De blev LÆKRE hver for sig og sammen 🙂

Lynhurtige pizzaer med bacon, skinke, løg og peberfrugt

  • Fordel toppingen på pizzaerne – den kan jo varieres i det uendelige. Brug det du har, eller det du allerbedst kan li?

2015-02-05 18.11.22

  • Drys med lidt mere oregano, peber og lidt salt.
  •  Bag pizzaerne 20-25 minutter v. 225 grader varmluft. Tjek lige undervejs om de er for bløde/for brændte.
  • Pizzaerne er færdige når de ser lækre og indbydende ud; når bunden er sprød og toppingen lækker.
  • Klip nemt pizzaen i stykker inden servering. Servér gerne en grøn salat til.
  • Du vil score KEGLER på den pizza og du kan være sikker på, at har du ÈN gang prøvet at lave pizza på den måde, så er du nem at overtale til den hurtige pizza en anden gang – din familie vil faktisk plage dig, dine børn især 😉

Pizzaerne er virkeligt nemme at lave og du kan se hver hvordan man gør:

Tro mig på mit ord når jeg fortæller, at pizzaerne vil blive livretter i din familie.

Synes du, de er for “hvide”, så erstat gerne lidt af hvedemelet med en grovere meltype.

Pizzerne er perfekte at servere til gæster, til buffetborde, til børnehavefødselsdag, til skolearrangementet eller blot til familien en travl hverdag hvor du blot gerne vil forkæle og hvor I også gerne vil sikre jer mad til et par dage (incl. frokostbøtter).  😉

Hvilken pizza var så bedst?

Pølse/bacon-pizzaen!

Lynhurtige pizzaer med bacon, skinke, løg og peberfrugt

NEJ parmaskinkepizzen!

De vandt på points begge to! Pizzaerme var begge godt krydrede (det kan vi godt li’) ogder var brugt løg og peberfrugt som “basis-ingredienser” på pizza-bundene. Det kan vi godt li* Mine teenagere har fundet også ud af, at gode “grønne” smagsgivere på pizzaer er godt givet ud. 🙂

Rigtig god fornøjelse med dine pizzaer

Lynhurtige pizzaer med bacon, skinke, løg og peberfrugt

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Bjørke Bertelsen 19. maj 2017 af 18:27- Svar

    Kære Gitte
    tak for en super lækker og nem opskrift.. jeg har brugt i noget tid nu og alle i familien plager om den jævnligt:)
    Jeg køber ikke pizza mere, da de ikke kan måle sig med denne.

    kæmpe knus og kram
    Bjørke

    • Gitte Hansen 19. maj 2017 af 21:30- Svar

      Hej Bjørke
      Ej hvor lyder det altså bare godt Bjørke. Det glæder mig. Tusind tak for din tilbagemelding og god fornøjelse med pizzaerne fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lene Riis 14. februar 2015 af 17:10- Svar

    Revset mon ok med en tomatsovs ovenpå ? Dejlige opskrifter du har, har lavet en del af dem med stor succes 🙂

    Vh. Lene

    • Gitte Hansen 14. februar 2015 af 20:45- Svar

      Hej Lene
      Tusind tak Lene – det glæder mig at høre og du bruger bloggen og opskrifterne. Jeg tror sagtens du vil kunne putte tomatsauce på, reducér så evt. lidt i oliemængden. Din variant vil helt klart også være sundere tror jeg 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Tove Pedersen 10. februar 2015 af 08:55- Svar

    Hej Gitte
    Din pizza ser nem og superlækker ud – vil prøve den en dag, det tiltaler mig at dejen ikke skal rulles ud – de gamle slidte skuldre er ikke så gode venner med kagerullen 🙂
    Jeg er også blevet fan af det italienske mel på din anbefaling, kendte ikke så meget til det før !
    Venlig hilsen
    Tove

    • Gitte Hansen 10. februar 2015 af 12:38- Svar

      Hej Tove
      Ja netop, det er så befriende nemt at lave pizza på den måde og med super-melet bliver de super-gode. Jeg kan se at man også kan købe manitoba/tipo 00 i fakta nu, dejligt det er blevet nemmere at få fat i 🙂
      God fornøjelse med pizzaerne – skriv gerne bagefter hvad du synes. Jeg vil være nysgerrig efter dit svar 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. tina nymann 10. februar 2015 af 06:52- Svar

    Ja, det er vel snart pizza-tid igen. Får altid lyst til lækre pizzaer når foråret nærmer sig:-)
    Fantastisk dag til dig og dine…

    • Gitte Hansen 10. februar 2015 af 12:38- Svar

      Tak i lige måde og tusind tak Tina –
      Kh Gitte der nu kan spise pizzaer året rundt 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar