Lynhurtige scones med æble og luksus Konnerup chokolade

DSC_4550Vidste du at man kan lave de lækreste scones på kun 10 minutter?

Scones har jeg lavet i alskens afskygninger før, varianter med f.eks. chokolade og tranebær og en scones variant kun med chokolade . Dagens variant var med æble og den lækreste chokolade fra Konnerup og Co. Uhm hvor blev de lækre de scones!

Scones er jo bagt med bagepulver som hævemidldel, og skal derfor hverken hæve eller æltes. Alle ingredienser skal bare røres sammen, og du kan sagtens nøjes med kun at røre med ske.

Jeg iler med at bringe opskriften og den er lynende nem.

DSC_4568

Opskrift på scones med æbler og chokolade:

Du skal bruge:

9 dl. mel

1 tsk. salt

100 gram blødt smør

5 tsk. bagepulver

2 groftrevne æbler med skræl

50 gram chokolade

4 dl. mælkDSC_4561

Sådan laver du scones: 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Bland salt og bagepulver i melet. Smuldr det bløde smør heri. Bland mælk i og rør godt. Det er faktisk grunddejen til scones. Det er nemt ikke?

DSC_4518 Jeg tilsatte i dag disse lækre ingredienser. Den allerbedste Konnerup chokolade jeg havde på lager fra den lækreste bloggave jeg fik for længe siden. Utroligt den lækre pakke har overlevet så længe i køkkenskabet.DSC_4520

DSC_4528

Chokoladen blev hakket groft.DSC_4530

Æblerne blevet revet groft med skræl og hele molevitten.DSC_4527Groftrevet æble og chokolade blev vendt i dejen
DSC_4534Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Form “klatter” med to spiseskeer. Drys evt. med lidt perlesukker
DSC_4538 Bag dine scones i 15-20 minutter. De er færdige når de er gyldne og sprøde. DSC_4550 Voila! Så er der et fad lynhurtige scones til de sultne hjemvendte familiemedlemmer. Min datters kommentar var: “Det er de ALLERBEDSTE scones du nogensinde har lavet” (og det siger ikke så lidt, for jeg har lavet mange)DSC_4560Lad dine scones afkøle lidt før du skærer dem over. Ventetiden kan være lang 😉DSC_4562 Nydes med iskoldt smør. Masser af iskoldt smør.

Velbekomme.

I weekenden skal du bage æblescones. Det bestemmer jeg! Du vil ikke fortryde det 🙂DSC_4567

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Pia Andesen 11. april 2014 af 19:25- Svar

    De ser lækre ud. Men hvordan er det med scones, er det ikke noget med, at de ikke dur til at gemme til næste dag? Det er selvfølgelig også helt utænkeligt, at der bliver levnet, når familien først går om bord i de lækre scones

    • Gitte Hansen 11. april 2014 af 21:27- Svar

      Hejsa Pia
      Jo scones er allerbedst på dagen, og der er sjældent mange tilbage til dagen efter. Skulle det ske kan de lunes et minut i mikrobølgeovnen eller evt. bages påny i 5 minutter.
      Rigtig god fornøjelse, de bliver superlækre og æble giver lige lidt ekstra saftighed. Dem skulle du prøve
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar