Scones med æble og chokolade. Uhm her får du opskriften på nemme æblescones, bagt med bagepulver.
Vidste du at man kan lave de lækreste scones på kun 10 minutter?
Scones har jeg lavet i alskens afskygninger før, varianter med f.eks. chokolade og tranebær og en scones variant kun med chokolade .
Dagens variant var med æble og lækker chokolade og blev de lækre de scones!
Det er super smart, for æblerne tilfører både saftighed og sødmefuld smag til scones’ene. Genialt! 🙂Scones er jo bagt med bagepulver som hævemidldel, og skal derfor hverken hæve eller æltes.
Alle ingredienser skal bare røres sammen, og du kan sagtens nøjes med kun at røre med ske.
Jeg iler med at bringe opskriften og den er lynende nem.
Scones med æble og chokolade – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 500-550 gram mel ca. 9 dl - erstat evt. noget af melet med en grovere meltype
- 1 tsk. salt
- 100 gram blødt smør
- 5 tsk. bagepulver
- 2 groftrevne æbler med skræl kan udelades eller erstattes af f.eks. banan
- 50 gram grofthakket chokolade gerne mørk kan udelades eller ersattes med f.eks. nødder
- 4 dl. mælk eller surmælksprodukt
- Drys: evt. perlesukker
Sådan gør du
- Bland salt og bagepulver i melet. Smuldr det bløde smør heri. Bland mælk i og rør godt.
- Riv æblerne og tilsæt sammen med grofthakket chokolade. Vend dejen godt rundt
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt "dejklatter" på pladen med to spiseskeer. Drys evt. med lidt perlesukker
- Bag dine scones i 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) . De er færdige når de er gyldne og sprøde.
Noter
Revet æble kan udelades eller erstattes med moset banan f.eks.
Chokolade kan også udelades.Erstat evt. 1/3 af hvedemelet med en grovere meltype.
Scones er bedst på bagedagenSprøde udenpå – bløde indeni. Lækre æblescones med æble og chokolade
Det er nemt at blande en scones dej. Mel, salt og bagepulver blandes. Smørret smuldres i. Mælk røres i. Dejen samles. Det er faktisk grunddejen til scones. Nemt, ikke?
Jeg tilsatte i dag revet æble og grofthakket chokolade, men du kan sagtens bage sconesene uden.Scones’ene er færdige når de er gyldne og sprøde. Voila!
Så er der et fad lynhurtige scones til de sultne hjemvendte familiemedlemmer.
Min datters kommentar var: “Det er de ALLERBEDSTE scones du nogensinde har lavet, mor!” (og det siger ikke så lidt, for jeg har lavet mange! 😀Lad dine scones afkøle lidt før du skærer dem over. Ventetiden kan være lang 😉
Nyd dine scones iskoldt smør. Masser af iskoldt smør. Velbekomme.
Få flere lækre opskrifter på scones her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte.
Hvor mange boller får du ud af den portion du skriver? Jeg står og skal holde fødselsdag i weekenden, og ville derfor lave disse lækre scones. 🙂
Mvh. Tine
De ser lækre ud. Men hvordan er det med scones, er det ikke noget med, at de ikke dur til at gemme til næste dag? Det er selvfølgelig også helt utænkeligt, at der bliver levnet, når familien først går om bord i de lækre scones