Lynhurtige sprøde krydrede småkager med Muscovadosirup

DSC_6347Det er længe siden der har været kage på bloggen. Alt for længe siden synes du ikke? Det du’r da ikke! Her kommer der en hurtig opskrift på verdens nemmeste småkager, sirupssmåkager. Lækre kager! 🙂

Småkagerne får den sødeste lækreste krydrede smag, hvis man bruger muscovadosirup. men almindelig lys sirup kan også bruges.

Dejen er uden æg og kan røres sammen med en ske på 2 minutter. På under en halv time er der sprøde småkager! Hvem kan sige nej til det?

Opskriften passer PERFEKT til dig der hurtigt bliver lækkersulten en aften eller får uventede kaffegæster. Sirupssmåkager er også nemme at lave for små barnefingre og dejen må gerne spises, for der er nemlig ikke æg i. Uhm, og dejen….den smager GODT! 🙂

DSC_6350

Jeg iler med at bringe opskriften på:

Lynhurtige sprøde krydrede småkager med Muscovadosirup:

Du skal bruge: 

100 gram blødt smør

1½ dl. flormelis

2 tsk. vanillesukker (eller 1 tsk. vanillepulver)

2 spsk. muscovadosirup eller almindeligt sirup

2½ dl. hvedemel

1 tsk. bagepulver

Drys: perlesukker

DSC_6345

Sådan laver du sirupssmåkager:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen og bland med flormelis/vanille. Bruger du denne gode øko-vanilje fra Urtekram, kan du nøjes med 1 tsk. – god kraftig vanilje!

DSC_6316 DSC_6319

DSC_6320

  • Tilsæt sirup, gerne muscovadosirup der er en kraftig mørk sirup, med en særligt lækker krydret smag.

DSC_6321

  • Rør godt og tilsæt mel iblandet bagepulver til sidst. Ælt dejen med hænderne, det blødgør dejen og du kan hermed få den til at hænge sammen, også uden æg.

DSC_6338

  • Tril tynde dejruller og læg dem på en bageplade. Det kan være svært, at dejen kan være lidt porøs. Dyp evt. fingrene i vand. Tryk småkagestængerne flade og drys med perlesukker. Jeg kunne få fire småkagestænger af denne portion.
  • P.S.: Du skulle prøve at prøvesmage dejen, den smager himmelsk og der er jo ikke æg i. Uhm! 🙂

DSC_6339 DSC_6340

  • Bag småkagestængerne 5 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige når de er brune og gyldne. Skær småkagesnitterne ud imens stængerne er varme, det gøres nemmest ved at bruge et pizzahjul.

DSC_6342

  • Lad kagerne køle af på bagepladen eller på en bagerist og servér gerne straks herefter.  Der må gerne prøvesmages i ventetiden. Kagerne smager rigtigt lækkert, næsten lidt som Bastogne eller de hollandske speculaas? Det har altid været en bageudfordring for mig. Altid! 🙂

DSC_6343

Jeg får lyst til at prøve en variant med brunt bagepulver, mon ikke det vil føre mig endnu tættere på? Altså brunt bagepulver i  juni, kan man bage med det? Ja det kan man, brunt bagepulver er ikke kun til brunkager, vel??  Vent og se, måske jeg gør forsøget snart?

Disse sirupskager kan jeg fint nøjes med i denne omgang. De smager FANTASTISK, en lækker lille krydret kiks er det faktisk?DSC_6344Er du ukyndig som bagermester, er disse sirupssmåkager rigtigt gode begynderkager. Du kan snildt lokke dine børn i køkkenet, for at bage kager til dig. 
DSC_6346Er du heldig, vil der stadig være småkager i kagedåsen efter du/familien/gæsterne har huseret. Kagerne holder sig fint sprøde under tætsluttende låg, lige indtil du har spist op 🙂

Rigtig god fornøjelse med dine sirupskager. 
DSC_6350

Mere inspiration

10 Kommentarer

  1. Mette 3. juni 2017 af 21:34- Svar

    Hvis man piskede et pisket æg med lidt sukker og kom det i dejen, kunne man så få den luftige konsistens, som købte Bastognesmåkager har?
    Jeg kan godt lide den tykke porøse konsistens.

    • Gitte Hansen 4. juni 2017 af 11:47- Svar

      Hej Mette
      Pas – det ved jeg ikke? Har ikke prøvet, men det er da næsten et forsøg værd? Dejligt med en god undskyldning for at bage. 😉
      Lad mig gerne vide om projektet lykkes 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jenny 9. august 2014 af 13:55- Svar

    Hej Gitte

    3. Kommentar, det viser vist hvor hårdt, jeg er ramt 🙂
    Jeg er begyndt, at give dejen et par drys salt, salt+karamel =vinder. Næste gang jeg har peanuts (eller saltmandler) bliver de også hakket og drysset på. Jeg elsker sneakers kombinationen, bare ikke selve sneakersbaren.
    Jenny

    • Gitte Hansen 10. august 2014 af 15:52- Svar

      Dejligt med en 3. kommentar fra dig, jeg elsker dem alle 🙂
      Så fin fidus med salt i småkagerne, selvfølgelig vil det da være et hit, hvorfor havde jeg ikke tænkt på det? Du er jo ikke kun medkorrekturlæser, du er jo også med-opskriftudvikler!
      Tak skal du have – prøver at huske salt og/eller peanuts næste gang 🙂
      Mange hilsner
      Gitte
      God fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂

  3. Jenny 2. august 2014 af 19:59- Svar

    Hej Gitte

    De er stadig et hit, og de eneste småkager jeg har givet bage i denne sommer. Når solen skinder og det er varmt, er det ikke (unødige) køkkenprojekter, der lokker, men de her er rørt sammen på ingen tid.

    Jenny

    • Gitte Hansen 2. august 2014 af 21:19- Svar

      Hej Jenny
      Tak for din søde hilsen. Det glæder mig meget.
      Jeg har haft det helt på samme måde som dig denne sommer, har ikke orket at bage unødigt meget (men måske er det meget godt?)- Ja disse småkager er jo af den allernemmeste slags. Dem må vi huske hvis vi skulle få uventet besøg 😉
      Lad os håbe tordenbraget klarer vejret, så vi får vores bageenergi tilbage 🙂
      Mange hilsner og god weekend til dig
      Gitte

  4. Jenny 21. juni 2014 af 18:14- Svar

    Hej Gitte
    Jeg har lige prøvet disse, og de er et hit

    • Gitte Hansen 21. juni 2014 af 21:01- Svar

      Hej Jenny
      Dejligt at høre Jenny 🙂
      Synes du ikke bare de er nemme? Vi kan da sagtens spise krydrede småkager om sommeren, ikke?? 😉
      God weekend til dig fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Mette 5. juni 2014 af 09:59- Svar

    Bare tanken om duften… Men husker så at jeg ikke spiser kage… Eller bør holde mig fra det… Men engang imellem skal man have lov til at synde nyde lidt!
    I øvrigt – du må gerne æde alt det rå æg i DK som du har lyst til nu ifølge sundhedsmyndighederne. Mine unger har nu fået lov il at slikke alle de (få) skåle og skeer og piskeris de har kunne komme i nærheden af hele deres liv, ved ikke hvorfor men med det har jeg ikke været så sart!

    • Gitte Hansen 5. juni 2014 af 12:13- Svar

      Hej Mette
      Åh ja skal du synde, skulle det næsten være med disse kager, men de smager ustoppeligt. Lige én til, og en til og så lige den sidste 😉
      Uha jeg kan ikke helt aflære mig salmonellafobien, så tror det bliver pasteuriserede forever for mig. Det er jo ikke sådan at ændre på gamle husmødres indbyggede vaner! 😉
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar