Sirupskager – uhm her får du opskriften på nemme sprøde småkager med sirup.
Her kommer der en hurtig opskrift på verdens nemmeste småkager, sirupssmåkager. Lækre kager! 🙂
Småkagerne får den sødeste lækreste krydrede smag. Sirup er tricket. Brug gerne mørk sirup eller muscovadosirup, men lys sirup kan sagtens også bruges.
Dejen er uden æg og kan røres sammen med en ske på 2 minutter. På under en halv time er der sprøde småkager! Er du fristet?
Opskriften passer PERFEKT til dig der hurtigt bliver lækkersulten en aften eller får uventede kaffegæster.
En meget nem dej at arbejde med og også dejen smager godt. Du skal bruge få enkle ingredienser, mon ikke du har dem i dine køkkenskabe?
Billige nemme småkager. Få inspiration til flere nemme lækre opskrifter på sirupskager nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Sirupskager – opskrift på småkager med sirup – nem, hurtig opskrift
Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 75 gram flormelis 1½ dl
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. muscovadosirup eller almindeligt sirup Både lys og mørk sirup kan bruges. Mørk giver en mere dyb krydret smag
- 150 gram hvedemel 2½ dl
- 1 tsk. bagepulver
- Drys: perlesukker
Sådan gør du
- Smelt smørret 5-10 sekunder i mikrobølgeovnen og bland med flormelis og vaniljesukker
- Tilsæt sirup, gerne muscovadosirup der er en kraftig mørk sirup, med en særligt lækker krydret smag.
- Rør godt og tilsæt mel iblandet bagepulver til sidst. Ælt dejen med hænderne. Varmen fra hænderne blødgør dejen. Tril tynde dejstænger og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Fugt evt. hænderne med vand
- . Tryk småkagestængerne flade og drys med perlesukker og evt. lidt groft salt. Jeg fik fire småkagestænger med 60 småkager, af denne portion og de kunne være på én bageplade.
- Bag småkagestængerne ca. 5-7 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige når de er gyldenbrune. Hold øje med dem. Skær stængerne ud som snitter imens de er lune. Brug pizzahjul eller en skarp kniv
- Lad kagerne køle af på bagepladen eller på en bagerist. De bliver sprøde efter afkøling. Er de stadig for bløde herefter, så kan de bages nogle minutter igen
- Kagerne kan holde sig i tætsluttende kagedåse i flere uger
Noter
Du kan også drysse kagerne med finthakkede salte peanuts, det smager også godt
Småkagerne kan holde sig ca. minimum 1-2 uger i kagedåse under tætsluttende låg. Bliver de bløde, så kan de bages nogle minutter igenKan også drysses med kanelsukker
Sprøde, lækre sirupssmåkager, der smager næsten som Bastogne eller som hollandske Speculaas
Hvis du bruger mørk sirup til sirupskagerne, vil de kunne få en smag der minder om Bastogne.
Knasende sprøde lækre kager. De smager FANTASTISK. En lækker lille krydret kiks er det faktisk?
Er du ukyndig som bagermester, er disse sirupssmåkager rigtigt gode begynder småkager.
Du kan også snildt lokke dine børn i køkkenet, for at bage kager til dig.
Måske du er så heldig, at der er nogle kager tilbage i kagedåsen, efter din familie eller gæster har forsynet sig.
Kagerne holder sig fint sprøde under tætsluttende låg, lige til I har spist den sidste. 🙂
Hvis du er vild med sirupsskager, så prøv også disse med kanel.
Rigtig god fornøjelse med dine sirupskager.
Få flere gode opskrifter på sirupssmåkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej har du prøvet at lave dem med potaske ? I stedet for bagepulver ?
Jeg har så meget potaske fra jul og kunne godt tænke mig at bruge det på andet end brunkager, til næste jul.
Har du forslag hvad jeg kan bruge potaske til ?
Hvis man piskede et pisket æg med lidt sukker og kom det i dejen, kunne man så få den luftige konsistens, som købte Bastognesmåkager har?
Jeg kan godt lide den tykke porøse konsistens.
Hej Gitte
3. Kommentar, det viser vist hvor hårdt, jeg er ramt 🙂
Jeg er begyndt, at give dejen et par drys salt, salt+karamel =vinder. Næste gang jeg har peanuts (eller saltmandler) bliver de også hakket og drysset på. Jeg elsker sneakers kombinationen, bare ikke selve sneakersbaren.
Jenny
Hej Gitte
De er stadig et hit, og de eneste småkager jeg har givet bage i denne sommer. Når solen skinder og det er varmt, er det ikke (unødige) køkkenprojekter, der lokker, men de her er rørt sammen på ingen tid.
Jenny
Hej Gitte
Jeg har lige prøvet disse, og de er et hit
Bare tanken om duften… Men husker så at jeg ikke spiser kage… Eller bør holde mig fra det… Men engang imellem skal man have lov til at
syndenyde lidt!I øvrigt – du må gerne æde alt det rå æg i DK som du har lyst til nu ifølge sundhedsmyndighederne. Mine unger har nu fået lov il at slikke alle de (få) skåle og skeer og piskeris de har kunne komme i nærheden af hele deres liv, ved ikke hvorfor men med det har jeg ikke været så sart!