Lynurtig pærecrumble med ingefær og knas – stop madspild

  • Lækker pærecrumble med knas - stop madspild

Lækker pærecrumble med knas - stop madspild

To overmodne pærer i køleskabet og en kagesulten halvkvast Bagenørd. Hvad med en hurtig pærecrumble? Hurtig som i LYNhurtig?

Er du klar til en snap-opskrift? Du kan bruge runkne æbler, bløde pærer, blommer, nektariner, jordbær alle former for frugt tænker jeg?

Er du lækkersulten og ked af at smide frugt ud så kig med her 🙂

Lækker pærecrumble med knas - stop madspild

Her kommer opskriften på:

Lynhurtig pærecrumble med ingefær og knas – stop madspild (3-4 personer):

Du skal bruge:

2-3 store pærer/æbler eller 4 små

1 dl. havregryn

1 dl. mel

1 dl. sukker

50-75 gram smør tern (din fedtforskrækkelse bestemmer. Jo mere smør, jo bedre crumble. That’s it. Med 50 gram smager crumblen dog fint – det klarede jeg mig med)

1 tsk. vanilje

½ tsk. stødt ingefær

En håndfuld mandler

 

DSC_1567

Sådan laver du lynhurtig pærecrumble med ingefær og knas:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Fjern de bruneste pletter fra pærerne og skær dem i tern. Gerne med skræl, hvis den ellers er ok. Der sidder god smag gemt i skrællen jo.
  • Smuldr smørret med mel, havregryn, sukker, ingefær og vanilje.
  • Smør et tærtefad og læg pærestykkerne heri.
  • Fordel smuldredejen over.
  • Hak mandlerne groft og fordel dem øverst.
  • Bag pærecrumblen ca. 20-30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Crumblen skal være sprød og gylden på toppen.
  • Servér med flødeskum eller vaniljeis til.
  • Verdens hurtigste crumble!

Selv på en hård hverdags-dag kan du trylle denne fineste dessert.  Du kan også servere crumblen for gæster, den smager skam lækkert nok, selvom den er rasende hurtig at lave.

Det er også en helt oplagt dessert når frugtsæsonen er over os, men den er også fin hvis I bare ikke har fået tømt frugtskålen i rette tid. Selv runkne frugter kan bruges. En alletiders stopmadspilds-dessert 🙂

DSC_1569 DSC_1570 Stødt ingefær og pærer går fantastisk godt i spænd sammen, men synes du ingefær er for dominerende et krydderi kan du fint lave crumblen uden. Du kan også nøjes med den halve mængde ingefær, så crumblen blot får ingefær-strejf? Lækker pærecrumble med knas - stop madspildLækker lækker crumble, der desværre ikke gør sig særligt godt på fotos.

Forestil dig knasende sprød sukker og knas kombineret med søde pærestykker og bagte mandelstykker? Jamen halleluja, og så med friskpisket flødeskum eller is til? Uhm! At det så ovenikøbet er en “god-samvittigheds-brug-hvad-du-har-kage” fuldender jo bare successen.

En hurtig weekend-kage-anbefaling fra mig til dig 🙂Lækker pærecrumble med knas - stop madspild

Mere inspiration

Læg en kommentar