Madbloggerudfordringen : Grove cookies med tranebær og chokolade

DSC_2860 Grove cookies med tranebær

Så er der madbloggerudfordring igen. Spændende! Nada Cay fra La Cucina Nada har igen taget initiativ til at madbloggere fra det ganske land skal skal dyste. Hvor er det godt med disse påhit og skønt at en madblogger har energi og lyst til at stable sådan arrangement på benene.

Det er ikke en konkurrence om hvem der er bedst og det er heller ikke en bagedyst hvor nogen skal stemmes hjem. Heldigvis. Det er en udfordring hvor man som madblogger leger/afprøver/udvikler/udforsker en opskrift fra en anden blog.

Jeg har fået fornøjelsen af at udforske bloggen Brændstof – en ufanatisk øko-helsekost-blog med alt lige fra mormormad, til anmeldelser af gode spisesteder og køkkengrej. På brændstof kan du også få idé til at lægge madplan. En spændende blog at udforske!

Underligt nok. Når jeg er inde for at besøge andre blogs falder jeg tit for de søde opskrifter. KAGE-kategorien har en magnetisk effekt på mig. Sådan gik det også denne gang. 😉

DSC_2857

Jeg faldt for Brændstof’s cookies med tranebær og rosiner. Uh de skønne frister! Der er i det hele taget rigtigt mange lækre og meget spiselige billeder inde på Brændstof.

Jeg “legede” lidt med Brændstof’s opskrift. Jeg undlod rosiner (nogen i familien er ikke så vilde med rosiner i bagværk), jeg havde en rest chokolade, og det er jo altid godt i cookies. Jeg brugte almindeligt sukker istedet for rørsukker, fordi jeg ikke havde rørsukker i skabet. Jeg tilsatte lidt ekstra havregryn og lidt mindre mel, for at få en lidt grovere udgave. men ellers var jeg tro mod originalen? Nej hov forresten, jeg undlod også kanel, synes jeg fik en overdosis i julemåneden, så tager lige en kanel-pause 😉

Det er jo helt op til dig hvilken version du har lyst til at afprøve, men jeg kan sige dig, at denne version smager FANTASTISK!

DSC_2853

Her Bagenørdens bud på grove cookies med tranebær og chokolade (30 stk):

Det skal du bruge: 

100 gram blødt smør

75 gram sukker

100 gram farin

1 æg

60 gram grovvalsede havregryn (fintvalsede kan også bruges)

100 gram hvedemel

1 tsk bagepulver

50 gram tranebær

50 gram grofthakkede hasselnødder (100 gram vil også være fint)

Evt.: 100 gram chokolade

DSC_2855

Sådan gør du: 

Bland farin og sukker med smør

DSC_2827 Rør ægget i.DSC_2828 Hak hasselnødderne groft.DSC_2834 DSC_2835 Tilsæt havregrynDSC_2836 Tilsæt tranebærDSC_2837

Vi fandt sådan en plade lækkert mælkechokolade med fudge i køkkenskabet, som vi havde hjembragt fra Norge i sommers. Den trængte til at blive brugt, og chokolade i cookies er altid godt. Stop chokoladespild 😉 Brug den chokolade du har på lager mørk eller lys (hvis du er så heldig), har du ikke chokolade, så tror jeg de vil smage rigtigt fint uden også. 
DSC_2841 DSC_2839Bland chokolade, tranebær og havregryn i. Jeg rørte bare min dej sammen med en gaffel, det gik rigtigt fint.  DSC_2843Bland mel med bagepulver og tilsæt
DSC_2844 Rør dejen godt. Jep, gaflen er stadig et fint røreredskab.;-)DSC_2845 Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Sæt dejen på en bageplade med to teskeer. Jeg fik ca. 30 kager af denne portion, og kunne lige få dem til at være på en bageplade. De stod lidt tæt, og kagerne flyder lidt sammen, og vil du helt undgå at de vokser sammen så brug to bageplader. DSC_2848

Kagerne bages ages 8 minutter v. 175 grader varmluft. De vil hæve op og synke sammen under bagningen. Tjek om de er gyldne og sprøde efter de 8 minutter, måske de lige skal have et par minutter til?

Kagerne køler bedst og hurtigst af, hvis du sætter dem på en bagerist. De bliver først helt sprøde når de er helt afkølede. Fortvivl ej. Der må gerne prøvesmages i ventetiden 😉

DSC_2852Så er der knasende sprøde cookies med lækker smag fra både chokolade, tranebær og hasselnødder. Uhm. Farin’en gør også noget godt for cookies. Skøn smag og en fin kulør kagerne får også. En virkelig nem opskrift. På ingen tid kan du have et kæmpe fad cookies.

Rigtig god cookies-opskrift, tak til Brændstof for inspirationen og tak til Nada Cay og madbloggerudfordringen
DSC_2858

Mere inspiration

9 Kommentarer

 1. […] Noget i ovnen gik ombord i Brændstof, og begge endte med at bage nogle lækre sager. […]

 2. Karina 21. februar 2014 af 13:01- Svar

  Nu har jeg godt nok ikke en blog, men jeg tror nu alligevel jeg vil prøve din spaghetti carbonara opskrift. Jeg har endnu ikke fundet en opskrift, som har fanget mig fuldstændig… og så prøver jeg selvfølgelig også lige de har lækre cookies 🙂

  • Gitte Hansen 21. februar 2014 af 23:22- Svar

   Hej Karina
   Man behøver sandelig ikke have en blog for at læse med her. Alle er velkomne 🙂
   Håber du bliver glad for din carbonara, den er super lækker. Ja og disse cookies og er også rigtigt lækre. Ja uha, alle de fristelser 😉
   God fornøjelse i køkkenet! 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. La Cucina Nada 19. februar 2014 af 09:06- Svar

  Ja lækre ser de ud, selvom du ikke havde fanget hvad udfordringen gik ud på denne gang 😉

  Dejligt du ville lege med igen!

  La Cucina Nada

  • Gitte Hansen 19. februar 2014 af 21:36- Svar

   Næste gang må jeg studere “manualen” lidt bedre. 😉 Det var sjovt at være med uanset og dejligt at blive udfordret. 😉

 4. Marian 18. februar 2014 af 09:37- Svar

  Hvor er du sød. Tak for dine fine ord. Jeg er smadderglad for, at du kunne lide mine cookies 🙂 Jeg glæder mig til at jeg skal gå på opdagelse på din blog også og give mit bidrag til madbloggerudfordringen 🙂

  KH Marian

  • Gitte Hansen 18. februar 2014 af 20:30- Svar

   Hej Marian
   Ja en spændende udfordring, selvom jeg jo helt har misforstået årets opgave. Jeg har svipset at jeg skulle bruge en af dine opskrifter og plukke min, 3 ingredienser ud og tilføre dem til en af mine opskrifter. Jeg synes ellers at jeg læste oplægget flere gange. Nå men skidt pyt, det var skægt at bage dine cookies og de blev drønlækre, og det må vel være det vigtigste 😉
   God fornøjelse med Bagenørdens blog, det er bestemt ikke sidste gang jeg besøger din 😉
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Anne 17. februar 2014 af 09:09- Svar

  Godt du blog.

  • Gitte Hansen 17. februar 2014 af 21:38- Svar

   Øh noget af teksten er vist røget væk? Skriv endelig igen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar