Marcipankugler af lakridsmarcipan med lakridsdrys


DSC_0376

Ja ja ja ja! Nu ved jeg, at jeg godt kan lide lakridskonfekt! Hvis lakridskonfekt altså består af den lækreste lakridsmarcipan og et delikat lakridsdrys, ja så er jeg fan!

Jeg har været så heldig at få en julegoodie-bag fra Odense Marcipan med dette års nye marcipan-lækkerier. De har udviklet lakridsmarcipan – jubii! Pakkerne er ikke så store, kun 150 gram, der er dog rigeligt til at der kan eksperimenteres.

DSC_0343

Tænke, tænke, og hvad ville man så kunne finde på? Lakridsmarcipan med chokoladeovertræk, nja njo. Bagt konfekt, tja, tjo.

Jeg gravede i mine køkkenskabe og fandt denne bøtte rålakridspulver fra Urtekram, som jeg også har fået i bloggave. Heldige mig! Uhm det duftede dejligt. Som pulveret udenpå rustne søm? Kan du også godt lide det? Jeg kan! Jeg er især vild med lakridspulver med salmiakstrejf, som i Urtekrams. Johan Bülow har også en salmiaklakridspulver-variant. Uhm!

Ville man mon kunne trille lakridskuglerne i den lækre lakridspulver?

DSC_0360 Det måtte komme an på en prøve. Jeg dryssede 1 spsk lakridspulver ud på en tallerkenDSC_0361

Her ser du den lækre lakridsmarcipan. Jeg eksperimenterede med halvdelen af pakken; skar små tern, som jeg trillede i lakridspulveret.
DSC_0366 Jeg tænkte, at jeg hellere måtte nøjes med halvdelen af pakken? Kunne jo forestille mig, at lakridspulveret ville blive opløst i marcipanen ret hurtigt? Det kom til at passe. Lav ikke flere end familien kan spise her og nu. Skulle hilse og sige, at det heller ikke bliver noget problem, altså at få spist de lækre lakridskugler i en fart. DSC_0369

DE SMAGER FANTASTISK! Tak til Odense Marcipan for at have udviklet så lækker en lakridsmarcipan. Det kan godt være at onde tunge påstår at “lakrids? Putter man det ikke bare i alt for tiden, og hvorfor?”. Næh, ikke noget stort problem for mig, men jeg elsker jo også lakrids i både godter og kage. 😉DSC_0380

Lakrids i marcipan giver ganske god mening, for så kan man nemlig lave lakridskonfekt i en endnu lækrere variant end den klassiske! Marcipanens sødme kombineret med den salte lakridssmag er en himmelsk blanding.
DSC_0371

Lakridsmarcipan+lakridspulver=lakridskonfekt. Så enkelt og simpelt. Måske Odense Marcipan havde forestillet sig mere avancerede lækkerier med deres lakridsmarcipan? I hvert fald har de en masse lækre opskrifter, man kan få inspiration fra på deres hjemmeside. Min fantasi rakte dog ikke så langt i dag. Måske er det fordi jeg er lidt brugt, efter at have klaret to julefrokoster i rap denne weekend? DSC_0381

At rulle en kugle og trille den i lidt pulver. Det kunne jeg lige holde til i dag. Det var på det plan! 😉

 Det gør altså heller ikke noget, at man nogle gange kan komme rigtigt let til julegodterne, det er jo en måned med pres på? Det tager 5 minutter at rulle og trille lakridskulerne og lakridskonfekten kan laves umiddelbart inden “godteskålen” gøres klar til julebordet/julehyggen.Jeg er sikker på lakridskuglerne bliver et hit på dit jule-kaffebord.

Du kan købe lakridspulver i de fleste større supermarkeder, i helsekostbutikker, nogle gange i matas og på apoteket

 Lakridsmarcipanen kan også købes der hvor du køber marcipan. God opfindelse den lakridsmarcipan! Håber også den bliver trukket med ind i 2014-julesortimentet?

Der har været lidt stille på bloggen her de sidste dage p.g.a. mit julefrokost-raid. Glade fester med skønne kolleger fra både mit nuværende og tidligere job. Lækker mad, grin, dans, snak og godt selskab. To dage  i træk. Hvor heldig kan man være og kan man ønske sig mere? Nåeh ja det skulle måske lige være lidt nattesøvn?
DSC_0371

Håber du har haft en rigtig hyggelig juleweekend – vi høres vi i den kommende uge. Har både pestobrød og æbleskiver på blog-programmet.

See you 🙂

Mere inspiration

7 Kommentarer

 1. […] til at lave. Anledningen er der nu! Det er jul! Så må man godt gå amok i Lækre karameller , marcipaneksperimenter og lidt flere eksperimenter med marcipan og julemåneden er lang […]

 2. […] kommer et lillebitte indlæg om lækre marcipangodter jeg lavede i weekenden. Hurtige nemme godter. Forleden skrev jeg om kugler af lakridsmarcipan med lakridsdrys. Lækre lækre […]

 3. […] kommer et lillebitte indlæg om lækre marcipangodter jeg lavede i weekenden. Hurtige nemme godter. Forleden skrev jeg om kugler af lakridsmarcipan med lakridsdrys. Lækre lækre […]

 4. svigermor 9. december 2013 af 10:49- Svar

  Når nu lakridspulveret smelter, hvad så med at overtrække dem med chokolade først og så drysse dem med pulveret bagefter 🙂

  • Gitte Hansen 9. december 2013 af 21:03- Svar

   Jo Svigermor! Det er da bare det jeg gør! Det var da en rigtig god ide! Det prøver jeg med resten af marcipanen 🙂
   Uhm!
   Hyggeligt du læser med her 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 5. A + K = ♥ 9. december 2013 af 09:14- Svar

  De lyder himmelske, er sikker på jeg kunne udrydde hele skålen!

  – Anne

  • Gitte Hansen 9. december 2013 af 21:04- Svar

   Du kan tro, at de er lækre, og det var vist meget godt at jeg ikke lavede så mange af gangen. Så havde jeg jo spist dem allesammen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar