Marengsdessert med jordbær og flødeskum

2013-07-09 22.08.17

En stor hilsen hjemme fra “arbejdslejren”. Der knokles igennem. Lægges fliser, males på højtryk. Snart siger kroppen stop og det passer perfekt, for om få dage drager familien i landflygtighed. Væk fra hus, hjem og have. Væk fra gøremål, pligter, noget at male på, noget at rive i.

Dette er min dag i dag gået med (ja foruden den carport der også lige blev malet). En flisegang af de græske skiferfliser der er blevet til overs efter vores terrasseprojekt (billeder skal følge).

Jeg øjnede straks muligheden for en flisegang til den ene terrasse og se hér hvad jeg fik lagt i svedende varme. Jeg er helt vild med de rosa skiferfliser. ELSKER dem. Manden min er knap så begejstret for fliseprojektet i det hele taget. Spørger man ham, kunne vi sagtens sidde på græsset og spise. Hm, hm. Så det er et rigtigt kone-projekt jeg kører af stablen her… 😉

DSC_6251

Det giver sig selv at der er begrænset med tid til køkken- og blogsysler. Vi får grillet javist, men på hurtigmaér. Jordbærdesserter bliver der dog lavet næsten hver dag og skønt for det.

Her ser du dagens Marengsdessert med jordbær og flødeskum. Den er lynhurtig at lave. 5 minutter. Her kommer den hurtige opskrift.

DSC_6281

1 marengsbund (eller små fuglereder)

1/4 piskefløde pisket til flødeskum

1 bakke jordbær.

That’s it. Riv evt. lidt chokolade og drys på toppen.

En marengsbund kan købes for en tier (den bliver jo selvfølgelig MEGET lækrere hvis du bager den selv, og det er nemt nok, men ikke realistisk for malersvenden i dag 😉
DSC_6268

Find en smuk tallerken og læg marengsbunden herpå.DSC_6269 Flødeskum på toppen af bunden. DSC_6270 Jordbærrene lægges på toppen. DSC_6274 Store søde jordbær! Man kan sagtens smage at solen har skinnet i rigelige mængder på dem de sidste dage. DSC_6279

Det var dagens korte indlæg. Jeg håber du kan bære over med at bagenørden rider på flere og andre heste i øjeblikket? Sommerdvalen har ramt bloggen men der er liv og der fortsætter med at være liv hen over sommeren.

Snart skal vi til Norge på ferie, hvor jeg planlægger at blogge fra, men nu skal familien have 1. prioritet og jeg er stadig usikker på hvor stabil vores netadgang bliver….men stay tuned…

Fortsat god sommer til dig 🙂

2013-07-09 22.08.23

Mere inspiration

3 Kommentarer

 1. Dorthe 11. juli 2013 af 12:19 - Svar

  Jeg glæder mig til at følge bloggen i norsk version!
  Også en rigtig god sommer til dig og din familie 🙂
  Bedste hilsner
  Dorthe

  • Gitte Hansen 14. juli 2013 af 14:41 - Svar

   Hej Dorthe
   Tak for din hilsen. Det glæder mig at du har lyst til at følge med bloggen helt til Norge 🙂
   Vi har fået net igen og jeg har et par indlæg på vej, men jeg må advare dig om at det er det primitive køkken heroppe. Jeg har dog en culottesteg med i køleboksen, bindegal er jeg vist 😉
   Fortsat god sommer til dig og familien også:-)
   Mange hilsner
   Gitte

  • Gitte Hansen 14. juli 2013 af 14:42 - Svar

   Hej Dorthe
   Tak for din hilsen. Det glæder mig at du har lyst til at følge med bloggen helt til Norge 🙂
   Vi har fået net igen og jeg har et par indlæg på vej, men jeg må advare dig om at det er det primitive køkken heroppe. Jeg har dog en culottesteg med i køleboksen, bindegal er jeg vist 😉
   Fortsat god sommer til dig og familien også:-)
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar