Marinerede gulerødder og forsmag på intervalstegt kalveculotte

DSC_0848

Jeg øver mig lidt. Jeg har opgraderet min blog til en ny version, herunder billedarkiv og tema-instillinger. Det er svært for mig, så bær over! Jeg leger lidt, øver mig. Learning by doing hedder det vist.;-)

Jeg er jo bare en simpel bagenørd, der bedst kan lide at gå i køkkenet, men som alligevel bliver åh så stædig, når noget ikke lykkes og ikke lige ser ud, sådan som jeg vil have det.

Jeg kæmper og måske har du ikke bemærket de store forskelle. Det håber jeg ikke, og hvis du har, håber jeg, at det er til det bedre. 😉

Bloggen røver noget af min nattesøvn og nogle dage kan det mærkes, så i dag får du bare et kort indlæg. Jeg MÅ i seng før kl. 23.00. 6 timers nattesøvn pr. nat er for lidt for mig i længden.

Det du’r altså ikke, alt det natteroderi i bloggens maskinrum! 😉

DSC_0844

Lækker mør intervalstegt kalveculotte

I dag vil jeg skrive om lækkert grønt tilbehør, som vi fik til en lækker kalveculotte, en søndag i januar. En intervalstegt kalveculotte. Den mest møre kalvesteg jeg nogensinde har smagt!  Intervalstegt betyder kort fortalt : Ind i ovnen, ud af ovnen, hvile, ind i ovnen, ud af ovnen, hvile, osv.

Det lyder besværtligt, men er det egentligt ikke. Den er alle anstrengelser værd, men du må have tålmodighed : Jeg skriver først om den i morgen, GAAB! I dag må du nøjes med tilbehøret som appetizer.

Intervalstegt oksesteg og marinerede gulerødder

Marinerede gulerødder

Tilbehøret til den lækre kalveculotte var hasselbagte kartofler og marinerede gulerødder.

Gulerødder får man jo smidt i nakken for tiden. Den bedste vintergrøntsag! Smager godt, helt enkelt som rå gulerodsstav alene eller med dig, som kogte gulerødder elle bagte med hvidløg, eller nu, som her, marinerede.

Opskrift på marinerede gulerødder :

15 gulerødder (hvis du, som jeg, har en familie på 4. Lav gerne rigeligt. Smager allerbedst dagen efter).

3 spsk. citronsaft

1 spsk hvidvinseddike

1/4 tsk chili

Salt

Frisk/tørret persille.

2 fed hvidløg

½ dl. olie

DSC_0815Fremgangsmåde: 

Skræl og kog gulerødderne til de er “bidefaste”. Afkøl gulerødderne. Lav marinaden. Hæld den over de kolde gulerødder. Afkøl gerne i køleskabet i nogle timer og gerne til næste dag. DSC_0829

Intervalstegt oksesteg og marinerede gulerødder

Mine gulerødder marinerede 3 timer og smagte altså helt fint.

Syrligheden i marinaden passede fint til de søde gulerødder og understøttede fint den lækre okstesteg. DSC_0848

Marinerede gulerødder er et enkelt tilbehør. Billigt også. Vi var alle enige om at de ihvertfald smager 100 gange bedre end almindelige kogte gulerødder, som vi ærligt talt har fået lidt for mange af i tidernes løb.

Marinerede gulerødder er nærmest kaloriefrie så lav gerne rigeligt og spis dig mæt i dem.

Halvdelen af tallerkenen skal jo helst bestå af grønt tilbehør, hvis man vil spise sundt og hvis man vil tabe sig. Og hvem vil ikke det??

Hm, hm! Og hvordan ser mon lige fordelingen ud på min tallerken ovenfor??? Og hvad med den bearnaise-sauce der???

Hm, hm! Ikke flere ord herfra! GODNAT! 🙂

Jeg vil krybe til køjs og sluge et par kapitler i min krimi, lige til jeg taber bogen i hovedet af træthed. Same procedure as every evening 😉

Vi høres ved igen i morgen og så skal jeg nok skrive om den lækre møre kalveculotte! 🙂

DSC_0844

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Jenny 26. januar 2013 af 19:26- Svar

    Jeg ville bruge frisk estragon, men mynten kunne være begge dele.

    Mht. Dine fredagskyllinger, så er husfavoritten her, en parteret kylling, en lille frisk choritzzo per person, et løg, et par fed hvidløg og nok kartofler vendes sammen i et fad med olie. I ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Vend rundt efter ca. 20 min

    • Gitte Hansen 26. januar 2013 af 22:31- Svar

      Det lyder vel nok lækkert Jenny. En skive chorizzo pølse på toppen af kyllingen eller hvordan? Jeg er nysgerrig. Altid på jagt efter nye kyllingeretter:-)

      Fortsat god weekend!:-)
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jenny 24. januar 2013 af 19:56- Svar

    De gulerødder lyder super, jeg sidder allerede og digter på en version med mynte og en med estragon

    • Gitte Hansen 24. januar 2013 af 22:55- Svar

      Tak Jenny. Du kan tro de var gode de gulerødder. Tror mynte og estragon ville være lækre deri. Vil du bruge frisk eller tørret?
      Hyggeligt at få en hilsen fra dig 🙂
      Mnage hilsner
      Gitte

Læg en kommentar