Marinerede kalvebovsteaks i flødesauce og sprøde kartoffeltern

  • Marinerede kalvebovsteaks i flødesaucce med kartoffeltern

DSC_9303Min gemal kom hjem forleden med en stor pakke marinerede kalvebovsteaks. Spændende, hvad stiller vi mon op med dem? Steger dem i stegeso, steger dem på pande? Størrelsen på steaksene var meget forskellig – enten 3 cm. tykke – med lille radius – eller 1 cm tykke med kæmpe radius. *Gruble, gruble*.

Løsningen blev at skære steaksene i små stykker, stege på pande og simre færdig i fløde. Får du tics over at høre mig fortælle at jeg skar kalvesteaks i småstykker, så……. tag en dyb indåndning. Det går nok altsammen 😉 Maden blev en total succes og der var jubel ved middagsbordet og ingen slagsmål. 🙂DSC_9309Marinerede kalvebovsteaks i flødesaucce med kartoffelternBrug gerne denne løsning, hvis du f.eks. tilbereder retter med koteletter eller andet oksekød (hvor størrelsen også er forskellig).Vi undgik krig ved bordet over at få de største steaks. Der er rigeligt med krig i denne verden. Bare lige et tip fra mig til det. Krig afværget ved steaksstykker i flødesauce. 🙂

Saucen blev fænomenal god. Det var såmænd bare stegesky, fløde, salt/peber og jævning. Voila. En rigtig nem menu var det også.

Vi spiste sprøde kartoffeltern til. Et fad kartofler stegt i en time med løg og peberfrugt. Smager vel nærmest som biksemad, bare bedre og mere sprødstegt (og betydeligt nemmere at lave).
DSC_9300 Jeg iler med at bringe dig opskriften her. Du behøver ikke bruge marinerede kalvesteaks, men kan bruge marinrede koteletter, marineret svinemørbrad, entrecotes, præriesteaks, ell. lign.

Marinerede kalvebovsteaks i flødesaucce med kartoffeltern

Marinerede kalvebovsteaks i flødesauce og sprøde kartoffeltern
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre marinerede kalvebovsteaks i flødesauce med sprøde kartoffeltern med løg og peberfrugt.
Forfatter:
: Dagens ret
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 personer
Det skal du bruge:
  • Kartoffelfad:
  • 2 kilo kartofler
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 1 rødløg i skiver
  • 1 løg i skiver
  • Salt/peber
  • ½ olie
  • Marinerede kalvebovsteaks:
  • 4 kalvebovsteaks (eller nakkekoteletter, svinemørbrad, entrecotes)
  • 2½ dl. fløde
  • Salt/peber
  • Jævning
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern
  2. Bland med løg, peberfrugt og kartofler.
  3. Drys med salt/peber og vend med olie
  4. Steg kartoflerne 1 time i ovn v. 175 grader varmluft.
  5. Vend kartoflerne flere gange
  6. Kalvebovsteaks i flødesauce:
  7. Skær steaksene i mindre stykker, hvis der er stor størrelsesforskel.
  8. De største stykker skal lægges på panden først, da de skal have længst tid.
  9. Drys med salt og krydder.
  10. Jeg svitsede kødet i alt 5-7minutter ved høj varme
  11. Hæld fløde ved kødet og skyl flødekartonen med vand. Tilsæt også det og læg låg på panden
  12. Lad kød og flødesauce simre i 5-10 minutter.
  13. Jævn saucen. Bruger du pulversaucejævning, kan du sagtens jævne imens kødet bliver liggende på panden.
  14. Smag flødesaucen til. Bruger du marinerede koteletter/steaks, behøver du næsten intet krydderi, marineringen giver rigtig god smag til saucen.
  15. Sérver de lækre kalvebovsteaks med de sprøde kartoffeltern.
  16. Vi spiste kogt broccoli til.

Marinerede kalvebovsteaks i flødesaucce med kartoffelternDet var en totalt lækker menu, som næsten igen tid tog at lave. Max. 30 minutter. På billedsiden præsenterer den sig dog ikke så godt, gid du kunne have smagt det møre kød og den lækre sauce i stedet!

De marinerede steaks gav så god smag til saucen. Lækkert! Bruger du ferske steaks, så drys gerne med dit yndlingskrydderi, udover salt og peber. Marinerede kalvebovsteaks i flødesaucce med kartoffeltern

Her ser du menuen i billeder fra start til slut:

En rigtig nem menu. Kald den ordinær. Kald den uopfindsom. Kald den jævn. Måske – men hvor var det lækkert og skønt at menuen krævede ganske få anstrengelser i køkkenet.  Det kan jeg godt lide, så bliver der jo nemlig tid til andre ting. Afslapning, middaglur, krimi eller blogteknikhurlumhej? 😉

Det var en langsommelig søndag, efter vores weekendgæster havde forladt os. Jeg har de sidste par uger kæmpet med en langsom blog (Jeg håber ikke du har været ved ved at blive vanvittig over de lange svartider?) Bloggen er jo mit tredie barn. Virker bloggen ikke, er det højeste prioritet for mig. Står hævet over madlavning, kagebag og kys (næsten). 😉 Marinerede kalvebovsteaks i flødesaucce med kartoffeltern

Nu virker bloggen igen og svartiderne er til gengæld blevet meget bedre. Jeg håber ikke der er vigig funktionaliteter på bloggen du savner? Hvis ja, så “råb højt” – skriv en kommentar i kommentarsporet herunder. Jeg håber at der er dét der skal være nu, for at bloggen fungerer godt for dig.

Vi blev mætte. Vi var glade. Det har været en rigtig god weekend med biograffilm, fornemt restaurantbesøg, snak, grin og hygge. Måske jeg skriver en madanmeldelse til dig en dag?

Håber du også har haft en rigtig god weekend?  Min har været god og den sluttede endnu bedre af.

Mørt kalvekød i flødesauce. Uhm – need I say more?
Marinerede kalvebovsteaks i flødesaucce med kartoffeltern

Mere inspiration

Læg en kommentar