Marineret svinekam i stegeso. Her får du opskriften på en lækker saftig marineret skinkesteg tilberedt i Römertopf.
Jubel, glæde og stor stegeso lykke herhjemme. Jeg har fået den store Römertopf og jeg ELSKER den allerede helt vildt!
Idag lavede Römertopfen den lækreste kamsteg til os. En honningmarineret kamsteg serveret på en bund af kartofler, gulerødder, løg, bouillon og fløde.
Det er en nem ret og en nem opskrift. Smart at alt bliver færdigt i stegesoen på samme tid, både kartofler, kød og tilbehør.
Jeg brugte bouillon og fløde, gulerødder og løg. Tilsæt gerne mere fløde, hvis du vil have mere cremede flødekartofler.
Svinekam/kamsteg kan erstattes med f.eks. nakkefilet, kalkunbryst, kylling? Få flere opskrifter til stegeso her
Her kommer opskriften på:
Marineret svinekam i stegeso på bund af kartofler og gulerødder:
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 marineret svinekam á ca. 2 kg. Jeg brugte en købt honningmarineret kamsteg med mandelflager. En alm. svinekam/nakkesteg kan også bruges.
- 2½ kg kartofler i grove tern
- 6-7 gulerødder
- 2 store løg
- 3-4 fed hvidløg
- 2½ dl fløde evt. kaffefløde
- 7½ liter bouillon af 2 bouillonterninger
- Salt/peber.
Sådan gør du
- Kog bouillon og afkøl
- Sæt stegesoen i blød i vand. Jeg brugte min store Römertopf på 5-6 liter til denne portion. Begge halvdele i minimum et kvarter. Bare fyld den ene halvdel i vasken og sænk den anden ned oveni.
- Skræl kartofler og gulerødder. Læg dem hele eller halve i stegesoen og bland godt med skiveskåret løg, friskpressede hvidløg.Krydr godt med salt og peber.
- Læg stegen på toppen af kartoffelfadet og hæld fløde og bouillon ved. Bruger du en alm. svinekam, skal den krydres godt.
- Tilbered retten v. 200 grader varmluft den første time og herefter 175 grader varmluft i 1½ time. Tag låget af det sidste kvartér. Bruger du alm. ovn sætter du bare temperaturen yderligere 25 grader op.
- Læg låg på stegesoen og sæt den i en kold ovn. Sæt evt. stegesoen en bageplade beklædt med bagepapir, HVIS nu der skulle boble lidt ud under tilberedningen.
- Kan også tilberedes v. 175 grader varmluft i 3 timer eller 150 grader varmluft i 4 timer.
- Retten er færdig, når kartoflerne er møre og kødet gennemstegt.
- Skær stegen i skiver og servér med kartofler/gulerødder og løg. Du kan jævne stegeskyen, eller bare dryppe den på ved servering.
Noter
Kan også langtidssteges v. v. 175 grader varmluft i 3 timer eller 150 grader varmluft i 4 timer.
Bruger du alm. ovn skal temperaturen skrues yderlige 25 grader opMørt og lækkert svinekød i Römertopf med kartofler, gulerødder, bouillon og fløde
Vi er vilde med Römertopf mad herhjemme. Skønt at maden bare kan passe sig selv i ovnen og der er lækker mad til spisetid.
Laver man, som jeg, ofte mad til en familie på 4 og helst mad, så der er nok til to dage, så er det altså den største Römertopf man skal have.
Har du kun en lille Römertopf, så skal du nok nedjustere denne portion.
Så er der aftensmad!
Det smagte super godt og en rimelig kalorielet ret også. Tror dog godt min søn kunne have tænkt sig at jeg havde tilsat 1 liter ren piskefløde i stedet 😉
Den store mænge løg og hvidløg i retten gjorde den rigtig smagfuld.
Stegen blev fint sprød på toppen, men tag gerne låget af det sidste kvartér, så stegen og kartofler kan få lidt tid under “åben grill”. Det giver en god smag.
Resterne rister vi i ovnen morgen, så kartoflerne bliver sprødstegte. Lækkert.
Dagens ret er den nemmeste Römertopf du kan lave og jeg tænker at den sagtens kan varieres på forskellig vis?
Tilsæt de grøntsager og rodfrugter du vil, og brug det kød, du synes om, eller som er på tilbud. Bruger du nakkefilet, så vikl gerne bacon om som her.
Det er jo det fantastiske ved en Römertopf: alt tilberedes i ét; kød, grønt og tilbehør og det går meget sjældent galt. Alt bliver mørt og lækkert og alle ingredienser giver god smag til hinanden.
Jeg er SÅ glad for min nye Römertopf! Sikke fin den er! Det er vist sådan en størrelse jeg skulle have haft fra starten, sådan som jeg har overproppet min den lille!
Sådan laver du marineret svinekam i stegeso, se billederne her:
Römertopfen inviterer til vintermad, til simremad i weekender hvor man har særligt god tid.
Denne ret vil du dog i teorien godt kunne forberede dagen før og så sætte i ovnen fluks du kommer hjem fra arbejde.
Det geniale ved en Römertopf er at du har fri imens maden laver sig selv; fri til at lege med dine børn, vaske tøj, sove middagslur eller læse en god krimi 😉
Få flere opskrifter til stegeso ved at klikke her eller kig med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Ung ældre herre på 72 er helt vild med dine opskrifter. I min omgangskreds, er jeg efterhånden kendt, som “gastronomen”. Tak Gitte. Mvh Aage Munch, Bornholm
Halløj!
Har du et forslag til hvordan man selv laver den honningmarinade?
For pokker det ser godt ud!