Marineret kylling og pastasalat med karry og gurkemeje

  • Marineret kylling og pastasalat med karry og gurkemeje

Marineret kylling og pastasalat med karry og gurkemeje
Endelig! Langt om længe er der livstegn fra Bagenørden. Ulykkerne har væltet lidt ned om ørerne på os og lige nu er jeg f.eks. sygepasser for sønnike der har brækket armen. Mere om alle elendighederne nedenfor.

Vi starter med en opskrift. Før ulykkerne ramlede spiste vi ordentligt mad og vi havde appetit alle. Der spiste vi f.eks. lækker marineret kylling og gul pastasalat med karry og gurkemeje.

Marineret kylling og pastasalat med karry og gurkemeje

Det var en nem opskrift der både havner i kategorien “Billig hverdagsmad”, “Mad til to dage”, “Fedtfattige madretter”, “Familiens favoritter” og “Grill- og grilltilbehør” “Mad til de travle” og en Stop Madspilds-ret kunne det også være,

Jamen hvorfor er den ret dog så god?

  • Fordi kylling og karry gør noget godt for hinanden
  • Fordi retten kan laves på næsten ingen tid
  • Fordi der er mad til flere dage og fordi der er rigeligt til frokostbøtter også
  • Fordi alle vil elske retten, store som små
  • Fordi retten fyldmæssigt kan varieres i det uendelige
  • Fordi retten er rimeligt kalorielet fordi der er brugt tykmælk.

Marineret kylling og pastasalat med karry og gurkemeje

Her kommer opskriften på marineret kylling og pastasalat med karry og gurkemeje:

Du skal bruge (4 personer i 2 dage):

500 gram marineret kyllingefilet.

Så meget pasta som du synes, gerne fuldkorns. Jeg brugte 1½ pose (og der var så RIGELIGT!)

1 rød peberfrugt, 1 grøn peberfrugt

1 agurk

1 stort rødløg

½ bakke cocktailtomater

½ liter tykmælk (eller skyr/fromage frais)

1-2 spsk. karry, 1 tsk. gurkemeje

Salt/hvidløgspeber

2 fed friske hvidløg eller 1 tsk. tørret hvidløg

Ananastern ville have smagt SÅ lækkert i tror jeg, prøv det gerne!

Marineret kylling og pastasalat med karry og gurkemeje

Sådan laver du marineret kylling og pastasalat med karry og gurkemeje:

  • Kog pastaen i god tid og lad den afkøle. Måske du har en pastarest fra dagen før du kan bruge?
  • Svits kyllingen
  • Snit grønt (brug gerne det du har i køleskabet/det du foretrækker)
  • Bland tykmælk med karry og  øvrige krydderier
  • Bland pasta, grønt og karrydressing. Voila. Det var det.
  • Stil pastaen til afkøling til den skal serveres
  • Servér den til den sprødstegte kylling, enten serveret som kyllingefiletter eller finsnit kyllingen og tilsæt den pastasalaten.
  • Voila!
  • Nemt, lækkert, billigt og smagfuldt
  • P.S.: Ananasatern ville have smagt ganske fortrinligt i, nu har jeg vist gentaget det nok. Havde desværre ikke selv ananas på lager.

Pastasalat med karry og gurkemeje og sprødstegt kyllingefilet:

Denne pastasalat kan du roligt lave og du vil være sikker på en succes. Din familie vil elske dig.. Det er en fyldig ret, smagfuld og mild ret som mætter godt og som vil mætte endnu bedre hvis du bruger fuldkornspasta. Det er en nem hverdagsret i den allernemmeste kategori , der kan serveres som både hoved- og frokostret.

Nu til alle elendighederne!

Der er livstegn fra Bagenørden! Der har været tyst på bloggen et par dage og sikke en redelighed. Øjensmerter, bygkorn jammer og klage og midt i al selvmedlidenheden brækker sønnike armen. Han vælter på cykel og slår arm og heldigvis  ikke hoved (den %¤#¤%¤#”#-dreng vil ikke tage cykelhjelm på hverken tvang, trusler, list ellerbøn hjælper ej).

Vi tilbragte torsdag aften på skadestuen og fredag hjemme, da der skulle en supplerende MR-undersøgelse til. Der blev ikke tid i dag. Nå men mandag skal vi stå MR-standby. Sønnike er generet og kan ikke sidde/ligge/gå/stå/bade ordentligt med armen i slynge. Det bliver nogle lange uger men han tager det i stiv arm, om jeg så må sige. 😉

Marineret kylling og pastasalat med karry og gurkemeje

Og Bagenørden? Tja som en ægte løvemor glemmer hun alt om sig selv når afkommet er i fare. Jeg fortrængte alle dårligdomme og i dag er det stygge bygkorn faktisk skrumpet. Ja psykologien skal man ikke undervurdere 😉 For filan hvor gjorde det ondt i det øje, og jeg synes jo ikke jeg plejer at være pylret? Nå men skal vi ikke bare sige det går fremad nu?

Denne weekend skal sønnike forkæles. Det fortjener han og det trænger han til. Moren trænger også til at forkæle den søde familie, det har den fortjent efter de sidste dages lange timer i sygehusvæsenet.

Marineret kylling

 Sønnikke skal forkæles!

Hakkebøf med bearnaise, nybagt franskbrød, varm kakao og hvad skal vi ellers finde på?  Varm leverpostej da også og hvis jeg kunne toppe søndagsmenuen med en flæskesteg, tror jeg sønnike ville sige, at det i DEN GRAD kunne sætte skub under helingsprocessen 😉

Jeg finder på noget! 😉

Dejligt at være tilbage igen. Jeg håber ikke du er død af sult under mit fravær 😉

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Låvise 6. september 2014 af 22:02- Svar

    Ejj for pokker en flok ulykker I har været igennem.

    Rigtig god bedring med jer alle – og håber sønnike kommer til hurtigt på mandag

    Knus

    • Gitte Hansen 7. september 2014 af 20:45- Svar

      Hej Låvise
      Ja det har ikke været nogen sjov uge for os. Lad os håbe næste uge har noget bedre at byde på. God uge til dig og dine også 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar