Marineret okseculotte, hasselbackkartofler og tomatsalat

  • Marineret okseculotte

Marineret okseculotte, hasselbackkartofler og tomatsalat

Halløj i skuret for en fornem menu vi spiste i pinsen!

En kæmpestor okseculotte købt for en mindre formue (120 kr pr. kg) flottede vi os med og har nu spist lækkert mad i to dage nu. Vi varierede tilbehøret lidt og du skal nok komme til at høre om begge menuer.

Marineret okseculotte, hasselbackkartofler og tomatsalat

Oksestegen blev mør og lækker og selvfølgelig hænger pris og kvalitet sammen. Jeg har luret et godt trick med oksestege og det er at “gemme” stegen i køleskabet til den nærmer sig sidste holdbarhedsdato, så er kødet mest “velhængt”. Jeg ved ikke hvad der virker, men det var den bedste oksesteg vi længe har spist!

Marineret okseculotte

Menuen du skal høre om i dag, er okseculotten serveret med sprøde hasselbackkartofler og den lækreste stegeskysauce, hertil en lækker tomatsalat.

Tomatsalat med mozzarells

Marineret okseculotte, hasselbackkartofler og tomatsalat
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
En lækker mør okseculotte serveret med sprøde hasselbackkartofler, skysauce og tomatsalat.
Forfatter:
: Mormormad - klassiske oldschool retter
: Dagens ret
Portioner: 4
Det skal du bruge:
  • 1 okseculotte (gerne marineret) - vores vejede 2 kilo og vi havde mad til 4 pers. i 3 dage
  • Hasselbackkartofler:
  • 2½ kilo kartofler
  • Olie
  • Salt/peber
  • Skysauce:
  • Sky fra stegen
  • ½ liter mælk
  • Maizenajævning
  • Kulør
  • Salt/peber
  • Tomatsalat:
  • 8 tomater i skiver
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 fintsnittet rødløg
  • 3-4 spsk. god olivenolie
  • Frisk/tørret basilikum eller oregano
Sådan gør du:
  1. Læg stegen i et stegefad og steg den v. 175 grader varmluft i ca. 1 time. Vores steg stor, jeg tænker du skal beregne ca. ½ time pr. kilo. Steg til stegens kernetemperatur er på 64 grader (brug stegetermometer)
  2. Skræl kartoflerne og halvér dem. Pensl. med olie og drys med krydderi.
  3. Steg kartoflerne 45 minutter ca.
  4. Halverede hasselbackkartofler skal kun have den halve tid og de bliver sprødere (siger den erfarne rotte)
  5. Imens steg og kartofler er i ovnen forbereder du
  6. Tomatsalaten:
  7. Skær tomaterne i skiver, drys med rødløg og mozzarella og drys med krydderier. Dryp med olie.
  8. Når stegen er færdig, lader du den hvile 10 imens du laver
  9. Saucen:
  10. Hæld skyen fra stegefadet i en gryde. Skyl fadet med lidt vand for at få den sidste stegesky med
  11. Tilsæt mælk (ikke fløde, så bliver saucen for fed)
  12. Tilsæt jævning og kulør.
  13. Smag saucen til med krydderier.

Det blev en rigtig lækker sauce, det plejer det at blive, men måske ekstra lækker fordi det var en marineret okseculotte? Det blev den bedste sauce og du behøver slet ikke tilføje fløde. Saucen smager fantastisk som den er.

Marineret okseculotte

En lækker lækker culotte!

Behøver jeg fortælle, at der var nogle teenagere (og en gemal) der fik julelys i øjnene over denne menu? Brun sauce ad libitum, sprøde kartofler og mør culotte? Jamen så kommer man da vist heller ikke højere op på madhimlen, vel? Tror familien var ekstra glade for deres madmor lige i dag 🙂

Der blev taget to, tre, og fire gange og snakken gik højt med masser af grin. Stemningen var høj og løftet. En helt absolut godkendt menu! Marineret okseculotte, hasselbackkartofler og tomatsalatDet passer altså det med kartoflerne. De hasselback-kartofler dér bliver altså bedre hvis de bliver halveret. Uhm SÅ sprøde kartofler! De er vel egentlig også dobbelt så usunde, når de nu får olie på begge sider, men ja olie giver også sprødhed (og smag).

Marineret okseculotte, hasselbackkartofler og tomatsalat

Tomatsalaten er altid en succes – især med mozzarella, hvis du spørger mig. Jeg skal lave et kæmpe fad, når jeg laver tomatsalat, for mine store teenagere er virkelig begyndt at sætte pris på det grønne og tomatsalat er et kæmpehit.

Tomatsalat med mozzarellaEn rigtig fornem og lækker pinsemenu. Godt nok truer arbejdsugen nu, men måske du kan “falde” over en lækker culotte til næste weekends menu?

Denne menu passer også godt til gæstemenu eller hvis din familie bare fortjener ekstra forkælelse. Det gør min. Altid <3

Håber du har haft den allerbedste pinse – det har jeg 🙂

Marineret okseculotte, hasselbackkartofler og tomatsalat

Mere inspiration

Læg en kommentar