Marineret oksecuvette med hjemmelavet nem marinade.

Uhm i dag får du en lækker opskrift på både en god oksesteg og en nem marinade, du kan bruges til al slags oksekød, også en god culottesteg.

Marinaden vil også være et hit til svinekød. Bare spring på.

Okse cuvetten kan du både tilberede i ovnen eller på grill. Det er samme fremgangsmåde du kan bruge, til både cuvette og culottestege.
Marineret oksecuvette - med nem marinade

Her i familien er der vist efterhånden ved at være tradition for at lave en god steg om søndagen.

Hvad sker der lige? Søndagsrengøring, giro413, steg der simrer i ovnen og kage til kaffen…

Same procedure as every sunday. Hvor er det bare hyggeligt. Elsker bare de søndage – ja det gør vi alle i familien vidst! 🙂

Marineret oksecuvette - med nem marinade

Søndagsstegen kunne være en nakkesteg. En kalkunsteg. En okseculotte eller kalveculotte

Jeg har efterhånden også lavet culotte/cuvettestege i alskens afskygninger, f.eks. denne hvidløgsculotte .

Ved at søge på nogetiovnen.dk eller i Noget i ovnen app kan du finde mange flere opskrifter på lækre møre oksestege – klik her for inspiration

Stegen du skal høre om i dag, er en marineret oksecuvette, med en nem hjemmelavet marinade.

Marinaden tilfører både en lækker smag til kødet og gør stegen ekstra god og saftig. Bonus er, at man også kan lave en lækker sauce af stegeskyen. Uhm. <3Marineret oksecuvette - med nem marinadeMarinaden er rørt sammen på få minutter. Herefter er det blot at putte marinade og oksesteg i en pose og lade cuvettestegen marinere i minimum 3 timer, gerne 5-6 timer.

Start gerne om morgenen, med at marinere din steg, men du kan også lade din oksesteg marinere den natten over?

Marinaden kan du bruge både til fjerkræ, oksekød og svinekød. Prøv den til en nakkesteg, kylling, kalveculotte, kalvecuvette, okseculotte eller som i dag, en cuvette?Marineret oksecuvette - med nem marinade

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Marineret oksecuvette – få en nem opskrift med hjemmelavet marinade her

Marineret oksecuvette - med nem marinade
En lækker marineret oksesteg med hjemmelavet marinade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Marineret oksecuvette m. opskrift på marinade
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 oksecuvette - min vejede 1,2 Anden steg kan bruges f.eks. culottesteg eller nakkesteg

Barbecue marinade:

  • 2 spsk soya
  • 3 spsk brun farin
  • 3 spsk chilisovs - barbecuesovs kan også bruges
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 3 spsk ketchup
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk rød balsamico

Stegeskysovs med fløde:

  • Stegesky
  • dl kogende vand
  • Evt. 1 dl fløde
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Bland marinaden og put den i en stor plasticpose. Put stegen i posen og vend marinaden godt rundt, så hele stegen er dækket med marinade. Læg stegen i køleskabet og lad den marinere minimum 3 timer.
    Marineret oksecuvette - med nem marinade
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Læg oksestegen på en rist i et stegefad og tilsæt lidt vand til fadet. Der er brun farin i marinaden, som gerne vil brænde sig fast, så efterfyld gerne med vand undervejs, så fadet ikke tørsteger
  • Steg oksestegen i ca. 45-50 minutter, afhængigt af størrelse. Brug stegetermometer.  Gå efter en kernetemperatur på 60-63 grader, hvis du ønsker stegen mediumstegt eller 57-59, hvis du ønsker en rosastegt steg.
    Marineret oksecuvette - med nem marinade
  • Lad stegen hvile 15-20 minutter, før du skærer den ud. Lav sovsen imens
  • Si stegeskyen fra stegefadet i en gryde. Kog lidt vand i elkedlen og hæld det i stegefadet, for at få den sidste stegesky med. Hæld vandet i sovsegryden.
  • Tilsæt evt. fløde til sovsen
  • Jævn sovsen og smag til med salt/peber.
    Marineret oksecuvette m. opskrift på marinade
  • Skær oksesteg ud på tværs af kødfibrene
    Marineret oksecuvette - med nem marinade
  • Servér - evt. med ovnkartofler
    Kartofler med pesto. Marineres oksesteg

Noter

Oksestegen kan også intervalsteges - se en god opskrift her
Du kan bruge marinaden til andre stege. F.eks. en culottesteg, nakkesteg, kylling?
Cuvettestegen kan også grilles. Gå efter samme kernetemperatur
Lav gerne ovnkartofler som tilbehør, og udnyt ovnvarmen - prøv med pesto kartofler
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En lækker marineret cuvette. En dejlig oksesteg med hjemmelavet barbecue marinade.

Marineret oksecuvette - med nem marinadeLad gerne stegen marinere så lang tid som muligt. Min marinerede 3 timer, men jo længere tid jo bedre. Marineret oksecuvette - med nem marinadeOksestegen kan også intervalsteges. Se en rigtig god opskrift her:

Intervalstegt culotte opskrift på mør kalveculotte
Prøv at intervalstege din culottesteg. Kødet bliver mørt og lækkert
Se opskriften her
Intervalstegt kalveculotte med hvidløg

En intervalstegt oksesteg bliver ekstra mør og lækker, så prøv du gerne at tilberede din oksesteg på den måde engang.

Det vil du ikke fortryde. 🙂

Marinaden kan også bruges til stege af svinekød, oksekød og kylling eller kalkunbryst?

Cuvettestegen kan også grilles. Gå efter samme kernetemperatur.Marineret oksecuvette - med nem marinadeStegeskyen, som stegen har stegt i, kan du jævne til en lækker skysovs.

Hæld lidt kogende vand i stegefadet, efter stegningen, for at få det sidste kraft og saft med fra fadet. Det er hér den gode smag gemmer sig.

Tilsæt gerne lidt fløde til sovsen og jævn den og smag til.

Sovsen bliver en lidt anderledes sovs, p.g.a. barbecue smagen, men den smager rigtigt godt. Den fungerede rigtigt godt som lækker sovs til oksestegen.
DSC_2472Mange fine lækre møre stykker okstecuvette, med en dejlig marineret smag. Uhm!Marineret oksecuvette - med nem marinade

Hvis du marinerer oksestegen over flere timer, vil marinaden kunne trænge ind i kødet og det er bare rigtigt lækkert

Det er også fint, hvis marinaden bare er på det yderste lag. Det giver både smag og sprødhed. Uhm en lækker steg. Marineret oksecuvette - med nem marinade
Til den marinede oksecuvette spiste vi de lækre pestokartofler. Flødekartofler ville også have smagt godt til. Du kan finde en god opskrift på flødekartofler her:

Flødekartofler den bedste opskrift med ost
Cremede flødekartofler med ost og fløde
Se opskriften her
Oksemørbrad og flødekartofler med ost

Det er oplagt at udnytte ovnvarmen, nu ovnen alligevel er i gang. DSC_2485

Kender du pesto kartofler? De er nemme. Og lækre! Kartoffel-stave der vendes rundt i et pesto og et par ekstra dryp olivenolie. Lidt salt også.

Kartofler med pesto i ovn - pestokartofler
Sprøde og lækre pestokartofler i ovn
Se opskriften her
Kartofler med pesto i ovn - pestokartofler

En lækker menu.

Pesto-kartoflerne bliver allerbedst hvis du vender dem rundt flere gange undervejs, så de bliver sprøde i top og bund.

Brug gerne et stegefad af aluminium eller støbejern, hvis du har.

En lille smule stegeskysovs til og lidt smørstegte majs.  Uhm – så var den søndagsmenu hjemme. 🙂Kartofler med pesto. Marineres oksesteg

 God fornøjelse, hvis du skulle have lyst til at kaste dig ud i en marineret cuvette á la Nogetiovnen….Sådan én kan anbefales 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.