cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Marineret pastasalat med bønner, rødløg og tomat

Marineret pastasalat med bønner, rødløg og tomatNu kommer der et vaskeægte sommer- og sommerhusindlæg til dig. En lækker og nem servering, der snildt kan serveres på en feriematrikel, hvad enten det er derhjemme eller derude i sommerlandet.

Du skal høre om en lækker pastasalat med bønner, rødløg og cocktailtomater, i nem marinade af hyldeblomsteddike. Jeg brugte den lækre fra Claus Meyer, som jeg har fået i værtindegave af min søster engang. En virkelig lækker eddike, som dog fint kan erstattes af anden eddike, f.eks. kirsebæreddike, æblecidereddike eller hvidvinseddike?Marineret pastasalat med bønner, rødløg og tomat

Vi spiste lækre grillede svinekoteletter til og koteletterne fik også en tur i marinaden, inden de kom på grillen. Det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver det. Grillede svinekoteletter kan nemt blive for tørre på grillen, synes jeg, men disse blev særligt saftige og lækre og virkelig velsmagende også.

Et rigtigt godt tip til dig om den nemmeste sommergrillmenu og samtidigt også den lækreste.

Pastasalaten er rigtig fin til hverdag og fest. Den vil gøre sig godt på et buffetbord og er også nem at tage med under armen, hvis du har lovet at komme med en ret, til en særlig anledning.

Pastasalaten med bønner kunne måske i virkeligheden også kaldes bønnesalat med pasta? Du bestemmer helt selv. Den smager godt uanset hvad vi kalder den 🙂Marineret pastasalat med bønner, rødløg og tomatJeg iler med at bringe dig opskriften. Vi er i sommerhus med sparsomt internet. Man ved aldrig helt hvornår forbindelsen ryger, så det er med at holde fokus. Lige nu er der fokus på pastasalat og grillede koteletter 🙂

Marineret pastasalat med bønner, rødløg og tomat

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 4 pers.

Marineret pastasalat med bønner, rødløg og cocktailtomater
Det skal du bruge:
  • 1 pose frosne bønner
  • ½ pose pasta (gerne fuldkorns)
  • 1 stort rødløg skåret i små tern
  • 1 bakke cocktailtomater skåret i halve
  • Marinade:
  • ½ dl god olivenolie
  • 5 spsk hyldeblomsteddike (kirsebæreddike, æblecider eller hvidvinseddike kan også sagtens bruges)
  • Salt/peber
  • 4 gode store svinekoteletter
Sådan gør du:
  1. Kog bønner og pasta og stil til afkøling
  2. Snit rødløg og skær tomaterne i halve
  3. Rør marinaden sammen
  4. Find en stor fin skål og vend pasta og bønner sammen med marinaden, men husk lige at gem lidt koteletterne.
  5. Smag til og efterdrys evt. med lidt ekstra salt og friskkværnet peber
  6. Stil pastasalten koldt til den skal serveres
  7. Hæld lidt marinade på en tallerken og lad koteletterne trække godt heri. Vend dem undervejs
  8. Krydr koteletterne godt på begge sider med salt og peber
  9. Grill koteletterne 3-4 minutter på hver side
  10. Servér straks med pastasalaten.

Det var en totalt lækker pastasalat og en virkelig god og smagfuld marinade, som fint kan bruges i mange andre sammenhænge også. Til andre pastasalater, til bulgursalat, kartoffelsalat, rissalat eller en god grøn salat måske?

Pastasalaten er rimeligt fedtfattig og vil du passe ekstra godt på kalorierne, kan olien måske helt undværes. Jeg plejer at bruge fuldkornspasta, men det havde vi ikke lige på lager i sommerhuset. Brug gerne fuldkorns- , det både smager bedre og mætter mere, synes jeg.Marineret pastasalat med bønner, rødløg og tomatDu kan putte lige nøjagtig de grøntsager i, du synes allerbedst om, men jeg synes rødløg og bønner passer rigtigt godt sammen. Bønnesalat med rødløg smager også rigtigt lækkert. Du kan finde en opskrift klar til brug lige her.

Den vakse seer vil se, at der ikke er tilsat cocktailtomater her. Ja indrømmet, jeg glemte dem. De stod i køleskabet. Tomaterne ville dog gøre sig rigtigt godt i pastasalaten, så jeg har tilføjet dem til opskriften. Du skal da ikke snydes for tomaterne, selvom jeg glemte dem i min servering 😉

En-to-vupti var der en lækker sommerservering klar til dig. På 20 minutter. Kan du stikke den? 🙂 Billedet snyder lidt, for det er taget for et par uger siden, hvor sommersolen skinnede fra morgen til aften. Solen er ikke helt så stabil længere.Marineret pastasalat med bønner, rødløg og tomatJeg elsker dette foto og stemningen omkring det. Billedet er taget i vores sommerhus, på den skønne plet  øverst i haven, hvor der er havudsigt.

Ahh sommeren er jo næsten først lige begyndt. Hvor er det en skøn og særligt rar tanke. Skal vi ikke bare sige, at vi har rigtigt mange uger med fantastisk sommervejr til gode? 🙂2016-06-04 20.06.08Vi har netop skudt sommerferien igang og det er knap gået op for os endnu. Den første dunk maling er indkøbt, men ups vi glemte at købe afdækningstape. Nogen i familien synes det er særligt vigtigt (ikke mig), så det må vi hellere få styr på. 😉

Byggemarked igen-igen. For filan hvor er vi mange feriedanskere der opholder os sådan et sted i sommerferien? Danskernes største mødested, efter Roskilde Festival. Tænk engang. Et byggemarked er næsten lige så dyrt et sted at opholde sig, som hvis man tog sydpå….også selvom det er knap så inspirerende. Vi drages alligevel. I morgen er jeg at finde der. Igen 😉

Vi er i sommerhus og badeværelset skal males.  Køkkenet ligeså og også en del af stuen. Mon 5 liter maling er nok? SIG JA! Orker ikke endnu en tur i byggemarkedet for at bytte spanden til en større 🙂

Vi skal også spise jordbær med fløde, lige til vi ikke gider mere 🙂2016-06-01 20.35.37

I morgen skal sønnike også i gang med motorsaven og vi skal have lavet ny brændestabel, med alt det nysavede brænde. Vi vil også bage pandekager og trylle en lækker ret med kylling i flødesauce, a la den ret jeg tippede dig om på facebook i dag.  Vi skal også have klippet hæk og slået græs, med hyppige pauser, hvor vi drikker god kaffe og spiser chokoladekiks. Godt ferien er lang. 🙂

Stearinlysene er tændt og solen er netop gået ned i en dybblå regntung horisont. “Når solen går ned i en sæk, står den op i en bæk” Nej vel?

Humøret er stadigvæk i top og vi skal nok få den allerbedste sommerferie. Du og jeg 🙂

Læg en kommentar