Marineret skinke og flødekartofler med peberfrugt i Römertopf

  • Flødekartofler med peberfrugt og løg

Marineret skine og flødekartofler med peberfrugt i RömertopfWeekend. Søndag og simremad i Römertopfen. Fantastiske Römertopf sejrede igen. Skønt at kunne fylde stegesoen og så ellers gå ud i solen og nyde det skønneste sensommervejr imens maden lavede sig selv. …..og sikke en skøn ret jeg fik kreeret i dag. Den lækreste møreste skinkesteg på bund af flødekartofler med masser af løg, hvidløg og peberfrugt. Flødekartoflerne fik et ekstra twist i dag. Jeg tilsatte bearnaisesauce. Ja interessant, ikke? …..Meget smagfuldt, nu er det tip også hermed givet videre ! 🙂 DSC_9594

Jeg iler med at bringe opskriften på marineret skinke og flødekartofler med peberfrugt og bearnaise i Römertopf. 

Du skal bruge: 1 marineret skinke eller skinkeculotte ( så stor som mulig, min vejede 1 kg, oksefilet kan også bruges måske også hamburgerryg?) 2½-3  kg kartofler 5 løg i skiver 2 peberfrugter i strimler 4-6 gulerødder i skiver 10 fed pressede hvidløg (et helt hvidløg!) 7,5 dl. fløde (brug gerne Milda fløde light, så retten ikke bliver for fed) En flaske Jensen-bearnaisesauce. For smagens skyld. Kan undværes Salt/hvidløgspeber. Denne opskrift rækker til 4 personer i 2-3 dage. Flødekartofler med peberfrugt og løg

Sådan laver du marineret skinke og flødekartofler med peberfrugt og bearnaise i Römertopf:

  • Sæt begge halvdele af din Römertopf i blød i vand.
  • Skræl kartofler og gulerødder
  • Snit løg, gulerødder, kartofler og peberfrugt.
  • Fyld Römertopfen 2/3 med kartofler og grønt i lag.
  • Krydr undervejs med friskpressede hvidløg og salt og peber. Har du en 4-6 personers Römertopf kan alt fyldet måske være i den, men har du en lille som jeg, må du tilberede resten af kartoflerne i en skål for sig.
  • Bland kartofler og grønt godt.
  • Læg skinken på toppen og hæld fløden og bearnaisesaucen ved.

Marineret skine og flødekartofler med peberfrugt i Römertopf Ja jeg ved godt at Jensen ikke er i kridthuset lige nu, men derfor er deres bearnaisesauce nu alligevel god. Det smagte rigtigt godt at blande flødekartoflerne op med bearnaise og de rigelige mængder løg, hvidløg og peberfrugt gjorde også retten ekstra smagfuld. DSC_9610

  • Sæt Römertopfen i en kold ovn og steg i 4 timer v. 125 grader varmluft. Har du kun 3 timer så hæv temperaturen til 150 grader varmluft. Har du 5 timer så sænk temperaturen til 100 grader varmluft.
  • Åbn låget, skær skinken og servér.

Ja ER det ikke bare nemt? Skinken bliver saftig og mør, så mør at den kan være svær at skære. Ønsker du en mere fast skinke, så forkort tilberedningstiden med ½ time. Prik lige i kartoflern og mærk om de er møre inden servering 😉Marineret skine og flødekartofler med peberfrugt i Römertopf Det er SÅ nemt med Römertopf! En tre-i-et-servering. Skinke, kartofler og sauce i et. Så nemt og så lækkert og madmoren kan læse tykke romaner på terrassen imens. Fedt! 🙂 Du kan se flere billeder af hele processen her. Det tog 1 time alt incl. at fylde Römertopfen og nu har familien mad i 2-3 dage. Skøn simreduft var der i huset hele dagen også. Ekstra Römertopf-bonus. Du kan sagtens udnytte ovnvarmen imens stegesoen simrer. Hvad måske med at bage en bradepandekage? Oplagt, hvis du orker og gider?! 🙂

Har du endnu ikke fået købt dig en Römertopf må du vist snart have en på ønskesedlen. Er der ikke lidt for lang tid til jul?

En Römertopf er en fantastisk opfindelse!

Jeg elsker min stegeso! Saft og kraft bevares, stegen steger ikke tør, ovnen skal ikke rengøres efter madlavning og du slipper for potter og pander og en kæmpe opvask. Anbefaler denne ret, som jeg tænker kan laves med mange former for kød, oksekød måske også? Marineret skinke i Römertopf Ja grønt fik vi ikke til i dag, jeg tænkte at der var rigeligt med grønt i retten. Lav gerne en grøn salat til hvis du synes. Skøn og lækker søndagsmad og nu starter en ny uge. Skønt at starte mandagen med lækkert varme-mad. God uge til dig 🙂Marineret skine og flødekartofler med peberfrugt i Römertopf

Mere inspiration

Læg en kommentar