Marineret svinefilet på kartoffelbund og sommerlig tzatziki

Det er sommer! Det er sol! ….og det er …..HVERDAG! 🙂

Dagen byder på sommerlig mad i det fri. Sommerligt mad hvor man lige føler at man skal oppe sig lidt. Mad der nydes i det fri i smukke omgivelser, synes man næsten lige skal være lidt over niveau.

Vi kom sent og trætte hjem efter en lang arbejds/-skole. Vi kæmper stadig gevaldigt med energien efter en brat opvågning og en barsk start på hverdagen. Tidligt op, meget at huske, tempo, madpakker og hektisk aktivitet på flere fronter. Alt for lidt snak med hinanden, alt for mange samtaler hvor vi er for trætte og fraværende.

Hvor er dog bare ekstra skønt at solen skinner på sådanne halvkvadrede dage. Det giver lige en tand ekstra energi. Det minder om sommerferie. Man finder hurtigt tilbage til den gode sommerferiestemning i familie, når man spiser sin mad på en god sommerplet.

Det er SÅ skønt at komme hjem og skynde sig ud på terrassen. Maden skal jo helst en sådan sommerdag være toplækker, uden at den må tage tid at lave. Alle er for trætte og ingen gider stå i køkkenet på dage hvor solen endelig skinner.  Hvad med at kombinere afslapning og solbadning med en gang kartoffelskrab på terrassen?

Man kunne jo placere den marinerede svinefilet fra køleskabet på bund af de skrabede kartoffelstykker, med lidt rødløg og peberfrugt og så smide det hele i ovnen imens man slænger sig på terrassen??

JA det kunne man! Lad os gøre det! 😉

Alt skæres i grove tern, vendes i lidt olie og krydres godt. Sættes i ovnen på 200 grader varmluft før du suser ud på terrassen igen. Det var en fornøjelse  at skrabe kartoflerne dér! 🙂

Blandingen og svinefiletten vendes et par gange undervejs og steger ca. 30 minutter eller til kartoflerne er sprøde og gyldne.

Du kan i ventetiden også vælge at lave en rask lille tzatziki som tilbehør (det tager kun 5 minutter så der er stadig 25 minutter på terrassen) . Brug ½ bøtte græsk yoghurt af de store. Har du en rest eller har du købt en bøtte på tilbud nylig? Det har jeg, så jeg brugte det halve af min bøtte. 3 fed hvidløg og 2-3 agurker. Hvidløgsfrisk ånde får du med dette sommerlige grønne ultralette tilbehør. 🙂

Start med at rive 2 agurker og kram saften fra.

Vend den revne agurk med yoghurt, salt og hvidløg.

Tzatziki. Voila. Er det ikke let?

Når du rører rundt i kartoffelfadet den sidste gang, så læg et par håndfulde cocktailtomater på, hvis du har nogle. De bliver lækre søde når de bliver ovnbagte men skal ikke have for længe ved høj varme så bliver de smattede.

Lige pludselig er dit kartoffel/svinefad færdigt i ovnen og I er klar til at spise. Skær svinefiletten i små skiver inden servering. Bemærk de små bagte tomater. Lækre 🙂

Svinefiletten blev helt mør og smagfuld. Tzatzikien ovenud lækker.

Dejlig sommermad i det fri. Nam Nam! Gid solen kunne fortsætte med at skinne rigtigt længe! 🙂

Håber du også spiser lækkert sommermad men alligevel får tid til at dyrke terrassen? 😉

Mere inspiration

Læg en kommentar