Römertopf koteletter i flødesauce med løg, paprika og tomat

Römertopf koteletter i flødesauce med løg, paprika og tomat

Åh weekend – regnvejr – store Bagedag og simremad i Römertopfen. Alle mine kære omkring mig. Så fås en søndag ikke meget bedre, hvis man spørger mig. Der blev bagt brød, kage og cookies og Römertopfen blev fyldt med koteletter og flødesauce, og alskens andre lækkerier.

Hvor skal man starte, når man har lyst til at skrive om det hele på én gang?

Man spørger da bare sit skønne læserpanel inde på bloggens Facebookside, altid klar på at hjælpe med en afstemning. Stemmerne tikkede ind og det blev koteletterne der vandt, skarpt forfulgt af æblekagen, så den bliver serveret til dessert i morgen. Deal? 😉

Römertopf koteletter i flødesauce med løg, paprika og tomat

I dag skal du høre om søndags-simre-middagen. En flødetung ret med lutter gode sager:

Römertopf koteletter i flødesauce med løg, paprika og tomat (nok til 4 personer i 2-3 dage):

Du skal bruge: 

1 kilo koteletter

5 hakkede løg

4 dåser flåede tomater

3 glas champignon (incl. væde)

1 glas syltet paprika

1 glas perleløg

½ liter piskefløde. (eller flødelight, du bestemmer)

2 svinebouillonterninger

2-400 gram cocktailpølser (1-2 pakker, du bestemmer)

3 spsk paprika, Salt/groftkværnet peber.

1 brev kartoffelmos (hvad skal det mon bruges til?)

Tilbehør: Ris.

DSC_9121

Sådan laver du Römertopf koteletter i flødesauce med løg, paprika og tomat:

 • Sæt Römertopfen i vand en halv time. Begge dele skal fyldes.
 • Portionen er for stor til en 4-personers Römertopf, så fordel halvdelen af fyldet i et ildfast fad/ovnfast gryde med låg.
 • Svits koteletterne og drys med salt, peber og paprika. Stil koteletterne til side.
 • Svits løg, champignon og bouillonterninger på panden, i stegeskyen fra koteletterne. Hæld champignonvæden i Römertopfen/gryden.
 • Hæld perleløg og syltede paprika i Römertopfen/ovngryden. Læg koteletter og cocktailpølser ovenpå. Fordel løg/champignonblandingen på koteletterne. Kog panden af med lidt vand og tilsæt stegeskyen til Römertopfen.
 • Hæld flåede tomater ved.
 • Drys med kartoffelmospulver – et smart fif fra en læser. Det jævner Römertopf-retter, og det er SÅ smart. Det klumper slet ikke og smagen bliver så fin, rund og blød.
 • Hæld fløden ved til sidst.
 • Sæt Römertopfen/gryden/det ildfaste fad i ovnen 2 timer ved 175 grader varmluft eller 3 timer ved 150 grader varmluft.
 • Servér med ris og f.eks. sennepsbagte rodfrugter. Det gjorde vi. Vildt lækre rodfrugter. Jeg får skrevet om dem snarest. Du får et smugkig af dem her.

Römertopf koteletter i flødesauce med løg, paprika og tomat

Nedenfor kan du se hele processen i små billeder. Håber du kan følge med?

Perleløg og syltede paprika gav en rigtig god smag i den flødetunge ret. Fint modspil. Jeg plejer at bruge fløde-light, men havde ½ liter piskefløde i fryseren, den kom i saucen og sikke en jubel ved middagsbordet. Rigtigt fløde i sauce fornægter sig aldrig. En succes hver gang.

Retten blev straks udnævnt til at være en familie-favorit-ret. Den søde paprikasmag, cocktailpølserne og flødesaucen vil gøre den til et hit ved langt de fleste middagsborde, også med børn, tænker jeg? De vil slet ikke opdage at der faktisk er en del løg i (og alt muligt andet også 😉

DSC_9115

Faktisk har jeg et “Tøm-fryser-projekt” igang. Kender du også til den slags projekter, altså hvor man lægger bånd på sig selv når der indkøbes og TVINGER sig selv til at bruge det der er i gemmerne og IKKE købe nyt? Jeg prøver og maden i dag blev faktisk udelukkende lavet med ingredienser fra gemmerne. Lagrene er stadig fyldte, så projektet fortsætter lidt endnu 😉

DSC_9118

Her den fyldte Römertopf. Jeg kender mine begrænsninger nu. Det du’r ikke at fylde den helt op til randen, så bobler fyldet bare ud i bunden af ovnen (og SÅ sjovt er det altså ikke at gøre ovnen ren). Fint at tilberede evt. overskydende fyld i en ovnfast gryde. Det fungerede faktisk rigtigt fint.

Er du så heldig at have den helt store Römertopf, kan det være du undgår det? Jeg har simpelthen ikke plads i mine køkkenskabe til en større Römertopf. Er nødt til at købe mig nye køkkenskabe så, ja vel et helt nyt køkken nærmest, så det er vist billigere at tænke andre løsninger ud 😉

Det mest ærgerlige ved Römertopf-mad er at det ikke ser særligt fotogent ud, ja det ser SLET ikke så appetitligt ud som det rent faktisk er.  Møre koteletter og den lækreste fyldige flødesauce du kan forestille dig. En rigtig lækker søndagsmenu som hele familien herfra anbefaler dig at prøve.

Tænk gerne kreativt og brug hvad du har i gemmerne. Jeg havde perleløg og syltet paprika, måske du har noget helt andet der kan bruges? 
Römertopf koteletter i flødesauce med løg, paprika og tomat

Håber du har haft den skønneste weekend – det har jeg 🙂

Kig forbi bloggen i ugens løb, menuen her vil både byde på kage, brød og grønt. 🙂

Mere inspiration

5 Kommentarer

 1. Pia Nothlev 15. februar 2017 af 13:15- Svar

  Ser lækker ud – men den var svær at finde, for jeg ville finde denne fra siden med de sennepsbagte rodfrugter, og linket duede ikke, og tilmed har retten har fået nyt navn, så bare et lille tip til at få ændret dette, så man kan bruge dine gode tips til kombinationer :-). God dag!

  • Gitte Hansen 15. februar 2017 af 21:10- Svar

   Hej Pia
   Sikke da en redelighed.
   Jeg har prøvet at opklare miséren, men det lykkedes mig ikke helt. I indlægget med de sennepsbagte rodfrugter linker jeg til denne ret, men er det ikke den rette? http://nogetiovnen.dk/mertopf-koteletter-i-floedesauce-med-loeg-paprika-og-tomat/ Såvidt jeg kan se er der ikke fejl i linket, ikke her hos mig?
   Skriv endelig hvis jeg har misforstået noget. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at rette til. Tingene skal jo passe sammen 🙂
   Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Gry Porse 9. maj 2015 af 23:31- Svar

  Virkelig lækker ret ? jeg havde kun 4 koteletter, men så brugte jeg bare den resterende sovs til lidt reste-tøm-køleskabet fest næste dag. Smagte bare endnu bedre anden dagen ?
  Har i årevis ledt efter en tilfredsstillende koteletter i fad opskrift, og den her hitter for vildt, de syltede pebre og perleløgene giver lidt retten et tiltrængt pift, synes retten normalt er ret tung, men vil på den anden side heller ikke undvære fløden ?
  En ny familiefavorit fra din køkken, dæleme en fornøjelse!
  Knus herfra!

  • Gitte Hansen 9. maj 2015 af 23:33- Svar

   Lyder jo komplet fantastisk Gry – det glæder mig virkelig. Tusind tak for din glade feedback – den sætter jeg stor pris på. Dejligt retten blev en succes i dit køkken.
   God weekend fortsat 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Römertopf Cutlets in Cream Sauce with Onion, Paprika, and Tomato (Römertopf koteletter i flødesauce med løg, paprika og tomat) | Translations of Danish Recipes 10. september 2014 af 19:02- Svar

  […] This recipe was found on Noget i Ovnen Hos Bagenørden  […]

Læg en kommentar