Millionbøf med pølser, champignon og revet gulerod

  • Millonbøf med champignon, pølser og revet gulerødder

Millonbøf med champignon, pølser og revet gulerødder

Hverdag og travle menuer, men det er nu ikke så skidt endda. Dan Turell sagde: “Jeg holder af hverdagen. Mest af alt holder jeg af hverdagen”.

Når hverdagen byder på søde kolleger, gode arbejdsopgaver, en glad familie og en skøn cykeltur? Så er det helt fint. Ok, det kan godt være at der er ikke er tid til det hele og tid til alt det sjove i timevis – det kunne være langsommelig mad, krimilæsning, familieture ud i det blå, men pyt.  Mindre kan gøre det, på hverdage.

Godt så, at der findes nemme hverdagsretter, for det gør der jo – bloggens nemme opskrifter er alle samlet i kategorien “Mad til de travle“.

Millonbøf med champignon, pølser og revet gulerødder

Dagens nemme menu blev millionbøf med champignon, pølser og revne gulerødder. Den tog alligevel lidt tid at lave, men jeg lavede en KÆMPE portion så der vil være mad nok til to dage eller flere incl. frokostbøtter.

Mine teenagere ELSKEDE mig for denne tirsdagsservering – et lyspunkt var det helt klart for dem. Duften fra komfuret sneg sig op af trappen. Døre blev flået op fra værelserne: “Hvad skal vi spise???” “Millionbøf”……..”FEDT!”

Mine børn elskede dagens millionbøf og gad ikke engang protestere over gulerodsstykkerne. Faktisk spørger de nu tit om vi ikke skal have salat til, også selvom der er proppet vildt mange grøntsager i retterne. Mine børn er store nu, men historien var en helt anden da de var mindre. Har du små børn så fortvivl ej. Pludselig vender bøtten 🙂

DSC_3600

Jeg har skrevet om millionbøf før, har feks. her serveret den som gæstemenu i en 10 liters gryde, men synes klart at dagens  ret fortjener sin egen opskrift. Det var en god idé at tilsætte oksebouillon i stedet for hønsebouillon og  revne gulerødder i var også et hit.

Jeg kunne uden problemer nemt snige 6 store gulerødder med ind i retten, hvilket både gjorde den sundere og gav den mere fylde. Jamen der er jo slet ikke grænser for hvad vi kan finde på tilsætte så? Revet kartoffel, pastinak, selleri eller noget helt fjerde? Skriv endelig en kommentar, hvis du har en god idé.

Her kommer opskriften på:

Succesfuld millionbøf med champignon, pølser og revet gulerod:

Du skal bruge: 

1 kg. hakket oksekød

4 finthakkede løg

4 fed hvidløg

5-6 store groftrevne gulerødder eller så mange du har lyst?

5 oksebouillonterninger

1 glas champignon incl. væde

5 laurbærblade

2 liter kogende vand

1 pakke pølser i skiver.

Meljævning

Salt/peber. Kulør.

Millonbøf med champignon, pølser og revet gulerødder

Sådan laver du:

Millionbøf med pølser, champignon og revet gulerod:

  • Svits oksefars og bouillonterninger.
  • Svits revet gulerod, løg og hvidløg med.
  • Tilsæt champignon (incl. væde, hvis du bruger champignon fra glas)
  • Tilsæt kogende vand.
  • Tilsæt laurbærblade
  • Lad gryden simre under låg et kvarters tid, gerne længere
  • Tilsæt jævning.
  • Tilsæt pølser i skiver.

DSC_3603

  • Tilsæt kulør og smag til med salt/peber.
  • Millionbøfgryden skal helst ikke boblekoge efter pølserne er kommet i, men kun simre v. svag varme i 10 minutter ca. (eller til spaghettien er kogt færdig)
  • Server fuldkornsspaghetti til.

Millonbøf med champignon, pølser og revet gulerødder

  • Forbered dig på at blive populær ved middagsbordet – det er en total vindermenu 🙂

Det er rigtigt nemt at lave millionbøf og det er en god begynderklassiker, hvis du er ny i køkkenet. Det er også et hit, hvis du bare en dag vil være særligt populær hos dine børn eller børnebørn. Retten er også et et hit som skrub-af-mad til mange gæster, og måske også hvis I har inviteret børnehaven eller skoleklassen med hjem?

Det er en billig ret også, og lige nu glæder jeg mig bare over at der er en kæmpe gryde tilbage til imorgen, der blot skal varmes. Ahh – jeg har timet det med vejrudsigten; de melder sol og 13 graders varme – jeg skal pile hjem så snart jeg har fået fri, skal jeg. Terrassen kalder! 🙂

Håber du er kommet godt i gang med hverdagen efter ferien? Hverdage er der flest af, dem skal vi også huske at værne om og sætte pris på <3Millonbøf med champignon, pølser og revet gulerødder

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Anne 9. oktober 2016 af 18:21- Svar

    Vi har lige fået millionbøf, super godt. Jeg var barn under krigen, der skulle spares , derfor skar min mor kartofler i skiver og de kogte så helt ud sammen med kødet og jævnede retten. Det gør jeg stadig og det smager rigtig godt. Vi får spejlæg og rødbeder til.

    • Gitte Hansen 9. oktober 2016 af 22:02- Svar

      Hej Anne
      Ej hvor sjovt! Tak for din gode historie og skarpt tænkt, af datidens husmødre, at de kunne bruge kartofler til at strække millionbøffen med – og samtidig få saucen jævnet. Smart!
      Tak fordi du delte historien med os. Mon ikke mange af os næste gang putter lidt kartoffelskiver i millionbøffen? Jeg vil da absolut prøve, så tak for tippet Anne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Anita 8. januar 2016 af 17:46- Svar

    2,5 liter vand er det ikke en fejl?

    • Gitte Hansen 8. januar 2016 af 22:03- Svar

      Hej Anita
      Det er det faktisk ikke. Det er en kæmpe portion til 2 dage og mange mennesker og der er 5 bouillonterninger i. Du bestemmer jo dog selv vandmængden, så reducér endelig hvis du synes 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar