Millionbøf med pølser. Uhm i dag får du opskriften på den populære kødsovs i en version med pølser. Uhm den er god. En sikker vinder ved middagsbordet.
Min datter spurgte for nylig: “Skal vi ikke snart spise millionbøf igen?”
Tja, tjo. Weekenden nærmede sig og ferien stod for døren. “Altså mener du virkelig, at vi skal fejre den første feriedag med millionbøf??”
“JAAA!”
Altså selvom man er blevet 18 år, kan man godt få julelys i øjnene når snakken falder på millionbøf.
Det er svært at stå for som mor. De dér bedende øjne har altid effekt på mødre (og fædre?). Tja, tjo millionbøf, hvorfor ikke?
Hvad så med at peppe den op med en pakke pølser i skiver? Skal der være milionbøf-fest, så lad der være fest. 😉Der var jubel og lutter lovprisende slubrelyde fra teenagerne.
Millionbøf ER bare et hit og med pølser i, er retten et endnu større hit. En perfekt ret til teenagere, til små børn, store børn og….vi voksne også.
Det er super nemt at lave millionbøf. Den er en oplagt ret at lave som aftensmad en dag, det skal gå lidt hurtigt med at få maden på bordet derhjemme.
Lav gerne en stor portion, så I har mad nok til 2 dage. Frys gerne millionbøf ned. Det er guld værd, at have nem mad i fryseren, der bare lige skal varmes.
Bare udelad pølser i opskriften nedenfor, hvis du ikke lige har dem på lager.
Her kommer opskriften på:
Millionbøf med pølser og champignon og pølser – nem opskrift på kødsovs
Ingredienser
- 1 kg. hakket oksekød kan erstattes med hakket kalvekød eller svinekød
- 4 finthakkede løg
- 4 fed hvidløg
- 4 hønsebouillonterninger
- 1 glas glas champignon incl. væde - eller friske champignon kan udelades
- 5 laurbærblade
- 1,5-1,7 liter kogende vand mængden afhænger af hvor meget sovs du ænsker
- 400 gram pølser i skiver ell. cocktailpølser kan udelades
- Jævning
- Salt/peber.
- Kulør. Smag evt. til med lidt ketchup.
Sådan gør du
- Svits oksefars med bouillonterninger. Fedtstof behøves ikke. Svits løg og hvidløg med
- Tilsæt champignon (incl. væde, hvis du bruger champignon fra glas)
- Tilsæt kogende vand og laurbærblade. Lad gryden simre under låg minimum et kvarters tid.
- Tilsæt pølser i skiver eller cocktailpølser og lad dem koge med nogle minutter. Tilsæt jævning.
- Tilsæt kulør og smag til med salt/peber og evt. lidt ketchup.
- Serveres med spaghetti eller pastaskruer
Noter
Kødsovs med pølser og spaghetti – en nem og lækker ret som alle i familien kan lide
Jeg kan betro dig, at der jubel omkring middagsbordet. Vi er vilde med retten herhjemme alle mand.
På ½ time er der en kæmpe grydefuld smagfuld millionbøf. Millionbøf er perfekt at lave hvis du:
- lynhurtigt skal mætte mange munde
- skal holde børnefødselsdag, og leder efter en nem ret ALLE børn vil kunne li’
- har travlt men alligevel gerne vil lave en kæmpe portion mad der rækker til to dage, eller nok til at fylde fryseren
- skal have gæster og har svært ved at finde på “skrub-af-mad” der kan laves dagen før og kun lige skal have et opkog
Jeg serverede 10 liter millionbøf for fødselsdagsgæster til skrub-af-madengang her i huset.
Nogle af børnene snakker stadigvæk om den millionbøf, også mange MÅNEDER efter. Hele gryden blev tømt. Det må da vist siges at være god reklame? 😉
Pølserne jeg tilsatte i dag, gav lige et ekstra pift. Jeg brugte almindelige pølser, men cocktailpølser vil også være et hit.
Du kan også rive lidt gulerødder i? Få flere lækre opskrifter på millionbøf nederst i dette indlæg.
Du kan servere millionbøffen med spaghetti, ris eller kartoffelmos til. Har I en rest, kan den fint lunes dagen efter.
Prøv også at lune den i ovnen med bagt kartoffelmos på toppen. Uhm et hit.
Med millionbøf fik jeg skudt min sommerferie igang. En lørdagsvagt på biblioteket efterfulgt af en baljefuld millionbøf og glade madtilfredse teenagere! 🙂
Altså jeg glæder mig allermest til at kunne være min egen herre i min sommerferie.
Intet vækkeur. Spontanitet. Lækkert mad (og kage!), oplevelser, SOL, gode bøger, natur og livsglæde i selskab med de mennesker jeg holder allermest af.
Hverdage med millionbøf er nu også rigtigt fine. God fornøjelse med retten hjemme hos dig 🙂
Få flere lækre opskrifter på millionbøf her:
1.
2.
3.
4.
5.
Kartoffelmos er det bedste
Hej Gitte
Det minder mig om de sidst år jeg boede hjemme, hver fredag lavede min mor spagetti med kødsovs (hakket okse, og ingen langtidssimring), hver tirsdag “kødsovs” på røget kalkunmedister.
Nogengange ærger det mig, at jeg er vokset op og blevet både sundhedsbevist og foodie, så barndommens og teenagesårenes klassikere spiser jeg aldrig.
Dette er på ingen måde ment som om, jeg ser ned på sådan en milionbøf, det er et dybt længsels suk efter de dage, hvor jeg var mere ukritisk – SUK
Nyd sommeren, jeg krydser fingre for, at du kommer til solrige Italien