Mør og lækker skinke i Römertopf med grøntsager og kokosmælk

Mør og lækker skinke i Römertopf med grøntsager og kokosmælkDet er fredag, det er weekend og der er simremad i vente.

Her kommer der en opskrift på den lækreste skinkesteg tilberedt på en bund af peberfrugt, gulerødder, løg og kokosmælk.  3 timer i Römertopfen og voila, så er der mør skinke og lækkert smagfuldt grønt.

DSC_8562

Start med at sætte din Römertopf i blød, før du læser videre. Den skal nemlig stå og suge vand – be prepared 😉

Her kommer opskriften på skinke i Römertopf med grøntsager og kokosmælk:

Du skal bruge: 

1 røget marineret skinke/røget hamburgerryg

6 peberfrugter i grove stykker

4 løg i både

4 rødløg i både

1 kilo grøntsager i stave

1 glas champignon incl. væde (eller friske)

2 små dåser kokosmælk eller 1 stor dåse

Salt/hvidløgspeber

DSC_8571

DSC_8580

Sådan laver du lækker skinke i Römertopf med grøntsager og kokosmælk:

  • Sæt Römertopfen i vand
  • Skræl gulerødder i stave, peberfrugter i tern og løg i både.
  • Fordel grøntsagerne i Römertopfen.
  • Hæld champignon i Römertopfen incl. væden
  • Tilsæt kokosmælken. Skål dåserne med lidt vand, for at få det sidste med.
  • Læg skinken på toppen.
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn i 2 timer ved 150 grader varmluft, 3 timer ved 125 grader varmluft, eller 4 timer v. 100 grader varmluft……
  • Tilbered gerne en portion oliestegte kartofler i ovnen, nu den alligevel er varm.
  • Når stegetiden er gået hælder du grøntsagerne og væden i en gryde og jævner med Maizena. Så får du den lækreste grøntsagssauce. SÅ nemt!

Mør og lækker skinke i Römertopf med grøntsager og kokosmælk

  • Skær skinken i tynde skiver og servér.
  • Vi lavede en lidt upassende melonsalat med mynte til, fordi vi lige havde en melon, men strengt taget behøver du ikke grønt, for der er jo rigeligt i retten. Melonsalat er altid lækkert jo!
  • Voila. En nem og virkelig smagfuld ret. Brug gerne røget hamburgerryg, hvis du ikke lige kan opdrive en marineret skinke.

Mør og lækker skinke i Römertopf med grøntsager og kokosmælkMør og lækker skinke i Römertopf med grøntsager og kokosmælk

Mør og lækker skinke i Römertopf med grøntsager og kokosmælk

  • Her kommer der lige lidt billeder af processen fra start til slut.

En nem og lækker Römertopf-ret, der kan laves klar på næsten ingen tid.  Du har hænderne frie og stængerne kan smækkes op, imens maden laver sig selv i ovnen  Fantastiske Römertopf 🙂

Sender denne ret mine bedste anbefalinger og det allerbedste er, at der er mad nok til to dage.  🙂

Rigtig god weekend til dig

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Lisbeth 27. september 2014 af 06:55- Svar

    Man kan altid regne med dig, hvis man mangler lidt inspiration til aftensmad eller en lækker kage. Du ryster jo den ene opskrift efter den anden ud af ærmet

    • Gitte Hansen 27. september 2014 af 10:23- Svar

      Hej Lisbeth
      Sikke en dejlig morgenhilsen at få. Skønt. Dejligt at du har fundet din vej forbi bloggen og godt hvis du kan finde inspiration i opskrifterne.
      God fornøjelse i dit køkken 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar