Mør strimlet oksefilet i pebersauce med pasta og grønt

  • Strimlet oksefilet i pebersauce med pasta og grønt

DSC_7476

Vinterferie og god tid til simremad.

Hvad siger du til en lækker ret af strimlet oksefilet i  pebersauce, proppet med grønt?

Der er brugt flødeost og creme fraiche som saucejævner og sikke en god smag! En klandrede mig for at bruge for meget fløde, det skulle der hermed nu være rådet bod på . Jeg bruger da bare creme fraiche og flødeost i stedet 😉

Strimlet oksefilet i pebersauce med pasta og grønt

Jeg brugte strimler af oksefilet, kan du finde en okseklump/oksetykkam eller gullashkød, så brug gerne det. Strimlerne skal være tyndtskåret, så bliver kødet mest mørt. Jeg har brugt mine forhåndenværende grøntsager, så gør du også gerne det. Peberfrugt vil også gøre sig godt i retten.

DSC_7467

Her kommer opskriften – en oplagt og meget lækker vinter-simre-ret.

Mør strimlet oksefilet i pebersauce med pasta og grønt:

Du skal bruge (4 pers.)

3-500 gram oksekød skåret i fine strimler

1 bundt forårsløg i skiver – brug også det grønne

6 gulerødder i små tern

1 stort løg eller 2 små løg

Heinz pebersauce (kan erstattes af flere ekstra drys med peberkværnen)

 

1 spsk tørret oregano, salt+peber

1 glas champignon incl. væde (eller 1 bakke friske og 2 dl. vand)

1 philadelphia ost – gerne light

2½-5 dl. liter cheasy fraiche (du bestemmer, du kan nøjes med 2½ dl. men ønskes en mere fyldig sauce og er I store saucespisere så brug gerne 5 dl.)

Jævning

Tilbehør: pasta, ovnkartofler og evt. guacamole

Strimlet oksefilet i pebersauce med pasta og grønt

Sådan laver du:

Mør strimlet oksefilet i pebersauce med pasta og grønt:

  • Svits oksekødsstrimlerne i lidt smør i en god stor pande, du har låg til.
  • Tilsæt champignonerne (gem væden)
  • Tilsæt forårsløg og gulerødder
  • Tilsæt krydderier og pebersauce, hvis du kan opdrive det, eller et par drys ekstra peber.
  • Tilsæt væden fra champignonerne eller de 2 dl. vand. Læg låg på retten og lad den simre et kvarters tid eller lidt mere, det kommer an på om du gerne vil have “bid” i grøntsagerne.
  • Tilsæt creme fraiche og flødeosten og skru ned for varmen. Lad retten simre yderligere 10 minutter. Smag til om kødet er mørt, ellers forlæng tilberedningstiden.
  • Jævn retten og smag den til. Pebersmagen må gerne være markant, men du og dine smagsløg bestemmer.
  • Servér med pasta eller endnu bedre, lækre hjemmelavede sesam pommes frites måske, ville det ikke passe godt tænker du?

Det bliver en lækker lækker oksekødsret, og ret anderledes i smagen. Kombinationen af pebersauce og oregano er interessant, jeg var ude på de vilde vover og fik held. Erstat evt. gulerødderne med peberfrugt, men de søde gulerødder gjorde nu ellers også retten godt.

At jævne med creme fraiche og flødeost giver en blød, syrlig og afrundet smag, meget friskere end fløde, men sundere tror jeg næppe. Jeg brugte cheasy fraiche, og det letter jo lidt på kalorierne, men du bestemmer om det skal være den fuldfede jo eller om du hellere vil bruge fløde. Fløde ville også gøre det godt i denne ret. Ja jeg er vist en synder i den retning 🙂

Strimlet oksefilet i pebersauce med pasta og grøntDet er ikke en billig hverdagsret, men kan du opdrive en okseklump og kan du selv udskære strimlerne, kan du også spare en del. Det er derfor jeg har skrevet 3-500 gram. Skal du købe dig til strimlerne ville jeg reducere lidt på kødet, da det ellers bliver meget dyrt, men kan du opdrive en billig tykkam eller lignende og selv skære strimler, kan du godt flotte dig lidt mere.

Strimlet oksefilet i pebersauce med pasta og grønt

Du og din pengepung bestemmer jo selvfølgelig her. 🙂

Hvis du nærstuderer billederne, kan du se at vi spiste guacomole til, mest fordi vi havde nogle avocadoer der akut skulle bruges. Du kan finde opskriften på en lækker guacomole her, det smager godt til næsten alt, også til strimlet oksefilet i pebersauce 🙂

Velbekomme – til en lækker og velsmagende pebergryde. Bagenørden serverer 🙂
Strimlet oksefilet i pebersauce med pasta og grønt

Mere inspiration

Læg en kommentar