Mørbrad i baconsvøg og honning timian kartofler

Mørbrad i baconsvøb med honning og timian kartofler

Mørbrad i baconsvøg og honning timian kartofler

Der er liv, selvom hverdagen har ramt som en hammer. Alt for lange sene arbejdsdage – og der er hårdt brug for nemme hverdagsretter. Nogen af de rigtigt nemme.

Tordag havde vi 1½ time til at lave og spise maden, alt incl. Fantastisk at det lykkedes alligevel, ikke? Et hjemmelavet måltid mad helt fra bunden på inden tid? Vil du høre hvordan? 🙂

Mørbrad i baconsvøg og honning timian kartofler

Det blev den lækreste menu og her kommer opskriften på:

Mørbrad i baconsvøb serveret med kartoffelfad med honning, timian og dijonsennep:

Det er en ultralet ret, men den smager så godt, at man skulle tro, at den krævede langt større anstrengelser.

Retten er både billig, mættende, rimeligt sund og fedtfattig. Hovedret og tilbehør bliver lavet i ét og serveret med en hurtig hvid dressing af tykmælk til, er det et rigtigt godt slankende hverdags-alternativ. Supernem og lækker ret.

Mørbrad i baconsvøg og honning timian kartofler

Her kommer opskriften:

Du skal bruge (4 meget sultne personer):

2 kilo kartofler +1 kilo gulerødder i i små tern

1 mørbrad

1 pakke bacon

Honning/dijon-dressing: 1 spsk dijonsennep, 1 spsk. akacie-honning, 1 spsk. tørret timian, 1 tsk salt, 1 tsk. hvidløgspeber,  1 dl. olie.

Tilbehør: Hvid dressing med hvidløgspeber, oregano eller hvad du nu har på lager? Vi brugte tykmælk, salt og hvidløgspeber. Voila.

DSC_3843

Mørbrad i baconsvøb serveret med kartoffelfad med honning, timian og dijonsennep:

  • Skræl kartofler og gulerødder og skær i små tern. Jo mindre tern, jo hurtigere er retten at lave.Mørbrad i baconsvøg og honning timian kartofler
  • Fordel kartoflerne i to stegefade. Når du laver så stor en portion, bliver kartoflerne og gulerødderne kun sprøde hvis du bruger to fade
  • Afpuds mørbraden for sener.
  • Rør dressingen sammen
  • Pensl mørbraden med sennepsdressingen og vikl bacon rundt om udenpå.
  • Fordel dressingen på kartoflerne og rør godt rundt.
  • Lav en plads til mørbraden i det ene kartoffelfad og lad mørbraden stege sammen med kartoflerne. Det giver god smag.
  • Sæt fadene i ovnen 30-40 minutter på 175 grader varmluft. Vend kartoflerne flere gange undervejs. Du behøver ikke vende mørbraden under tilberedningen.

Mørbrad i baconsvøg og honning timian kartofler

  • Kunsten er at få kartoflerne færdige før mørbraden, der kun skal have en kernetemperatur på 62-65 grader.
  • Det er svært at stikke stegetermometer i så lille et stykke kød, så brug derfor gerne  din “gefühl-fornemmelse. Mørbraden er færdig efter ca. ½ time. Hvis du har svært ved at vurdere det, så, så skær evt. en lille lomme i kødet og se om det stadig er rødt indeni. Sådan ser en færdig mørbrad ud her. Helt sprødstegt bacon. UhmMørbrad i baconsvøg og honning timian kartofler
  • Pak evt. mørbraden ind i stanniol og lad den hvile imens kartoflerne steger færdig. Kartoflerne er bedst når de er helt sprøde.

Mørbrad i baconsvøg og honning timian kartofler

Her ser du billeder af tilberedningsprocesssen fra start til slut. Det er ultralet at lave denne senneps-marinerede honningret og den smager virkelig godt!

Har du en svinemørbrad i fryseren, så donér den gerne til dette gode formål 🙂 Det er en rigtig lækkerbisken og honning,sennep og timian går så godt i spænd til både kartofler og steg.

Mørbrad i baconsvøg og honning timian kartoflerMørbraden skal nærmest skæres ud efter mililmeterudregning, hvis du har storspisere i familien.

Nej, jeg VILLE altså ikke lave 2 mørbrad til 4 personer, så vi måtte på ration? 1 mørbrad giver 5-600 gram kød, det burde altså være nok til familien på 4? (Det var det ikke, hvis man spørger sønnikene, men han er også jordens største og mest ustoppelige kødspiser. Tror han kunne spise en mørbrad selv? 😉

Sprøde kartofler, mør svinemørbrad med bacon og hertil lækker frisk tykmælksdressing. Uhm! Fornem hverdagsmenu, selvom den var hurtig!

Perfekt middag – og vi nåede det vil skulle. Fantastisk.

Velbekomme til dig, spring bare på denne menu hvis du også har travlt en hverdag men alligevel gerne vil spise et lækkert måltid. Foretrækker nu at have god tid til både at tilberede og spise maden, men ja nogen gange rammer hverdagen én og løber én over ende.

Nu er det weekend. God tid til langsommelig mad. Skønt 🙂

Mørbrad i baconsvøg og honning timian kartofler

Mere inspiration

8 tanker om "Mørbrad i baconsvøb med honning og timian kartofler"

  1. Jamen er det ikke perfekt timing? Har just købt to svinemørbrad til 50kr :oops::oops::oops: i Føtex.
    Jeg kaster mig ud i det. Lyder som lækker gæstemad det strot set passer sig selv i ovnen.
    TAK Gitte fordi du i dit travle liv tar dig tid til at blogge 🌷🌷🌷

    1. Hej du Jamen det var da bare perfekt timing og sikke da et godt tilbud du var heldig at finde 🌝
      Rigtig god fornøjelse med dagens ret og tusind tak for dine søde ord 🌝
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jeg er vild med dine opskrifter med alt i et fad (vi er kun to, så vi behøver ikke to til rodfrugterne, he he). Jeg glemmer tit den tidsbesparende måde at lave mad på.
    Og med mørbrad, bacon, kartofler i fad, noget sødt og noget krydder – what’s not to like 🙂

    1. Så dejligt du synes om opskrifterne. Ja jeg vælger tit de nemme løsninger og jeg kan også godt li at råvarerne kan tage smag af hinanden. Rigtig god fornøjelse med retten og tak for din hilsen. Rigtig god lørdag til dig 🙂 Mange hilsner Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *