Mørbrad med bacon i ovn. Få en dejlig opskrift på saftig svinemørbrad i baconsvøb serveret med sprøde ovnkartofler.
En skøn ret du skal høre om i dag. En af de nemme alt i én retter, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad. Vi elsker bare mad i fad herhjemme. 🙂
Tordag havde vi 1½ time til at lave og spise maden, alt incl.
Fantastisk at det lykkedes alligevel, ikke? Et hjemmelavet måltid mad lavet helt fra bunden på inden tid? Vil du høre hvordan?
Det blev den lækreste menu og her kommer opskriften på:
Mørbrad med bacon serveret med kartoffelfad med honning, timian og dijonsennep:
Det er en ultralet ret, men den smager så godt, at man skulle tro, at den krævede langt større anstrengelser.
Retten er både billig, mættende, rimeligt sund og fedtfattig.
Hovedret og tilbehør bliver lavet i ét . Vi spise bare en enkel hvid creme fraiche dressing til.
En supernem og lækker ret.
Du får opskriften lige her:
Mørbrad med bacon i ovn med honning og timian – nem opskrift med kartofler
Ingredienser
- 1 svinemørbrad du kan bruge 2 svinemørbrad i stedet for. Kan erstattes med f.eks. kalkunbryst eller kyllingebryst
- 125 gram bacon
- 1½ kg kartofler i tern
- ½ kg gulerødder i tern
Honning senneps marinade:
- 1 spsk dijonsennep sød fransk sennep kan også bruges
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk timian tørret eller frisk. Kan erstattes med andre krydderurter
- 1 tsk salt
- 1 tsk hvidløgspeber eller ½ tsk groft peber
- 0,75 dl olie
Hvid creme fraiche dressing:
- 3-4 dl creme fraiche
- hvidløgspeber
- oregano frisk eller tørret
- ½ tsk akaciehonning
- salt
Sådan gør du
- Skræl kartofler og gulerødder og skær i små tern. Jo mindre tern, jo hurtigere er retten at lave. Fordel kartofler og gulerødder i et stegefad
- Afpuds mørbraden
- Rør dressingen sammen
- Pensl mørbraden med noget af sennepsdressingen
- Vikl bacon udenom svinemørbraden og læg den i midten af kartoffelfadet
- Fordel resten af marinaden på kartoflerne
- Sæt fadet i ovnen ca. 30-35 minutter på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend kartoflerne flere gange undervejs. Vend også gerne mørbraden.
- Når mørbraden har en kernetemperatur på 62-65 grader tager du den ud og lader den hvile 10 minutter. Lad kartoflerne stege færdige imens. Kartoflerne er bedst, når de er helt sprøde
- Servéres med creme fraiche dressing til
Noter
Brug gerne 2 svinemørbrad til retten
Kalkunbryst eller kyllingebrystfilet kan også brugesSprød og lækker svinemørbrad i ovn med bacon og ovnkartofler med sennepsmarinade
Hvis du læser med på bloggen, vil du vide, at jeg ofte har brugt den lækre timian/honning/dijonsennep før.
Jeg har bl.a. brugt den til disse lækre bagte rodfrugter. Det er virkelig en skøn marinade. Tro mig 🙂
Det er ultralet at lave denne senneps-marinerede mørbrad med honning, sennep og timian og den smager virkelig godt!
Næste gang I skal spise svinemørbrad, så prøv da denne version. Jeg er sikker på, at den vil blive hit hjemme hos jer.
Honning,sennep og timian går virkelig godt i spænd til både kartofler og steg.
Mørbrad med bacon er bare altid en god idé.Mørbraden smager så godt, at det faktisk vil være rigtigt godt at bruge 2 svinemørbrad.
Vi elskede den i familien og var nødt til at rationere den. Jeg tror min søn kunne have spist en hel svinemørbrad selv 🙂
Lav gerne 2 svinemørbrad, så slipper du for at vogte som en høg 🙂
Sprøde kartofler i ovn, mør helstegt svinemørbrad med bacon og hertil lækker frisk creme fraiche dressing.
Uhm! En fornem hverdagsmenu, selvom den var nem at lave.
En helt perfekt middag. Skønt med et lækkert måltid, selv på en travl hverdag.
Velbekomme til dig. Spring du bare på denne menu, også selvom du har travlt i køkkenet en hverdag.
Nu er det weekend. God tid til langsommelig mad. Skønt 🙂
God fornøjelse med kødgryderne til dig.
Er i fuld gang, men min mørbrad er stadig meget rød i midten efter en halv time, så giver den lige noget mere…. 👌😊
Uhmmm lækkert måltid, herfra gives⭐⭐⭐⭐
Jamen er det ikke perfekt timing? Har just købt to svinemørbrad til 50kr :oops::oops::oops: i Føtex.
Jeg kaster mig ud i det. Lyder som lækker gæstemad det strot set passer sig selv i ovnen.
TAK Gitte fordi du i dit travle liv tar dig tid til at blogge 🌷🌷🌷
Vi takker for dejlig aftensmad her til aften.
Vh Ulla
Jeg er vild med dine opskrifter med alt i et fad (vi er kun to, så vi behøver ikke to til rodfrugterne, he he). Jeg glemmer tit den tidsbesparende måde at lave mad på.
Og med mørbrad, bacon, kartofler i fad, noget sødt og noget krydder – what’s not to like 🙂