Mørbradbøf med bløde løg og peberfrugt – hertil sesamkartofler med paprika

  • Mørbradbøf med bløde løg og peberfrugt

Mørbradbøf med bløde  løg og peberfrugt

Oh la la! Mørbradbøf med bløde løg – helt classic dog med et twist af peberfrugt i strimler.

Denne lækre servering skal du høre om i dag Nogle gange er de allermest simple retter de lækreste, sådan også med dagens menu.

Du skal høre om:

Mørbradbøf med bløde løg og peberfrugt – hertil sesamkartofler med paprika og sesamgulerødder.

Til en familie på 4 skal du bruge:

Sesamkartofler:

1½-2 kilo kartofler (der går MANGE til, når der serveres sesamkartofler)

5-6 spsk. olie

5-6 spsk sesam.

2 spsk tørret paprika

2 tsk. saltsesamgulerødder

Sesamgulerødder: 

1 kilo gulerødder

4-5 spsk. olie

4-5 spsk. sesam

1/4 tsk. salt

Mørbradbøf med bløde  løg og peberfrugt

Mørbradbøf med bløde løg, champignon og peberfrugt: 

1 mørbrad

1 glas champignon (eller en bakke friske)

1 rød peberfrugt

3-4 løg i skiver.

3-4 spsk. mel til panering

1-2 spsk. smør til panering. DSC_4766

Sådan laver du sesamkartofler med paprika:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl kartoflerne og dup dem tørre. Læg dem i dit allerbedste aluminumsfad, som kan varme kartoflerne så de også bliver sprøde under bunden. Dryp olie over kartoflerne og drys med paprika og salt. Sæt dem i ovnen i ca. 1 time og vend et par gange undervejs.

DSC_4743 sesamkartofler med paprika

Sådan laver du sesamgulerødder:

Skræl gulerødderne, dryp olie over og drys med sesam og salt/peber. Sættes i ovnen v. 200 grader i ca. 30 minutter

Sådan laver du mørbradbøf med bløde løg, peberfrugt og champignon:

Befri mørbraden for sener og hinder og skær 1 cm. tykke mørbradbøffer.mørbrad

Bank mørbradbøfferne let ud med håndroden og vend dem i mel. Steg bøfferne i smør 2-3 minutter på hver side og drys godt med salt og peber.
paneret mørbradbøf Når mørbradbøfferne er færdigstegte, lægges de på en tallerken med et stykke staniol over. mørbradbøf Steg løg, champignon og peberfrugt på panden. Forhåbentligt er der lidt stegesky tilbage på panden at stege i.

Svits løg og champignon først og tilsæt peberfrugt til sidst.DSC_4754 DSC_4756

Læg mørbradbøfferne på panden, ned til grøntsagerne. Læg låg på panden og steg videre 10 minutter ca., så bøffer og grøntsager kan få smag fra hinanden. Tilsæt evt. 4-5 spsk. vand, så panden ikke koger tør.

Mørbradbøf med bløde  løg og peberfrugtNu er sesamkartoflerne klar.
Sesamkartofler med paprikaog sesamgulerødderne er også klar. Smukke lækre gulerødder, der smager så godt at de kan spises som snacks. Dyp dem gerne i guacamole evt.
sesamgulerødder

Så er der serveret. Manden og sønnike fik julelys i øjnene i øjnene da de så de bløde løg. Ja indrømmet, af en eller anden grund er det alt for sjældent vi spiser bløde løg? Og 4 i familien kunne fint spise 4 løg. No problem.

Så er der snart serveret. Nej hov, vi lavede også en lille portion guacomole som dip. Finmos 5 avocado med 2 spsk. mayonnaise og lidt salt.

guacamole

Så er der serveret. En fornem herremiddag. Virkeligt lækkert. Alle var glade. Næsten med jubelscener.

Kunne passe rigtigt fint som lørdagsservering, eller som en særligt fornem hverdagsservering, hvis du vil bringe både smil og julelys frem  🙂
Mørbradbøf med bløde løg og peberfrugt

Mere inspiration

Læg en kommentar