Mørbradbøffer i flødesauce – med løg og peberfrugt

  • Mørbradbøffer i flødesauce - med løg og peberfrugt

Mørbradbøffer i flødesauce - med løg og peberfrugt

Er du også vild med mørbradbøffer i flødesauce? Det er vi – alle mand – her i familien. Mine teenagere var ikke i tvivl, da jeg spurgte dem forleden: “Vi har en svinemørbrad i køleskabet, hvad synes I vi skal gøre med den?” “I sauce, i sauce” kom svaret hurtigt retur.

Min søn har indrømmet, at når han er kvast efter 30 kilometer på mountainbiken, så fantaserer han om steg, kød og sauce! Brun sauce er et hit – og sådan blev det. Teenage-plagerier er da ikke til at stå for, vel? Det varmer en mors hjerte – når børnene plager sig til mors kødgryder og særlige yndlingsretter. De kan sno mig om deres lillefinger kan de! 🙂Mørbradbøffer i flødesauce - med løg og peberfrugt

Jeg har lavet mørbrad i flødesauce mange gange, for vi elsker det jo. Mørbrad i en lækker pikantsauce, mørbrad med porrer i flødeoste-sauce  og mørbrad i en helt fortryllende version med hvidløgspesto. Der er selvfølgelig også den helt klassiske med bløde løg og champignonMørbradbøffer i flødesauce med løg og champignonDet er den opskrift mine børn elsker allermest. Brun sauce er der intet der stikker, og plagerierne gik også i den retning: “Lav sauce, lav brun sauce!!”

Jeg var så dristig, at jeg sneg en peberfrugt ind – oh hvilken vovehals jeg er. 😉 Opskriften får du lige her.

Mørbradbøffer i flødesauce - med løg og peberfrugt
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Lækre mørbradbøffer i flødesauce - med løg og peberfrugt
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 5-6 spsk hvedemel
  • Smør til stegning
  • 2 svinebouillonterninger
  • 2 store løg i skiver
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 500 gram champignon i skiver (eller 2 glas incl. væde)
  • ½ liter kogende vand
  • 2,5 dl fløde (gerne Milda light)
  • Salt/peber
  • Jævning
  • Kulør
  • Evt. engelsk sauce
  • Tilbehør: Ris, pasta eller hjemmelavede pommes frites.
Sådan gør du:
  1. Afpuds mørbraden - befri den for hinder og sener.
  2. Skær mørbradbøffer på 1-1½ cm tykkelse
  3. Tryk bøfferne flade med håndroden og vend dem i mel
  4. Steg mørbradbøfferne i rigeligt smør og krydr godt med salt og peber
  5. Tag bøfferne af panden og hold dem varme under staniol.
  6. Svits løgene med bouillonterningerne. Tilsæt evt. lidt ekstra smør til panden.
  7. Tilsæt champignon og peberfrugt, når løgene er stegt klare. Svits grøntsagerne godt.
  8. Læg mørbradbøfferne tilbage på panden. Tryk dem godt ned i fyldet.
  9. Tilsæt kogende vand og lad mørbradbøfferne simre under låg 15 minutter (ca.)
  10. Tilsæt fløde (og skyl kartonen godt for at få det sidste med).
  11. Tilsæt kulør og jævning.
  12. Smag flødesaucen til med ekstra salt og peber og evt. et par spsk. Engelsk sauce

Mørbradbøffer i flødesauce - med løg og peberfrugtRetten er rigtig nem at lave og kan fint laves og serveres en hverdag. Med lidt kødrationering, kunne vi fint nøjes med 1 svinemørbrad, men lav du gerne to, hvis I er meget store kødspisere og/eller I gerne vil have lidt restemad til dagen efter?

Retten kræver at du har en stegepande med låg.Jeg bruger låget fra min støbejernsgryde – det passer fint. Håber også du kan finde et låg der passer til din pande?

Retten smager SÅ lækkert med hjemmelavede pommes frites til, måske de ekstra gode af sesam?

Der er en lille smule grøntsager i retten, men ellers ville en lækker tomatsalat eller bønnesalat med rødløg smage perfekt til. Vi spiste såmænd bare pasta og kogt broccoli til retten – keep it simple you know 😉
Mørbradbøffer i flødesauce - med løg og peberfrugtBrun kulør i saucen fornægter sig aldrig. Saucen bliver lidt grå og fimset uden, så selvfølgelig skal der da bruges kulør. Jeg smagte til med Engelsk sauce – som er helt fortrinligt til retter med stegt kød. Uhm – vi bruger meget engelsk sauce her i huset – ikke mindst når vi laver Shephards Pie
Mørbradbøffer i flødesauce - med løg og peberfrugtVoila – så er en nem og lækker hverdagsret serveret for dig.

Det må have været et særligt godt måltid, for dagen EFTER sagde teenagerne: “Det var godt nok en god sauce vi fik i går!!”. Sjældent der ligefrem bliver talt om menuen dagen efter? Det må være et godt tegn! Mine teenagere kan du sagtens sætte din lid til, når det kommer til madfavoritter. 🙂

Sæt kryds i den lille bog med familiefavoritter. Ja tak til mørbrad i flødesauce med bløde løg og peberfrugt. 🙂
Mørbradbøffer i flødesauce - med løg og peberfrugt

Hverdagshilsner fra mig til dig. Kvast, træt og lettere overløbet af hverdagen, vil jeg gå tidligt i seng med en god krimi. Håber du hænger på <3

Mere inspiration

Læg en kommentar