Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugt

  • Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugt

Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugt*Delvist sponsoreret indlæg*

Jeg har fået ny sautérpande – og jeg er helt vild med den!

En sauterpande, hvad er mon dét? Det er såmænd bare en god stor og dyb stegepande, med glaslåg til. Perfekt hvis man er den type der gerne vil tilberede kød og tilbehør i ét og hvis man er fan af simreretter. Helt perfekt, for sådan en type er jeg jo?! 🙂

Sauterpanden blev indviet for nogle uger siden, hvor vi spiste koteletter i lækker karrysauce. Opskriften finder du lige her. Uhm lækre koteletter, og i dag følger opskrift på endnu én.

I dag blev der serveret møre nakkekoteletter i en lækker tomatsauce fyldt med røde peberfrugter. Saucen er en gammel favorit i vores køkken og helt oprindeligt hedder den faktisk Peperonata-sauce (men det er der nok ikke mange der ved?)dsc_2658Dagens opskrift kalder jeg derfor  “Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugt”. Gid jeg kunne finde et mere lækkert og indbydende navn, der vil kunne matche retten? Den smagte SÅ lækkert og hev da lige torsdagsstandarden i vejret. Skønt 🙂dsc_2679Jeg var først hjemme kl. 18.00 men alligevel var der møre koteletter klar til servering 1 time senere. ELSKER min nye sauterpande og selv opvasken er nem 🙂dsc_2675Har du ikke lige en sauterpande, så kig forbi Scanpan’s hjemmeside. Måske du skal aflure hvad du kunne ønske dig til jul? Hold godt øje, for indimellem kan du faktisk finde rigtigt gode tilbud på hjemmesiden, til nedsat pris.

Jeg kan 100% stå inde for Scanpan’s produkter og nej det siger jeg ikke kun fordi indlægget er delvist sponsoreret. Panden har jeg modtaget til afprøvning, men ordene er helt mine egne.

Har du endnu ingen sauterpande, så prøv at se om et af dine grydelåg passer til en af dine pander. Det gør det sikkert og det vil også fint kunne gå an. Retten kan også snildt laves i stegeso/Römertopf/støbejernsgryde eller i et ildfastfad (tildækket med stanniol)dsc_2662Der er brugt 1 kilo tomater og 5 gigantiske peberfrugter til saucen og den er derfor fyldt med naturlige vitaminer. Faktisk indeholder retten heller intet fedtstof, altså ikke udover dét der findes i nakkekoteletterne (men det er til gengæld også rigeligt 😉 Du kan sagtens bruge svinekoteletter eller svinemørbrad til retten, hvis du foretrækker en mere fedtfattig version.

Du får opskriften på den lækre ret lige her. Du kan fint tilføje andre grøntsager, men tomater og røde peberfrugter kan altså noget sammen. Bare lige et tip til dig 🙂Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugt

Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugt
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugt
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Slow food - simremad
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 3 løg i tern
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • 5 røde peberfrugter i skiver
  • 1 kilo tomater i skiver (eller 2 dåser flåede)
  • 4-6 nakke- eller svinekoteletter.
  • ½ tsk chilipulver
  • Salt/peber
  • Evt. lidt olie til stegning
  • Tilbehør: Ris eller fuldkornspasta
Sådan gør du:
  1. Svits nakkekoteletterne og krydr godt med salt og peber (du behøver intet fedtstof)
  2. Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken under stanniol. Steg nu løg og hvidløg i fedtet fra koteletterne.
  3. Skær peberfrugter i skiver og tilsæt.
  4. Læg koteletterne på toppen.
  5. Skær tomaterne i skiver og fordel dem øverst, på toppen af koteletterne.
  6. Tilsæt salt og peber og evt. et let drys chilipulver.
  7. Læg låg på panden og lad retten simre minimum 20 minutter (jo længere tid, jo bedre).
  8. Kog pasta eller ris i ventetiden
  9. Servér retten når saucen er kogt ind. Smagen bliver intens og koncentreret. Lækkert!

dsc_2678Åh jeg er altså vild med denne ret!

Mine børn ligeså. De udbrød: “Det er det bedste mad du har lavet hele måneden!”…..TAK sagde jeg glad men sikke et fniseri der blev. Skarnsunger! Ungerne proklamerede: “ha, ha det er jo også kun d. 3. november i dag?! 🙂

Jeg tog det som ros, at sønnike spurgte om der var madrester til overs til frokosten i morgen. Det er virkelig et godt tegn. “Vejen til teenagernes hjerter, går igennem maven?”…- det satser jeg på 🙂

Vi var fan afretten alle mand og håber også du bliver det samme. Måske du synes det ligner “rusk-om-snusk” her? Bare rolig, det er det jo slet ikke 😉Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugtOpskriften er nem at gå til og du skal bruge få ingredienser. Til gengæld er retten sund – hvis man lige fratrækker lidt fedtprocenter fra koteletterne. (Det er hurtigt klaret ;-))

Jeg tror også det ville have klædt retten med lidt porrer i måske? Måske du kan få ide til andre grøntsagsherligheder at  erstatte/supplere med?

Arbejdsprocessen er nem – her får du lige lidt billedanvisninger:

Så er der serveret. Om du serverer ris, bulgur eller pasta til, bestemmer du jo helt selv. Vi spiste fuldkornsskruer til og det smagte komplet perfekt. Torsdagsstandarden opgraderede lige 🙂
Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugtBagenørden serverer: koteletter i Peperonatasauce. Gå amok når det er tomatårstid, eller når du er så heldig at finde mange peberfruger på tilbud. Alle peberfrugt-farver kan bruges tænker jeg (men den grønne er lidt bitter, så undgå gerne den).

Bon appetit. Håber du nåede til vejs ende i opskriften? Jeg håber du er klar til at byde en ny hverdagsret velkommen i dit repertoire. Jeg er 🙂

*Delvist sponsoreret indlæg*

Mere inspiration

Læg en kommentar