I dag skal du høre om en rigtig nem, sund og fedtfattig ret fyldt med god smag. Koteletter i fad med masser af friske tomater, peberfrugter og hvidløg.
Retten kan laves både i sautérpande eller i et ildfast fad i ovnen.
En lækker ret, fyldt med vitaminer og god smag.
Retten kan laves både med svinekoteletter, nakkekoteletter eller svinemørbrad, men du kan også sagtens lave den med kyllingebrystfilet eller kalkunkød
Jeg brugte en dyb sautérpande, som er god at bruge, men du kan også sagtens bare bruge en almindelig stegepande med låg. En stegegryde vil også kunne bruges.
En sautérpande er perfekt, hvis man gerne vil tilberede kød og tilbehør i ét eller hvis man er fan af simreretter. At bruge en pande er jo også noget mere energivenligt end at varme ovnen op – du bestemmer, pande eller ovn 🙂
Vores sautérpande blev indviet for nogle uger siden, hvor vi spiste koteletter i lækker karrysovs. Opskriften finder du lige her. Uhm lækre koteletter, og i dag følger opskrift på endnu én.
I dag blev der serveret møre nakkekoteletter i en lækker tomatsauce fyldt med røde peberfrugter. Saucen er en gammel favorit i vores køkken og helt oprindeligt hedder den faktisk Peperonata-sauce (men det er der nok ikke mange der ved?).
Du kan også sagtens lave peperonata-peberfrugt-sovsen alene? Få en opskrift her:
Dagens opskrift kalder jeg Koteletter i fad med med tomatsovs og peberfrugt.
Det blev en rigtig lækker ret, som smagte skønt og som lige kunne hive vores torsdagsstandard i vejret. Herligt 🙂Jeg var først hjemme kl. 18.00 men alligevel var der møre koteletter klar til servering 1 time senere. ELSKER min nye sauterpande og selv opvasken er nem 🙂
Har du endnu ingen sauterpande, så prøv at se om et af dine grydelåg passer til en af dine pander. Det gør det sikkert og det vil også fint kunne gå an. Retten kan også snildt laves i stegeso/Römertopf/støbejernsgryde eller i et ildfast fad (tildækket med stanniol)Der er brugt 1 kilo tomater og 5 gigantiske peberfrugter til tomatsovsen og den er derfor fyldt med naturlige vitaminer.
Faktisk indeholder retten heller intet fedtstof, altså ikke udover dét der findes i nakkekoteletterne (men det er til gengæld også rigeligt 😉 Du kan sagtens bruge svinekoteletter eller svinemørbrad til retten, hvis du foretrækker en mere fedtfattig version.
Du kan fint tilføje andre grøntsager, men tomater og røde peberfrugter kan altså noget sammen. Smagen var super god. Bare lige et tip til dig. Du får opskriften på den lækre ret lige her. 🙂
Koteletter i fad med tomatsovs og peberfrugt – i ovn eller på pande
Ingredienser
- 3 løg i tern
- 5 fed hvidløg friskpressede
- 5 røde peberfrugter i skiver
- 1 kg tomater i skiver - eller 2 dåser flåede
- 4-6 nakke- eller svinekoteletter. Svinemørbrad eller kyllinge- eller kalkunkød kan også bruges
- ½ tsk chilipulver cayennepeber eller paprika kan også bruges
- Salt/peber
- Evt. lidt olie til stegning
- Tilbehør: Ris eller fuldkornspasta
Sådan gør du
- Svits nakkekoteletterne og krydr godt med salt og peber (du behøver intet fedtstof)
- Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken under stanniol. Steg nu løg og hvidløg i fedtet fra koteletterne.
- Skær peberfrugter i skiver og tilsæt.
- Læg koteletterne på toppen. Retten kan laves på en pande/sautérpande eller i et ildfast fad
- Skær tomaterne i skiver og fordel dem øverst, på toppen af koteletterne.
- Tilsæt salt og peber og evt. et let drys chilipulver.
- Læg låg på panden og lad retten simre minimum 20 minutter (jo længere tid, jo bedre). Du kan også tilberede retten i et tildækket fad i ovnen - steg minimum 30 minutter v. 175 grader varmluft
- Kog pasta eller ris i ventetiden
- Servér retten når saucen er kogt ind. Smagen bliver intens og koncentreret. Smag til med ekstra salt/peber og cayennepeber
- Servér retten med fuldkornspasta
Noter
Koteletter med tomat og peberfrugt – møre fadkoteletter på pande eller i ovn
Åh jeg er altså vild med denne ret!
Mine børn ligeså. De udbrød: “Det er det bedste mad du har lavet hele måneden!”…..TAK sagde jeg glad men sikke et fniseri der blev. Skarnsunger! Ungerne proklamerede: “Ha, ha det er jo også kun d. 3. november i dag?! 🙂
Jeg tog det som ros, at sønnike spurgte om der var madrester til overs til frokosten i morgen. Det er virkelig et godt tegn. “Vejen til teenagernes hjerter, går igennem maven?”…- det satser jeg på 🙂
Vi var fan af retten alle mand og håber også du bliver det samme. Måske du synes det ligner “rusk-om-snusk” her? Bare rolig, det er det jo slet ikke 😉Opskriften er nem at gå til og du skal bruge få ingredienser. Til gengæld er retten sund – hvis man lige fratrækker lidt fedtprocenter fra koteletterne. (Det er hurtigt klaret ;-))
Jeg tror også det ville have klædt retten med lidt porrer i måske? Måske du kan få ide til andre grøntsagsherligheder at erstatte/supplere med?
Arbejdsprocessen er nem – her får du lige lidt billedanvisninger:
Sådan laver du koteletter i fad med tomatsovs og peberfrugt – se billederne her:
Så er der serveret. Om du serverer ris, bulgur eller pasta til, bestemmer du jo helt selv. Vi spiste fuldkornsskruer til og det smagte komplet perfekt. Torsdagsstandarden opgraderede lige 🙂
Bagenørden serverer: koteletter i Peperonata – peberfrugtsovs. Gå amok når det er sæson for tomater og peberfrugt og du er så heldig at kunne finde de gode grøntsager på tilbud – eller i din have.
Alle peberfrugt-farver kan bruges tænker jeg, men de røde klæde tomatsovsen godt i farven.
Bon appetit. Håber du nåede til vejs ende i opskriften? Jeg håber du er klar til at byde en ny hverdagsret velkommen i dit repertoire. Jeg er 🙂