Koteletter i fad med karry. Få en god opskrift på koteletter i stegeso med karry, æbler og kokosmælk.
Ret vildt. Det er kun september, men alligevel har Römertopfen allerede været i gang et par håndfuld gange denne sæson.
Efterårets komme inviterer til simreretter, brændeovn, stearinlys og varme indendørs.
Så er de positive træk ved den dunkle årstid vist også fremhævet, kan vi finde på flere? Mere kage og det var vist det? Mad i stegesoen er altid en succes. Mørt kød og tilbehør færdigt i ét. Mad der passer sig selv og sender liflige maddufte ud i huset, f.eks. på en god lang simre-søndag?
En Römertopf er en stegeso i rødler. Et lerfad med låg, som sikrer at saft og kraft bevares i dét der tilberedes.
Stegesoen skal helst suge vand minimum ½ time, før du bruger den. Det smarte er, at den så efterfølgende afgiver vand under tilberedningen, med mørt kød til følge.
Det er nemmest at fylde den ene del med vand og så sænke den anden ned oveni. Lad bare “opstillingen” stå i vasken sådan imens du klargør kød og tilbehør.
Dagens menu i Römertopfen blev lækre koteletter i fad med karry, porrer, æbler og kokosmælk.
Indrømmet. Jeg puttede også et pænt skvæt fløde i saucen, og det blev den ikke ringere af. Har sauce nogensinde taget skade af fløde, nej vel?Sikke da en fornem menu!
Kombinationen af æbler og karry er uovertruffen og tilsat fløde og kokosmælk bliver det en vinderret.
Retten strøg ind på min favorit-livret-topti. Jep det passer, og opskriften er helt selvpåfunden, så jeg har lidt svært ved at få armene ned 😉
Er spændt på om du også bliver lige så vild med retten? Skriv gerne en hilsen i kommentarfeltet herunder. Det bliver jeg altid glad for 🙂
Hvis du kommer forbi opskriften og er interesseret i at lave retten, men ikke lige har en stegeso, så fortvivl ej.
Du kan sagtens lave retten i et tildækket ildfast fad eller en støbejernsgryde, du sætter i ovnen. Du kan også bruge en sautérpande.
Bare spring på opskriften, du får den lige her:
Jeg iler med at bringe dig opskriften:
Koteletter i fad med karry, æble & kokosmælk – få en god, nem opskrift her
Ingredienser
- 2-3 spsk karry bruger du stærk ostindisk karry - skal du kun bruge 1-2 spsk.
- 8 store nakkekoteletter svinekoteletter, svinemørbrad eller kyllingebrystfilet kan også bruges
- 3 løg i tern
- 1-125 gram bacon i strimler eller tern
- 4-5 porrer i skiver
- 400 ml kokosmælk Alm. fløde kan bruges (eller bouillon)
- 1 glas glas champignon incl. væde eller 1 bakke friske
- 2½ dl fløde
- 5 æbler i både
- 1 tsk salt og 1 tsk hvidløgspeber
- 3 dl vand
- Jævning: 1 brev kartoffelmospulver
- Tilbehør: Ris eller olieristede kartofler
Sådan gør du
- Fyld Römertopf underdelen med vand. Retten kan også laves i et ildfast fad
- Svits karryen på en tør varm pande - undervejs kan du tilsætte. lidt olie eller smør.
- Læg koteletterne på og krydr dem godt med salt/peber og lidt ekstra karry. Svits dem på begge sider.
- Tag koteletterne af panden og hold dem varme. Læg dem på en tallerken med stanniol over.
- Klip bacon i stykker og svits det på den varme pande sammen med champignon
- Skyl porrerne og skær dem i stykker. Skær også løg i tern. Svits grøntsagerne på panden, til porrerne er næsten møre og løgene har skiftet farve. Måske du skal tilsætte. lidt olie/smør el. vand, så så grøntsagerne ikke tørsteger/brænder på.
- Tilsæt æbler, og steg dem med de sidste minutter
- Tøm Römertofen for vand og hæld halvdelen af kokosmælken i bunden. Fordel lidt af grøntsagerne herpå og kalvdelen af koteletterne også.
- Drys med lidt kartoffelmospulver (det jævner retten)
- Efterfyld med grøntsager, lidt mere kokosmælk og flere koteletter, hvis du laver en særligt stor portion. Slut af med det sidste kokosmælk og fløde.
- Kog panden af med vand og tilsæt også vandet. Du kan risikere at saucen skiller, hvis du putter fløden i tidligt, du kan evt. vente med at hælde den over til der er ½ time tilbage af tilberedningstiden.
- Sæt Römertopfen i en kold ovn og tilbered ca. 3 timer på 175 gr. varmluft (200 grader alm. ovn). Hvis du ønsker mere "bidefast" kød, så kan du fint nøjes med 2 timer. Laver du retten i et tildækket ildfast fad, kan du nøjes med kortere tid
- Servér f.eks. ris eller ovnkartofler til
Noter
Til denne ret brugte jeg min store Römertopf på 5 liter.
Kan også laves i ildfast fad eller i en stegegryde i ovnen. Kan også laves på komfur f.eks. i sautérpande.Laver du retten i et tildækket ildfast fad, kan du godt nøjes med 1 times tilberedningstid v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
Saucen kan skille, hvis du putter fløden i for tidligt. Vent evt. til kort før servering.Skøn ret til stegeso med fadkoteletter med porrer, æbler og karry
Totalt lækker ret med porrer, æbler og karry.
Denne ret med koteletter i fad 3 timer og det var helt perfekt. Jeg lavede olieristede kartofler til men ris vil også være perfekt at servere til.
Det blev en flødetung ret, så du kan fint nøjes med en lille portion. Der er til 4 personer i 2 dage, eller til 8 omkring et gæstebord. Så er der serveret 🙂
Fremstillingsprocessen lyder måske uoverskueligt lang, men det er nu slet ikke. Her ser du billeder af processen fra start til slut:
Sådan laver du koteletter i fad med karry, æble, porrer og kokosmælk – se billederne her:
Lækker årstids-sæsonret. Mange har porrer og æbler i haven og hvis du ikke har, kan begge dele købes særligt billigt i butikkerne lige nu. Fortvivl ej 🙂
Nogen har skrevet til mig hvorfor jeg bruger kartoffemospulver fra brev? Det gør jeg fordi det er genialt i stegeso retter.
Før hældte jeg stegesky i gryde og jævnede, men nu drysser jeg bare stivelsespulver på, i det omgang retten tillader det.
Tusind tak til den søde bloglæser der sendte mig tippet – det er nu hermed givet videre til dig 🙂
Koteletterne bliver fint møre, efter 3 timer. Måske 2 timer kan være nok?
Wow. For filan hvor var det mørt det kød. Lækkert og karrysovsen var skøn – retten stryger direkte ind som en af familiens helt store favoritter.
Dagens hurtige madtip fra mig til dig. Koteletter i fad i stegeso – en stor anbefaling fra mig til dig.
Segesoen sejrede igen. Har du ikke en stegeso, må du få julemanden til at komme med én til dig.
Bare notér på din ønskeliste. Jeg tror julemanden er en venlig mand 🙂
Få flere lækre retter til stegeso ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Mums den er god den ret. Den har vi lige fortæret her til aften. Jeg puttede ikke fløde i da min datter ikke tåler mælk, men derimod lidt kyllinge fond og ekstra vand. Havde også udskiftet porrerne med forårsløg. Det var virkelig lækkert og min lille dreng der ikke har gidet spise noget længe, åd som vi havde sultet ham i flere dage.
Hei! Har lyst å lage møre koteletter med karry og epler i Römertopf, men vi er bare to personer og jeg har bare en vanlig Römertopf. Mindre enn din. Med lokk er den litt lengre enn et A4-ark og ca 1 cm smalere. Hvordan blir oppskriften når du tilpasser til min Römertopf? 🙂
Du har simpelthen gjort det IIIIIGEN 🤤 slap af det smagte godt 😍 jeg tilsatte Jasmin ris + 1 ekstra dåse kokosmælk direkte i stegesoen. Fantastisk ret… så lækker… Vi takker ENDNU ENGANG for lækker, nem, billig mad 👍❤
Hej Gitte
Har her til aften prøvet denne opskrift og den er lækker.
Nu har jeg haft min stegso siden jul og tænkte på om du har nogle rengøringstip?
Og iøvrigt tillykke med sommerhuset. Så må der nok hellere også komme en stegeso derhen 🙂
Kære Gitte,
Tak for endnu en god stegesoopskrift. Dine opskrifter giver altid masser af plads til at lege, og det gør jo det hele sjovere. Jeg tilføjede masser af ingefær, og hvidløg til denne ret, skønt.
Jeg kunne ikke rigtigt finde noget om hvordan du håndtere æblerne, jeg smed dem rå ovenpå.
Med venlig hilsen
Knud
Hej Gitte
Jeg kan forestille mig at en omgang persillerødder og pastinakker i rette også vil være godt, og så behøver man ikke kartofler til
Hej Gitte
Jeg har fulgt mange af din indlæg og er fascineret af at bruge en Römertopf i min madlavning.
Men hvilken størrelse vil du anbefale at købe.
Vi er en familie af 4.
Skal det være en 2.5 eller 5 liter?
På forhånd tak.
Den er kommet på min ønskeseddel, efter jeg har læst dine lækre opskrifter. Tak for god side.