Møre nakkekoteletter i stegeso – med porrer, løg, fløde og tomat

  • Møre nakkekoteletter i stegeso med porrer, fløde, løg og tomat

Møre nakkekoteletter i stegeso med porrer, fløde, løg og tomatRömertopfen kom, så og sejrede igen. 4 timer i langsom ovn, låget løftes af og – trommehvirvel – møre koteletter og smagfuld sauce.

Søndag rimer perfekt på simremad i stegeso. Har du god tid en dag, en weekend- eller en feriedag, så spring på mad i stegesoen. Har du ikke en stegeso, kan du sagtens også bruge din støbejernsgryde, så ingen fortvivlelse her.DSC_0568Jeg brugte i dag en hel nakkesteg på 2 kilo, så der bliver mad nok til en storsulten familie i to dage eller til mange gæster. Jeg har brugt de forhåndenværende grøntsager, og gør gerne det. Brug lige dem du har på lager.DSC_0571Hemmeligheden bag en stegeso er, at alt steger færdigt i ét og at vitaminer, smag og kraft bevares. Mørt og lækkert kød og nemt at sauce og grøntsager bliver færdigt på samme tid. Tænk over det, hvis du synes opskriften ser lidt lang ud nu. I sidste ende sparer du tid:-)

Møre nakkekoteletter i stegeso - med porrer, løg, fløde og tomat
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Møre nakkekoteletter i stegeso - med porrer, fløde, tomat og løg
Forfatter:
: Retter til Römertopf/stegeso
: Slow food - simremad
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 nakkesteg á 2 kg
  • 4 rødløg i skiver
  • 4 løg i skiver
  • 2 porrer i skiver
  • 1 rød paprikafrugt i strimler
  • 6 gulerødder i små stave
  • 10 fed hvidløg (eller efter behag)
  • 2 svinebouillonterninger
  • 2 dåser. flåede tomater
  • 1 ds. tomatkoncentrat
  • 3-4 spsk stødt paprika
  • Salt/peber
  • ½ brev kartoffelmospulver (fungerer som jævning)
  • 5-7 dl vand
  • 2½ dl fløde (gerne Milda ell. Cremefine)
Sådan gør du:
  1. Brug din største stegeso
  2. Sæt den i blød i vand i minimum 20 minutter, fyld begge halvdele. Brug køkkenvasken.
  3. Skær nakkestegen i koteletter og steg på en pande. Du behøver intet fedtstof, der er rigeligt fedt i kødet.
  4. Krydr nakkefiletterne godt med salt/peber og med rigeligt paprika paprika
  5. Der kan være ca. 5-6 koteletter på panden af gangen. Løft dem over på en tallerken efterhånden og gem til senere.
  6. Steg løg, friskpressede hvidløg og bouillonterninger på panden, efter koteletterne. Tilsæt evt. lidt smør. Lad løgene simre ved svag varme.
  7. Skær porrerne i skiver og skræl gulerødderne og skær i stave.
  8. Skær peberfrugten i skiver
  9. Læg grøntsager og koteletter i lag i Römertopfen.
  10. Drys kartoffelmospulver over og et godt drys salt/peber og paprika.
  11. Læg de stegte løg på toppen.
  12. Hæld fløden ved.
  13. Kog panden af med vandet, flåede tomater og tomatkoncentrat.
  14. Hæld tomatsaucen over koteletterne.
  15. Sæt låg på Römertopfen og sæt stegesoen i en kold ovn. Sæt den evt. på en bageplade beklædt med bagepapir, hvis nu noget sauce skulle boble ud undervejs.
  16. Steg kotelet-fadet 3-4 timer v. 150 grader varmluft.
  17. Tilbehør: Ris

Tit kan du være heldig at købe en nakkesteg på tilbud for næsten ingen penge. Køb gerne rigeligt og fyld fryseren. Du vil have kød nok til mange lækre lykkelige Römertopf-stunder nu.

DSC_0567Nakkesteg er helt perfekt til simreretter, da der er rigeligt fedt i kødet. Du risikerer ikke, at det tørsteger. Du kan også stege din nakkesteg hel, så bliver det helstegt nakkesteg  – og det bliver også superlækkert. Du bestemmer 🙂

Møre nakkekoteletter i stegeso med porrer, fløde, løg og tomat

Måske du synes fremstillingsprocessen lyder lang og omstændelig? Kig med her. Måske du bedre kan få overblikket med lidt billeder?

Bliver du forskrækket over alle de løg? En hel håndfuld hvidløg. Jep – det er ganske vist. Gå gerne ned i mængde, hvis du synes. Her i huset er vi vilde med hvidløg – det giver en lækker smag til simreretter, og så er hvidløg jo også godt for vinterbacillerne 🙂DSC_0575DSC_0573

Det var en god ide at stege løgene på panden efter koteletterne. De fik en god, stegt smag og det gjorde underværker for saucen. 

Åh Römertopfen gjorde det igen – endnu engang blev der tryllet et lækkert måltid mad til os.

Kig gerne forbi bloggen og find flere opskrifter på møre, lækre koteletter i stegeso. Prøv f.eks. denne opskrift på lækre karrykoteletter,  eller familiens livret koteletter i rød sauce. Du kan finde endnu flere kotelet-opskrifter i bloggens Römertopf-kategori

Totalt lækre, møre koteletter og virkelig smagfuld sauce. Måske du undrer dig over kartoffelmospulveret? Det er såmænd bare et genialt trick jeg har fået af en bloglæser. Et halvt brev jævner retten i stegesoen og du slipper for at hælde saucen i gryde for at jævne til slut. SÅ smart. Prøv det – det er det nemmeste i verden. Skønt med søde bloglæsere, der kan tippe og inspirere  🙂
Møre nakkekoteletter i stegeso med porrer, fløde, løg og tomat Vi tilbragte søndag eftermiddag til klassisk koncert med den sindssygt dygtige pianist Katrine Gislinge. Wow – hun er en stjerne! Hvilken indlevelse og musikalitet. Hun satte både sig selv og sit publikum i en trance-agtig tilstand. Tryllebandt os!

Imens simrede aftensmaden hjemme i ovnen og da vi kom hjem, skulle risen blot koges. Genialt! og der er mad nok til en travl mandag – og tirsdag – også. Vi behøvede ikke engang grøntsager, for der var jo rigeligt i retten. Nemt! 🙂

Römertopfen kom – så – og sejrede igen. Et søndagssimretip fra mig til dig.

Håber du har haft den allerbedste weekend 🙂Møre nakkekoteletter i stegeso med porrer, fløde, løg og tomat

Mere inspiration

Læg en kommentar