DSC_7775Familien er retur i Danmark efter en lang ferie i Norge. Jeg spurgte min familie hvad de havde allermest lyst til at spise?? Svaret kom prompte: KØØØØD!!! BØF! 😀

2½ uge har vi levet kød-nøjsomt i Norge eller altså, vi har fået frosne koteletter. Vi er blevet mætte hver dag og har spist lune retter. Det var fint, men oksekød var for dyrt og vi har kastet lange blikke efter det i køledisken.

DSC_7778

I dag skulle det være!

Monsterstore hakkebøffer & bønnesalat med creme fraiche kom på menuen!DSC_7760

Vi købte 1 kilo fedtfattigt oksekød og lavede 4 bøffer!  Normalt får vi 4 bøffer ud af et halvt kilo, så vi gik kødamok og fejrede hjemkomsten med monsterbøffer. Set i bagklogskabens lys, så laver vi næste gange 8 bøffer, og så kan NOGEN af os nøjes med at tage 1 bøf. Jeg kunne simpelthen ikke spise op! Det var også et overdrevet vulgært kødindtag, men vi var lette at lokke efter et par ugers nøjsomhed med et overforbrug af pølser og dåsemad.

Bøfferne blev stegt i lidt smør og krydret godt på begge sider. Når du steger så store bøffer, skal de have min. 10-12 minutter på hver side. Jeg er ikke vild med røde hakkebøffer, men måske du vil nøjes med lidt kortere stegetid?

DSC_7757

Vi STORNØD at vi nu igen havde fået adgang til VARMLUFTOVN med plads til MANGE skåle, fade og bradepander. Vi NØD at der var mange potter og pander i køkkenskabene og at de ikke var bulede og skæve.

Hvis du har fulgt med i mine Norge-indlæg, vil du vide, at jeg har haft en kamp med 2 kogeblus, ingen ovn og en sulten familie, men at vi har klaret det. Faktisk er det jo også en del af ferieoplevelsen, at prøve at klare sig med mindre. Sikkert er, at man så sætter endnu større pris på det man har, når man kommer hjem igen. 😉

Til dagens bøffer lavede vi pommes frites (krydrede, fra købepose), bearnaisesauce (fra Jensens) og ovngrillede grøntsager med peberfrugt, løg og gulerødder som min datter lavede. Vi fik familiens franske bønnesalat med cremefraiche. Verdens nemmeste og lækreste bønnesalat!

DSC_7780Sådan laver du bønnesalat med cremefraiche.

Du skal bruge:

1 pose frosne bønner

2½ dl. creme fraiche.

Salt/peber.

Pynt: Cocktailtomater.

DSC_7777

Bønnesalaten har jeg lært at lave af en franskmand jeg kendte da jeg var ung. Jeg besøgte ham i Frankrig og der fik jeg den serveret flere gange.  Retten er lidt usædvanlig for det er faktisk lune bønner man skal bruge. Jeg tænker tit på, om det mon var fordi min franske ven ikke havde tålmodighed til at lade bønnerne køle af først?

Jeg synes det passer med lune bønner, for sådan kender jeg jo retten nu,  men creme fraichen bliver jo lidt grynet så. Synes du ikke om det, så kan du sagtens lade bønnerne afkøle før du vender creme fraichen .

Sådan laver du bønnesalat med creme fraiche:

  • Dampkog bønnerne i 5-8 minutter i ½ dl vand. Drys med salt.
  • Vend creme fraichen i når bønnerne er lune og stadig har lidt bid. Smag til med salt og peber. Rør godt.
  • Pynt med cocktailtomater på toppen.
  • Servér straks.

DSC_7754

DSC_7762 DSC_7764Bønnesalaten er så lækker at man næsten kan spise en pose bønner selv på den måde. Man behøver faktisk (næsten) ikke pommes frites og bearnaise. Næsten 😉

Her aftenens “Velkommen hjem til Danmark kære familie-menu” Den monsterstore hakkebøf ser jo slet ikke så monsterstor ud her på billedet, hvor den er trængt lidt i baggrunden, men jeg skal love for, at den føltes monsterstor i maven! 🙂DSC_7774Ude godt, hjemme bedst.

Fedt at være hjemme i eget hus, og et veludstyret et af slagsen. Min mand sagde det meget præcist: “Det er det bedste sommerhus vi har været i de sidste par uger. Alt fungerer jo og der er godt plads, knivene kan skære og der er ovn”. Skønt at have et køkken at tænke kreativt i igen uden at være hindret og begrænset af manglende gryder, pander, kogeblus eller ovn. Måske vi alligevel ikke så brændende ønsker os en autocamper? Vi er vist mest sommerhustyperne?

Jeg lovede dig i mit allersidste Norge-indlæg at jeg ville vise dig glimt af færge-buffen som vi spiste på hjemturen igår. For første gang nogensinde havde vi bestilt buffet til alle mand. Øj manner hvor vi fantaserede om buffet i de uger vi var i Norge. Vi drømte om alle de lækre ting vi ville spise. Alt det lækre DYRE kød!

Vores fantasier blev indfriet. Det var et overflødighedshorn hvor end du kiggede hen. Jomfruhummere. Laks. Fiskegratin. Salater, kartofler i alle afskygninger, lune retter i massevis, desserter, oste, is.

Jeg kunne blive ved og der var jo selvfølgelig MEGET mere mad end vi kunne spise. En kunst ikke at overspise. Vi var propmætte men jeg forsøgte selvføligelig alligevel at prøvesmage alle desserterne. Fiskeanretningerne var de allerbedste. Det er ikke sidste gang vi vælger færgebuffetten på Colorline og med i prisen er, at du får en siddeplads også. Skønt at slippe for at kæmpe om pladserne rundt på skibet.

Vi er hjemme igen og har vasket 6 maskiner tøj i dag. Det er hedebølge her, og tøjet bliver tørt på et par timer. God timing!

Imorgen skal jeg på tur til en veninde der er i sommerhus på Mols. Jeg har lovet at tage en kage med under armen. Mon ikke du kommer til at høre noget mere til den. 😉

Fortsat god sommer til dig 🙂