Mør og saftig kylling – langtidsstegt i øl i Römertopf

DSC_7947Vidste du, at man kan lave den lækreste kylling i sin Römertopf, hvis man lader den slubre øl i sig i 3 timer?

En kold fra kassen, rigeligt med løg og låget på. Saftig, mør kylling med det lækreste tilbehør og den mest smagfulde stegesky. Fantastisk!DSC_7978

Her kommer opskriften på kylling i Römertopf, og den er virkelig nem: 

Mør og saftig kylling - langtidsstegt i øl i Römertopf
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Mør og saftig kylling - langtidsstegt i øl i Römertopf
Forfatter:
: Retter til Römertopf/stegeso
: Slow food - simremad
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kylling
  • 4-5 rødløg
  • 2-3 løg
  • 5-6 gulerødder
  • 6 fed hvidløg
  • 1 øl
Sådan gør du:
  1. Sæt Römertopfen i blød i vand i en halv time. Fyld den herefter med løg skåret både, hele hvidløgsfed og halve gulerødder.
  2. Læg kyllingen på toppen og gnid den godt med groft salt.
  3. Når kyllingen er lagt godt til rette, hældes en øl ved. Vi havde classic øl tilfældigvis, men jeg tænker at du kan bruge alskens øl? Mørkt øl skulle også smage godt til kylling.
  4. Sæt låget på Römertopfen og steg kyllingen 3 timer ved 150 grader varmluft (ell. 2 timer v. 175 grader) De sidste 10 minutter fyrer du temperaturen op på 200 grader varmluft og steger kyllingen færdig uden låg, så skindet kan blive sprødt.
  5. Fisk evt. kyllingen op og steg den færdig i et fad for sig. Si løg og gulerødder fra stegeskyen og steg dem færdige i ovnen i et lille fad. De smager bedst hvis de får lidt stegt "bid". Jævn stegeskyen. Du får en fantastisk sauce, helt uden de store anstrengelser.

DSC_7937Læg kyllingen på toppen og gnid den godt med groft salt. DSC_7941 Brug gerne en kæmpekylling. Jeg lover dig at kyllingen bliver så velsmagende, at en familie på 4 sagtens vil kunne spise en 1600 grams kylling. Er der rester, vil de snildt kunne bruges dagen efter (pluk kyllingekød og tilsæt løgkompot og kyllingekød til skysaucen. Fyldet vil kunne bruges i tarteletter f.eks?  helt i stop madspild – ånd?

Vi havde classic øl tilfældigvis, men jeg tænker at du kan bruge alskens øl? Mørkt øl skulle også smage godt til kylling (Tak til Twitter-Thea for det tip! 🙂DSC_7946Sæt låget på Römertopfen og steg kyllingen 3 timer ved 150 grader varmluft. Det sidste kvarter fyrer du temperaturen op på 175 grader varmluft og steger kyllingen færdig uden låg. 
DSC_7972

DSC_7982

DSC_7973 Sådan ser løgtilbehøret ud før den sidste stegetid i ovnen.DSC_7975og sådan ser løgblandingen ud efter et kvarter i ovnen ved 175 grader varmluft. Uhm! Er vild med bagte løg og de ølbagte hvidløgsfed smager himmelsk! 🙂DSC_7983De smukke fade fra Keramikladen kan bruges i ovnen. Smukt service og meget praktisk. Kan varmes, fryses og vaskes op i opvasker. Jeg ELSKER mit service fra Keramikladen!

Nu skal kyllingen parteres, og det kan være lidt af en udfordring. Kyllingen er så mør, at den falder fra hinanden. Foretrækker du en lidt mere fast kylling, så kan du fint nøjes med 2½ times stegetid tror jeg. 3 timer giver “pulled chicken” 😉 Det elsker jeg, gør du?

Jeg fik da skåret op til flere regulære kyllingestykker 🙂
DSC_7979Øj manner hvor mine børn var skeptiske overfor mit kylling-i-øl-projekt.

De HADER når jeg eksperimenterer med kyllingen. En ting er at fredagskyllingen i dag var flyttet til lørdag (traditionsbrud!), noget andet er at moren nu pludselig begynder at putte sære ting som øl ned til den! Det KAN man da ikke! Det er de mest kyllinge-konservative børn jeg har. De er nogle MEGET hårde kritikere og foretrækker kyllingen med salt og sprødt skind, sådan som de altid har været vant til….(de sidste 1000 år).DSC_7976Jeg var derfor særligt spændt på deres reaktion ved middagsbordet og hvad skete? De jublede! Skønt! 🙂

Familien synes kyllingen var lækker og saftig! De ville smage på øl-sky-saucen og synes også den smagte fantastisk! Jamen hvad sker der lige? Er der basis for en ny familiefavorit her?

En mindre kyllingerevolution ramte familien. En øl, en kylling og en Römertopf. Hvem skulle have troet at så simpel en ret kunne blive så stor en succes? 
Jeg sender hermed retten “Kylling i øl i Römertopf” familiens allerbedste anbefalinger. DSC_7944Jeg havde tænkt at jeg skulle slappe af i dag, men på en eller anden måde ender jeg altid med at drøne rundt. Der var lige 6 ferskner der skulle bruges, jeg kunne da lige lave noget hurtigt ferskenmarmelade? Marmeladen ville smage godt på nybagte boller, så laver jeg da lige sådan nogen?

Ud i haven for at slappe af, hov der ligger jo 10 æbler der er blæst ned i stormvejret. Man kunne da bage en hurtig æblekage? Hvad med en tarte tatin variant, med stegte æbler?DSC_8009Jo mine weekender går tit sådan, jeg får tit startet diverse kædereaktioner i mit køkken. Sådan gik det også i dag. Her ser du et glimt af den lækre æblekage jeg fik eksperimenteret mig frem til. Karamelliserede æbler stegt i pande, dej hældt på og en tarte tatin-agtig kage blev bagt i panden. Og det var jo slet ikke meningen! Jeg trængte jo til at SLAPPE AF, ikke FINDE PÅ!?

Nå! Har vist efterhånden erkendt, at jeg bedst slapper af ved at finde på i mit køkken. Hjernen afledes og spores ind på andre kanaler end de er sporet ind på i mit arbejdsliv. Er vist bare nødt til at erkende, at det er sådan jeg er og har det allerbedst! 😉

Jeg er glad for at DU hænger på til at følge med i alle mine påhit 😉

Mere inspiration

50 Kommentarer

  1. Elin Stage 29. december 2016 af 15:21- Svar

    Hej Gitte! Denne kylling er en af vores favoritter, og den bliver så vellykket hver gang! Tror du, at jeg kan bruge kyllingefileter i stedet for en hel kylling? Og skal den så have den samme tid i ovnen, eller kortere tid? Op forhånd tusind tak for svar 🙂 Vh Elin

    • Gitte Hansen 29. december 2016 af 20:35- Svar

      Hej Elin
      Så godt at høre, at I er blevet vilde med opskriften. Den smager da også helt forrygende synes jeg. I forhold til tilberedningstiden, vil jeg tro, at den vil skulle reduceres med det halve eller måske ligefrem 2/3? Det er kun gætværk, for jeg har ikke helt prøvet det. Grøntsagerne skal jo også kunne blive nok? Jeg ved ikke hvordan du undgår, at kyllingen bliver for tør, der er jo ikke et kyllingeskind der kan afgive fedt ovenpå. Hvad med lidt bacon viklet omkring om måske?
      Rigtig god fornøjelse i køkkenet til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Elin 29. december 2015 af 14:26- Svar

    Kære Gitte,
    Jeg synes din opskrift lyder så spændende, og har tænkt mig at afprøve den nytårsaften 🙂 Men jeg har desværre ikke en varmluftsovn. Hvor mange grader og hvor lang tid tror du kyllingen skal have i en almindelig ovn? De bedste hilsner fra Elin

    • Gitte Hansen 29. december 2015 af 20:34- Svar

      Hej Elin
      Dejligt du har lyst til at prøve opskriften. Hvis du ikke har varmluftovn, så skruer du bare 25 grader op for temperaturen og helt samme tilberedningstid. Kyllingen kan sagtens bære et kvarter eller en halv time længere tid i ovnen, det bliver den kun bedre af. Rigtig god fornøjelse med kyllingen og rigtigt godt nytår til dig og dine.
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Gitte Hansen 26. december 2015 af 21:32- Svar

    Hej Michael
    Ej det er jeg da rigtig ked af at høre. Du er den første, der har skrevet sådan en tilbagemelding, og jeg tænker lidt, om du gav kyllingen lang tid nok? Brugte du mon varmluft? Det plejer altså at blive en rigtig lækker kylling og det skal ikke taget modet fra dig, at det ikke lykkedes denne gang. Op på hesten igen – hvis du orker. Giv kyllingen ½ time længere næste gang. Tjek evt. dit kød undervejs, så er du sikker på succes
    God fornøjelse i køkkenet fortsat
    Mange hilsner
    Gitte

  4. Kirsten 12. december 2015 af 16:10- Svar

    Hej Gitte.
    Vi har her i huset i årevis lavet kylling i stegeso. Suveræn ret, specielt fordi det helt og holdent er min mands projekt som jeg slet ikke kan finde ud af 😉 hjemmebagte flutes til og reglen er at der ikke må serveres andet tilbehør til………dette accepterer jeg glad og gerne. Dagen derpå er det altid kold kyllingesalat på de sidste flutes…….så har jeg friweekend i køkkenet, herligt til andre krea sysler.
    Men nu vil jeg altså kaste mig ud i øl-kyllingen, det lyder bare super lækkert.
    Har i dag bage skønne julemandens småkager – som også faldt i meget god smag hos min mand, han er ellers heller ikke småkagefan.
    Har du opskrift på ærtesuppe?
    Tak for virkelig inspirerende input!
    Vh. Kirsten

    • Gitte Hansen 12. december 2015 af 16:16- Svar

      Hej Kirsten
      Dejlig hilsen fra dig og det lyder rigtigt godt, hvis jeg kan inspirere lidt den anden vej. Jeg fik gode fiduser fra dig – selvfølgelig kan og skal man da lave kyllingesalat dagen derpå, hvis der er rester og det er der nemlig også tit her. Hvordan laver din mand kyllingesalaten? Kunne du mon score nogle tricks fra ham? Jeg er meget nysgerrig
      og hov ja, ærtesuppe. En sådan har jeg tænkt på flere gange og forstår da ikke hvorfor jeg har svipset den helt. Den er noteret og sådan én får jeg skrevet. Lige nu har jeg ikke en i ærmet. Tænker det er en kold ærtesuppe du tænker på?
      Dejligt med feedback fra dig og gode ideer retur 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. L Havmand 5. december 2015 af 13:15- Svar

    Den bliver virkelig – som i VIRKELIG – god og saftig, og det er så nemt at gå til!

    Tak for en simpel opskrift på et sikkert hit – hver gang!

    • Gitte Hansen 5. december 2015 af 13:52- Svar

      Tusind tak Lone – det glæder mig virkelig. Så dejligt at du synes om kyllingen og dejligt at du lige minder mig om den igen – den skal da snart på menuen igen.
      Rigtig god weekend til dig
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Pia 13. november 2015 af 10:23- Svar

    Jeg hældte bare lidt vand i 🙂
    Da jeg skulle lave sovsen, hældte jeg lidt mere vand og en terning i.
    Jeg glæder mig helt vildt til at bruge min stegeso mere. Har bebudet familien, at det bliver simre mad mange gange i det næste stykke tid. Haha.
    Min stegeso er i aluminium, det er så dejlig nemt, og den er 6,5 L . Det passer godt til en familie på 6.
    Hilsner
    Pia

    • Gitte Hansen 13. november 2015 af 20:34- Svar

      Hej Pia
      Du bliver så glad for din stegeso. Jeg bruger også meget min store støbejerngryde, som sagtens også kan fungere som stegeso. Det er nemt. Jeg bruger den til at bage grydebagt brød. Det skal du da også prøve 🙂
      Tusind tak for din begejstrede tilbagemelding – jeg elsker den slags og dejligt at høre at du har så god energi i køkkenet. Rigtig god fornøjelse med kødgryderne fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Pia 12. november 2015 af 18:39- Svar

    Hej Gitte

    Vil bare sige at jeg lavede denne ret i går. Den var absolut et stort hit. Børnene syntes faktisk at det var noget af det bedste kylling de havde fået (lavede den dog uden øl) Så den opskrift bliver gemt i mappen med alle de andre stegeso opskrifter jeg ellers har gemt fra din side 🙂
    Tak for en super opskrift.

    • Gitte Hansen 12. november 2015 af 22:03- Svar

      Hej Pia
      Tak for din søde tilbagemelding. Dejligt du kastede dig ud i opskriften, selvom jeg ikke lige nåede at få svaret dig om der skulle salt og peber i. Det skal der selvfølgelig, og det var en svipser i opskriften. 🙂
      Jeg er så glad for at I synes om opskriften og er især glad for at dine børn elskede den. Putte du noget andet i, i stedet for øl? Er bare nysgerrig 🙂
      Dejligt du tog dig tid til at skrive til mig -det var sødt af dig.
      Velkommen til her på bloggen og god fornøjelse med opskrifterne fortsat 🙂
      Mange hilsner Gitte

  8. Karin Juhl 6. september 2015 af 19:27- Svar

    Hej
    Er ny bruger af Røhmer top
    Har hørt at man skal starte i kold ovn.
    Hvad gør du ?
    Karin

    • Gitte Hansen 6. september 2015 af 20:38- Svar

      Altid kold ovn og aldrig pludselige temperaturskift – sætte den på en kold/varm flade/hælde koldt vand i en varm stegso og omvendt. Er sikker på du bliver glad for den. Pas på for de kan godt mugne, læg to spiseskeer i den underste del og toppen ned oveni, så der kan komme luft ned imellem. Bare lige et tip fra mig til dig 🙂
      Rigtig god fornøjelse med din stegeso. Du bliver rigtig glad for den er jeg sikker på 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  9. GItte Sørensen 31. maj 2015 af 20:44- Svar

    Så har jeg lige prøvet at lave kylling på “din måde” og det blev fantastisk. Undlod dog hvidløg, for det kan min mand ikke lide., men stadig en skøn saftig og velsmagende ret

    • Gitte Hansen 31. maj 2015 af 21:24- Svar

      Hej Gitte
      Velkommen til, her på bloggen. Hvor lyder det da bare rigtigt godt at I begge synes om kyllingen og at den smagte jer. Ja det bliver en rigtig smagfuld kylling – hvidløg eller ej.
      God fornøjelse i køkkenet fortsat og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  10. John Christensen 22. marts 2015 af 12:55- Svar

    Hej Gitte, vi skrev lidt sammen i går med hensyn til udskiftning af Classic øl til mørk øl, Bering Bryg fra ceres, også kaldet Havskum.
    det gik fantastisk. Den efter min smag lidt bitre tone sovsen fik med Classic øllen fortog sig fuldstændig. Ellers en forrygende ret, som jeg vil benytte lejligheden til at takke dig for, Du har simpelthen vækket min passion for simremad.
    God Søndagshilsen
    John

    • Gitte Hansen 22. marts 2015 af 21:43- Svar

      Hvor lyder det bare godt John, Tak fordi du deler dit øleksperiment. Måske jeg skal købe mørkt øl? Det tror jeg da. Jeg er taknemmelig for din feedback og jeg er super glad for at du har fået lyst til at kaste dig ud i simreretter. Fortsat god fornøjelse i køkkenet 🙂
      Mange hilsner fra Gitte

  11. Ulla 30. december 2014 af 22:38- Svar

    Hej Gitte
    Nu har jeg fået en rômertopf i julegave, og glæder mig meget til at tage den i brug. Denne opskrift ser dejlig nem ud, men her kommer der nok et lidt dumt spørgsmål. Kommer kyllingen til at smage meget af øl, jeg er ikke så glad for øl……..
    VH
    Ulla

    • Gitte Hansen 1. januar 2015 af 14:47- Svar

      Nej det gør den ikke. Slet ikke. Mine børn har godkendt den 😉 Kyllingen bliver rigtig lækker og saftig. Kast dig roligt ud i den.
      God fornøjelse 🙂
      Mange Hilsner
      Gitte

  12. Michela 1. september 2014 af 17:53- Svar

    Hej ! 🙂
    Ganske fantastisk opskrift – sidder her med min nyindkøbte stegeso og glæder mig som et lille barn til at indvie den… 😀

    Jeg tænkte på at bage et lækkert brød ved siden af, så man kan sidde og “dyppe” brødet i saften i stedet for at lave alm tilbehør ?
    Og så self en lækker salat.. 🙂

    • Gitte Hansen 1. september 2014 af 20:39- Svar

      Hej Michela

      Du bliver SÅ glad for din stegeso og det vil da være en rigtig god ide at bage et brød til. Det er jo også oplagt at gøre det når ovnen alligevel er igang.
      God fornøjelse med din nye Römertopf-skat, den bliver et hit i dit køkken er jeg sikker på.
      Vi skrives jo sikkert ved igen- dejligt at udveksle erfaringer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  13. Pascale 25. marts 2014 af 16:55- Svar

    Jeg elsker at bruge min stegeso og leder altid efter nye opskrifter på nettet. Denne opskrift lyder spændende og jeg har tænkt mig at prøve den i morgen. Jeg har nok ikke en hel kylling men til gengæld 6 frosne kyllingeoverlår som jeg købte på tilbud og jeg er sikker på at det bliver lige så godt. Tak for inspirationen!

    • Gitte Hansen 26. marts 2014 af 20:35- Svar

      Hej Pascale.
      Du kan fint bruge kyllingelårene, dog skal de jo ikke have så lang tid i Römertopfen som en hel kylling. Det er en rigtig lækker ret og jeg er spændt på at høre hvad du synes. Jeg er glad for du synes op opskriften 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  14. malene 21. februar 2014 af 07:31- Svar

    Hold op en super lækker ret:-) så nem og så lækker.

    • Gitte Hansen 21. februar 2014 af 23:24- Svar

      Hej Malene
      Tusind tak for din feedback. Ja det er en utrolig let og lækker ret og så banal og enkel på alle måder. Dejligt. Måske jeg snart skulle lave øl-kylling igen 🙂
      Rigtig god weekend til dig.
      Mange hilsner
      Gitte

  15. Jane Hansen 2. februar 2014 af 00:15- Svar

    Hej Gitte.
    Jeg vil love for, at kæresten og jeg fik smovset i kylling. Det blev en så lækker og mør “fugl” og lækkert med rodfrugter til. Det er absolut ikke sidste gang at jeg går lidt efter dine opskrifter. 🙂
    God weekend-hilsen fra Jane

    • Gitte Hansen 2. februar 2014 af 20:33- Svar

      Hej Jane
      Tusind tak for din feedback, det glæder mig meget at I synes om kyllingen. Så dejligt at høre at din vej nu har fundet forbi bloggen. Jeg håber du har lyst til at blive hængende.
      God fornøjelse i køkkenet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  16. Buster 31. januar 2014 af 21:14- Svar

    Jeg kan simpelthen ikke lide kalkun, så der må jeg melde pas.
    Jeg kender ikke opskriften på Peking-and, jeg lavede den bare sådan en dag,
    hvor jeg skulle skynde mig ud af huset og lige smed den ind i Moulinex-ovnen,
    som var den type, der slukker selv. Jeg kom faktisk også noget rødvin på og
    indeni sammen med soyaen, er jeg kommet i tanker om.
    Nå men så vil jeg da lige tage en anden variation med: hele tørrede abrikoser
    sammen med kalamatas oliven som fyld blandet med tørret timian.
    Og ikke noget med rødkål og brunede kartofler – der var en periode, hvor jeg
    gjorde i opulente frokostborde, så de varianter er mest beregnet til lun ret med
    rugbrød til.
    Venlig hilsen Buster.

    • Gitte Hansen 1. februar 2014 af 21:47- Svar

      Hej Buster
      Dejligt med feedback fra dig, det lyder som om du har lidt samme indstilling til madlavning som mig? Bruge lidt det man har og de ting man godt kan lide, eksperimentere og afpørve. Herligt.
      Jeg har også endnu til gode at tilberede en hel kalkun, jeg elsker kalkun. Eksperimenterer tit med kalkunbryst.
      Din and med abrikos og timian lyder lækker, tror dog jeg vil få min familie på nakken. Uha uha at eksmperimentere med andestegen er helligbrøde her i huset 😉
      Mange hilsner
      Gitte

  17. Buster 30. januar 2014 af 22:25- Svar

    Jeg ved sørme ikke, om min kommentar kan bruges til noget, men jeg er fuldstændig gået bort fra gås, jeg synes den tilhører en svunden tid, hvor man lige så godt kunne spise dem, når man nu havde dem gående alligevel – smags- og konsistensmæssigt
    finder jeg and langt at foretrække, men mht øl så ville jeg ikke vælge den kombination.
    Salt, sødt, syrligt – det er andens akkompagnement, hvis man ikke foretrækker den
    100% krydret og ikke andet, som f.eks. stegt med en hel buket Timian i og godt overskyllet med soya og ligeledes langtidsstegt – det er forrygende lækkert på frisk
    rugbrød til en frokost, hvor en mere almindelig andesteg kunne virke lidt tungt.

    • Gitte Hansen 31. januar 2014 af 20:31- Svar

      Hej Buster
      Jo bestemt kan din kommentar bruges. Spændende at høre om dine erfaringer. Jeg har aldrig prøvet at tilberede and med timian og soya, er det sådan Peking and agtigt? Det lyder da meget lækkert og rart med variation. Det tror jeg da jeg skal prøve. Gås er jeg heller ikke så smagsmæssigt så vild med, går også helst andevejen….:-)
      Har du erfaringer med tilberedning af en kalkun som hel fugl? Hvis ja, spækker du den så?
      Dejligt du har lyst til at kigge med her på bloggen.
      Mange hilsner
      Gitte

  18. Jens 29. januar 2014 af 20:43- Svar

    Hej Gitte!

    Jeg kan hermed forsikre at en time pr. kg. bestemt godt kan fungere. Jeg burde selvfølgelig have planlagt min dag lidt bedre – for jeg er ikke i tvivl om at 4½ time ved 150 grader havde været mange gange bedre 🙂
    Den blev bestemt spiselig – men ikke specielt god. Jeg fik den heller ikke krydret ordentligt. Tror måske at din opskrift nu engang egner sig bedst til kylling – så sådan må jeg hellere prøve den næste gang 😉

    Vh. Jen.

    • Gitte Hansen 30. januar 2014 af 21:42- Svar

      Hej Jens
      Ja øv da også, tror da måske du har ret? Gås er jo en “kraftig” fugl, også i smagen, måske den vil dominere for meget i kombinationen med øl?
      Spændende at du kaster dig ud i eksperimenter. De allerbedste køkkensuccesser sker jo som oftest ved at eksperimentere.
      Rigtig god fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  19. Jens 28. januar 2014 af 18:43- Svar

    Hej Bagenørden! Så har jeg lige sat gåsen over. Hvis du ser dette, inden den er færdig: hvor lang tid tror du fuglen skal have ved 200 grader? Vil helst ikke have aftensmad særlig mere senere end halv ti 🙂

    • Gitte Hansen 28. januar 2014 af 20:28- Svar

      Hej Jens
      Ups det var godt nok sent til gåsesteg. 🙂 Jeg tænker vel den næsten skal have 1 time pr. kilo, er det ikke det man siger om en and? Uha jeg er ikke nogen ekspert her. Gås har jeg faktisk aldrig lavet. Jeg tænker, hvis du tager den ud halvti så passer det nok meget godt?
      Håber din gås bliver vellykket
      Mange hilsner
      Gitte

  20. Jane Hansen 19. januar 2014 af 21:00- Svar

    Hej Gitte.
    Den opskrift MÅ simpelthen afprøves, mine tænder løber i vand 🙂 Jeg har desværre ikke varmluftsovn så hvor længe og hvilken varmegrad vil du anbefale.
    Tusind tak for en rigtig god og inspirerende blog du deler ud af.
    Hilsen Jane

    • Gitte Hansen 19. januar 2014 af 22:47- Svar

      Hej Jane

      Ja den ret skal du da prøve. Den bliver så lækker! Hvis du ikke har varmluftovn skruer du bare temperaturen 25 grader op. Tilberedningstiden er den samme. Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen. Dejligt med feedback fra en sød læser som dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  21. Gitte Hansen 5. januar 2014 af 00:00- Svar

    Hej igen
    Orv du er heldig, det er jo den store Römertopf du har, så tror jeg ikke du får problemer. Jeg har tilberedt to kæmpe nakkestege til 20 personer i min Römertopf til 4 personer. Der kan være meget i dem, hvis man også bruger pladsen i det øverste låg. Tror nok det skal lykkes og at kyllingeretten vil “klappe”.
    Rigtig god fornøjelse 🙂
    Mange hilsner
    Gitte

  22. Jens 4. januar 2014 af 23:53- Svar

    …sådan en vild gås er jo i øvrigt radmager. Mon ikke det ville fornøje den at få lagt et par skiver smør på sig, inden den bliver sat i ovnen?

    Vh. Jens.

    • Gitte Hansen 4. januar 2014 af 23:58- Svar

      Jo smør eller nogle skiver spæk måske?
      Uhm – rigtig god fornøjelse.
      Mange hilsner
      Gitte.

  23. Jens 4. januar 2014 af 22:03- Svar

    Hej! Det lyder jo super lækkert!

    Jeg overvejer at lave opskriften, dog med en vild grågås på 2 – 2,5 kg. Ville du øge mængden af øl, ville du øge stegetiden, og hvor meget? Jeg er en novice, både med kød og med stegeso, så håber du vil hjælpe mig lidt 🙂

    Vh. Jens.

    • Gitte Hansen 4. januar 2014 af 22:09- Svar

      Hej Jens
      Dejligt du har fundet vejen forbi bloggen og spændende eksperiment, med en grågås i øl 🙂 Jeg vil nok gætte på at du skal bruge et par dl. ekstra øl og at du skal lægge en 1-1½ time oveni tilberedningstiden? Gåsen skal ikke svømme i øl. Læg evt. nogle løg i bunden af Rømertopfen, for at få den hævet lidt. Håber du kan få plads i stegesoen til den store fugl 🙂
      Rigtig god fornøjelse og dejligt med en hilsen fra dig
      Mange hilsner
      Gitte

  24. Buster 28. december 2013 af 20:44- Svar

    Kan man ikke bruge den slags glas-stegeso med tilhørende låg,
    som var meget fremme i 50erne og 60erne ? Eller en støbejerns.
    gryde med tilhørende støbejernslåg ?

    • Gitte Hansen 29. december 2013 af 21:02- Svar

      Hej Buster
      Jo det kan du sagtens,helt bestemt. Det er jo samme princip? Stegesoen afgiver lidt fugt fra det vand den har suget inden tilberedningen, men her er der jo tilsat rigeligt væde i form af øl, så kyllingen vil blive saftig nok også i en stegeso af glas og/eller støbejernsgryde med låg.
      Rigtig god fornøjelse
      Skrive gerne lige bagefter om retten var et hit hos dig. Den var et hit her hos os 🙂
      Godt nytår
      Med venlige hilsner
      Gitte

  25. Mikael 26. november 2013 af 20:19- Svar

    Super lækkert, har lige lavet den med en hjemme opdrættet og slagtet hanekylling og kød og skind var bare lækkert og sovsen et kæmpe hit bare en fantastisk ret som nok skal blive genbrugt, da den ikke kræver det store i forberedelse og passer sig selv i ovnen.
    Mange tak for mad og hilsener
    Mikael.

    • Gitte Hansen 27. november 2013 af 06:49- Svar

      Hej Mikael
      Ej hvor det lyder bare superlækkert. Hjemmeopdrættet? Så bliver det vist ikke meget bedre. 🙂
      Det glæder mig meget at du synes om opskriften. Ja det er en nem og lækker ret der er hurtig at lave, og den laver jo nærmest sig selv 🙂
      God fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  26. Jenny 15. september 2013 af 16:54- Svar

    Jeg kender det, bedste søndag afslapning er at lave noget i køkkenet, i dag blommer i rødvin (“redder” alt for meget frugt fra arbejdet om fredagen, der ikke kan overleve, og så brød kæresten sig ikke om vinen i går), og glutenfri banan mandel boller fra anne au chocolat

    • Gitte Hansen 15. september 2013 af 20:44- Svar

      Uhm lyder så lækkert Jenny. Du går også ind for stop madspild kan jeg se. Lyder som en rigtig god weekend på madfronten 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar