Kylling langtidsstegt i øl. I dag får du opskriften på en lækker ret, med saftig langtidsstegt kylling tilberedt i stegeso.
Vidste du, at man kan lave den lækreste kylling i sin Römertopf, hvis man lader den slubre øl i sig i 3 timer?
En kold fra kassen, rigeligt med løg og låget på.
Saftig, mør langtidstegt kylling i stegeso serveret med det lækreste tilbehør og den mest smagfulde stegesky. Fantastisk!
Prøv en meget nem og lækker ret til din stegeso. Forberedelserne er klaret på få minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet.
Her kommer opskriften på kylling i Römertopf, og den er virkelig nem og det er en totalt lækker ret. Den må du prøve 🙂
Langtidsstegt kylling- stegt i øl i Römertopf. Få opskriften her
Ingredienser
- 1 kylling min vejede 1600 gram, du kan nøjes med en mindre
- 4-5 rødløg i både
- 2-3 løg i både
- 5-6 gulerødder i grove stykker
- 6 fed hvidløg
- 1 øl (33 cl) alle slags kan bruges. Øl kan også udelades og evt. erstattes af 2-3 dl afkølet bouillon
Sådan gør du
- Sæt Römertopfen i blød i vand i en halv time. Fyld den herefter med løg skåret både, hele hvidløgsfed og halve gulerødder.
- Læg kyllingen på toppen og gnid den godt med groft salt.
- Når kyllingen er lagt godt til rette, hældes en øl ved. Vi havde classic øl tilfældigvis, men jeg tænker at du kan bruge alskens øl? Mørkt øl skulle også smage godt til kylling.
- Sæt låget på Römertopfen og steg kyllingen 3 timer ved 150 grader varmluft (ell. 2 timer v. 175 grader) De sidste 10 minutter fyrer du temperaturen op på 200 grader varmluft og steger kyllingen færdig uden låg, så skindet kan blive sprødt.
- Fisk evt. kyllingen op og steg den færdig i et fad for sig. Si løg og gulerødder fra stegeskyen og steg dem færdige i ovnen i et lille fad. De smager bedst hvis de får lidt stegt "bid". Jævn stegeskyen. Du får en fantastisk sauce, helt uden de store anstrengelser.
Noter
En stegesokylling med øl bliver mør, saftig og lækker og sovsen skøn
Læg kyllingen på toppen og gnid den godt med groft salt. Brug gerne en kæmpekylling. Jeg lover dig at kyllingen bliver så velsmagende, at en familie på 4 sagtens vil kunne spise en 1600 grams kylling.
Er der rester, vil de snildt kunne bruges dagen efter. Pluk kyllingekød og tilsæt løgkompot og kyllingekød til skysaucen. Fyldet vil kunne bruges i tarteletter f.eks? helt i stop madspild – ånd?
Vi havde classic øl tilfældigvis, men jeg tænker at du kan bruge alskens øl? Mørkt øl skulle også smage godt til kylling. Sæt låget på Römertopfen og steg kyllingen 3 timer ved 150 grader varmluft.
Det sidste kvarter fyrer du temperaturen op på 175 grader varmluft og steger kyllingen færdig uden låg.
Sådan ser løgtilbehøret ud før den sidste stegetid i ovnen.og sådan ser løgblandingen ud efter et kvarter i ovnen ved 175 grader varmluft. Uhm! Er vild med bagte løg og de ølbagte hvidløgsfed smager himmelsk! 🙂
Nu skal kyllingen parteres, og det kan være lidt af en udfordring.
Kyllingen er så mør, at den næsten falder fra hinanden.
Foretrækker du en lidt mere fast kylling, så kan du fint nøjes med 2½ times stegetid tror jeg. 3 timer giver “pulled chicken” 😉 Det elsker jeg, gør du?
Øj manner hvor mine børn var skeptiske overfor mit kylling-i-øl-projekt.
De er ikke så meget for, at jeg eksperimenterer med kyllingen.
En ting er at fredagskyllingen i dag var flyttet til lørdag (traditionsbrud!). Noget andet er at moren nu pludselig begynder at putte sære ting som øl ned til den! Det KAN man da ikke!
Det er de mest kyllinge-konservative børn jeg har. De er nogle MEGET hårde kritikere og foretrækker kyllingen med salt og sprødt skind, sådan som de altid har været vant til….(de sidste 1000 år).
Jeg var derfor særligt spændt på deres reaktion ved middagsbordet og hvad skete? De jublede! Skønt! 🙂
Familien synes kyllingen var lækker og saftig! De ville smage på øl-sky-saucen og synes også den smagte fantastisk!
Jamen hvad sker der lige? Er der basis for en ny familiefavorit her?
En mindre kyllingerevolution ramte familien. En øl, en kylling og en Römertopf. Hvem skulle have troet at så simpel en ret kunne blive så stor en succes?
Jeg sender hermed retten “Kylling i øl i Römertopf” familiens allerbedste anbefalinger.
Jeg havde tænkt at jeg skulle slappe af i dag. På en eller anden måde ender jeg altid med at drøne rundt.
Der var lige 6 ferskner der skulle bruges, jeg kunne da lige lave noget hurtigt ferskenmarmelade? Marmeladen ville smage godt på nybagte boller, så laver jeg da lige sådan nogen?
Ud i haven for at slappe af, hov der ligger jo 10 æbler der er blæst ned i stormvejret.
Man kunne da bage en hurtig æblekage? Hvad med en tarte tatin variant, med stegte æbler?
Jo mine weekender går tit sådan, at jeg får startet diverse kædereaktioner i mit køkken. Sådan gik det også i dag.
Her ser du et glimt af den lækre æblekage jeg fik eksperimenteret mig frem til. Karamelliserede æbler stegt i pande, dej hældt på og en tarte tatin-agtig kage blev bagt i panden.
Og det var jo slet ikke meningen! Jeg trængte jo til at SLAPPE AF, ikke FINDE PÅ!?
Nå! Har vist efterhånden erkendt, at jeg bedst slapper af ved at finde på i mit køkken. Jeg elsker at udvikle nye opskrifter til dig.
Hjernen afledes og spores ind på andre kanaler end de er sporet ind på i mit arbejdsliv. Er vist bare nødt til at erkende, at det er sådan jeg er og har det allerbedst! 😉
Jeg er glad for at DU hænger på til at følge med i alle mine påhit 😉
Ovnen skrues op til sidst, men du nævner både 175 og 200 grader??
Hej Gitte! Denne kylling er en af vores favoritter, og den bliver så vellykket hver gang! Tror du, at jeg kan bruge kyllingefileter i stedet for en hel kylling? Og skal den så have den samme tid i ovnen, eller kortere tid? Op forhånd tusind tak for svar 🙂 Vh Elin
Kære Gitte,
Jeg synes din opskrift lyder så spændende, og har tænkt mig at afprøve den nytårsaften 🙂 Men jeg har desværre ikke en varmluftsovn. Hvor mange grader og hvor lang tid tror du kyllingen skal have i en almindelig ovn? De bedste hilsner fra Elin
Hej Michael
Ej det er jeg da rigtig ked af at høre. Du er den første, der har skrevet sådan en tilbagemelding, og jeg tænker lidt, om du gav kyllingen lang tid nok? Brugte du mon varmluft? Det plejer altså at blive en rigtig lækker kylling og det skal ikke taget modet fra dig, at det ikke lykkedes denne gang. Op på hesten igen – hvis du orker. Giv kyllingen ½ time længere næste gang. Tjek evt. dit kød undervejs, så er du sikker på succes
God fornøjelse i køkkenet fortsat
Mange hilsner
Gitte
Hej Gitte. Vi har her i huset i årevis lavet kylling i stegeso. Suveræn ret, specielt fordi det helt og holdent er min mands projekt som jeg slet ikke kan finde ud af 😉 hjemmebagte flutes til og reglen er at der ikke må serveres andet tilbehør til………dette accepterer jeg glad og gerne. Dagen derpå er det altid kold kyllingesalat på de sidste flutes…….så har jeg friweekend i køkkenet, herligt til andre krea sysler. Men nu vil jeg altså kaste mig ud i øl-kyllingen, det lyder bare super lækkert. Har i dag bage skønne julemandens småkager – som også faldt… Læs mere »
Den bliver virkelig – som i VIRKELIG – god og saftig, og det er så nemt at gå til!
Tak for en simpel opskrift på et sikkert hit – hver gang!
Jeg hældte bare lidt vand i 🙂
Da jeg skulle lave sovsen, hældte jeg lidt mere vand og en terning i.
Jeg glæder mig helt vildt til at bruge min stegeso mere. Har bebudet familien, at det bliver simre mad mange gange i det næste stykke tid. Haha.
Min stegeso er i aluminium, det er så dejlig nemt, og den er 6,5 L . Det passer godt til en familie på 6.
Hilsner
Pia
Hej Gitte
Vil bare sige at jeg lavede denne ret i går. Den var absolut et stort hit. Børnene syntes faktisk at det var noget af det bedste kylling de havde fået (lavede den dog uden øl) Så den opskrift bliver gemt i mappen med alle de andre stegeso opskrifter jeg ellers har gemt fra din side 🙂
Tak for en super opskrift.
Hej
Er ny bruger af Røhmer top
Har hørt at man skal starte i kold ovn.
Hvad gør du ?
Karin
Så har jeg lige prøvet at lave kylling på “din måde” og det blev fantastisk. Undlod dog hvidløg, for det kan min mand ikke lide., men stadig en skøn saftig og velsmagende ret
Hej Gitte, vi skrev lidt sammen i går med hensyn til udskiftning af Classic øl til mørk øl, Bering Bryg fra ceres, også kaldet Havskum.
det gik fantastisk. Den efter min smag lidt bitre tone sovsen fik med Classic øllen fortog sig fuldstændig. Ellers en forrygende ret, som jeg vil benytte lejligheden til at takke dig for, Du har simpelthen vækket min passion for simremad.
God Søndagshilsen
John
Hej Gitte
Nu har jeg fået en rômertopf i julegave, og glæder mig meget til at tage den i brug. Denne opskrift ser dejlig nem ud, men her kommer der nok et lidt dumt spørgsmål. Kommer kyllingen til at smage meget af øl, jeg er ikke så glad for øl……..
VH
Ulla
Hej ! 🙂
Ganske fantastisk opskrift – sidder her med min nyindkøbte stegeso og glæder mig som et lille barn til at indvie den… 😀
Jeg tænkte på at bage et lækkert brød ved siden af, så man kan sidde og “dyppe” brødet i saften i stedet for at lave alm tilbehør ?
Og så self en lækker salat.. 🙂
Jeg elsker at bruge min stegeso og leder altid efter nye opskrifter på nettet. Denne opskrift lyder spændende og jeg har tænkt mig at prøve den i morgen. Jeg har nok ikke en hel kylling men til gengæld 6 frosne kyllingeoverlår som jeg købte på tilbud og jeg er sikker på at det bliver lige så godt. Tak for inspirationen!
Hold op en super lækker ret:-) så nem og så lækker.
Hej Gitte.
Jeg vil love for, at kæresten og jeg fik smovset i kylling. Det blev en så lækker og mør “fugl” og lækkert med rodfrugter til. Det er absolut ikke sidste gang at jeg går lidt efter dine opskrifter. 🙂
God weekend-hilsen fra Jane
Jeg kan simpelthen ikke lide kalkun, så der må jeg melde pas. Jeg kender ikke opskriften på Peking-and, jeg lavede den bare sådan en dag, hvor jeg skulle skynde mig ud af huset og lige smed den ind i Moulinex-ovnen, som var den type, der slukker selv. Jeg kom faktisk også noget rødvin på og indeni sammen med soyaen, er jeg kommet i tanker om. Nå men så vil jeg da lige tage en anden variation med: hele tørrede abrikoser sammen med kalamatas oliven som fyld blandet med tørret timian. Og ikke noget med rødkål og brunede kartofler – der… Læs mere »
Jeg ved sørme ikke, om min kommentar kan bruges til noget, men jeg er fuldstændig gået bort fra gås, jeg synes den tilhører en svunden tid, hvor man lige så godt kunne spise dem, når man nu havde dem gående alligevel – smags- og konsistensmæssigt finder jeg and langt at foretrække, men mht øl så ville jeg ikke vælge den kombination. Salt, sødt, syrligt – det er andens akkompagnement, hvis man ikke foretrækker den 100% krydret og ikke andet, som f.eks. stegt med en hel buket Timian i og godt overskyllet med soya og ligeledes langtidsstegt – det er forrygende… Læs mere »
Hej Gitte!
Jeg kan hermed forsikre at en time pr. kg. bestemt godt kan fungere. Jeg burde selvfølgelig have planlagt min dag lidt bedre – for jeg er ikke i tvivl om at 4½ time ved 150 grader havde været mange gange bedre 🙂
Den blev bestemt spiselig – men ikke specielt god. Jeg fik den heller ikke krydret ordentligt. Tror måske at din opskrift nu engang egner sig bedst til kylling – så sådan må jeg hellere prøve den næste gang 😉
Vh. Jen.
Hej Bagenørden! Så har jeg lige sat gåsen over. Hvis du ser dette, inden den er færdig: hvor lang tid tror du fuglen skal have ved 200 grader? Vil helst ikke have aftensmad særlig mere senere end halv ti 🙂
Hej Gitte.
Den opskrift MÅ simpelthen afprøves, mine tænder løber i vand 🙂 Jeg har desværre ikke varmluftsovn så hvor længe og hvilken varmegrad vil du anbefale.
Tusind tak for en rigtig god og inspirerende blog du deler ud af.
Hilsen Jane
Hej igen
Orv du er heldig, det er jo den store Römertopf du har, så tror jeg ikke du får problemer. Jeg har tilberedt to kæmpe nakkestege til 20 personer i min Römertopf til 4 personer. Der kan være meget i dem, hvis man også bruger pladsen i det øverste låg. Tror nok det skal lykkes og at kyllingeretten vil “klappe”.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Mange hilsner
Gitte
…sådan en vild gås er jo i øvrigt radmager. Mon ikke det ville fornøje den at få lagt et par skiver smør på sig, inden den bliver sat i ovnen?
Vh. Jens.
Hej! Det lyder jo super lækkert!
Jeg overvejer at lave opskriften, dog med en vild grågås på 2 – 2,5 kg. Ville du øge mængden af øl, ville du øge stegetiden, og hvor meget? Jeg er en novice, både med kød og med stegeso, så håber du vil hjælpe mig lidt 🙂
Vh. Jens.
Kan man ikke bruge den slags glas-stegeso med tilhørende låg,
som var meget fremme i 50erne og 60erne ? Eller en støbejerns.
gryde med tilhørende støbejernslåg ?
Super lækkert, har lige lavet den med en hjemme opdrættet og slagtet hanekylling og kød og skind var bare lækkert og sovsen et kæmpe hit bare en fantastisk ret som nok skal blive genbrugt, da den ikke kræver det store i forberedelse og passer sig selv i ovnen.
Mange tak for mad og hilsener
Mikael.
Jeg kender det, bedste søndag afslapning er at lave noget i køkkenet, i dag blommer i rødvin (“redder” alt for meget frugt fra arbejdet om fredagen, der ikke kan overleve, og så brød kæresten sig ikke om vinen i går), og glutenfri banan mandel boller fra anne au chocolat