Mor og søn laver nemme hurtige pebernødder – julens bedste!

DSC_0177

Så her kommer den. Verdens og intet mindre end julens bedste pebernøddeopskrift. Simpelthen.

Ja der er ikke megen bagejantelov der huserer her. Her i huset VED vi bare når noget er godt, og det ER disse pebernødder. Og så er de ovenikøbet virkeligt nemme at lave. Der bliver en kæmpe portion, så der er nok til hele julen, eller der burde være nok, men de smager så godt, at det er der nok alligevel ikke? 😉

Pebernødderne er med sort peber, hvilket bare gør dem endnu lettere. Du skal ikke først i butikken for at købe den hvide specialpeber (jeg har den sjældent i huset, hvad med dig?) Jeg har til gengæld brugt 1 tsk brunt bagepulver, som jeg har fundet ud af jeg har et nyligt opfundet kærlighedsforhold til. Jeg ELSKER simpelthen bare julesmåkager med brunt bagepulver i, og fandt derfor også på at putte det i pebernødderne. Det var en SUCCES! Gentag gerne mit forsøg og se om det ikke passer. For mig og min familie er og bliver disse pebernødder bare…JULENS BEDSTE

Jeg iler med at bringe den nemme opskrift

DSC_0157

 Julens bedste pebernødder med sort peber (80-100 stk.)

250 gram blødt smør

250 gram sukker

2 æg

1 tsk. natron

1 tsk brunt bagepulver

1 tsk. ingefær

1½ tsk kanel

½ tsk. sort peber.

500 gram hvedemel

Sådan gør du:

Rør blødt smør med sukker. Rør æg i et af gangen. Bland de tørre ingredienser i.

Brug gerne din røresmaskine eller elpisker.

Når du bager julekager er det vigtigt at du bruger RIGTIGT smør og gerne den bedste økologiske. Smør, og rigeligt af den, er helt klart hemmeligheden bag vellykkede julesmåkager, hvis man spørger mig. Her må du hverken spare eller gå på kompromis.

DSC_0159

DSC_0140 DSC_0141Brunt bagepulver og rigtigt sort peber. Hov, der ser vist ud til at være lidt mere end en ½ tsk. hér?DSC_0142 Sæt røremaskinen på arbejde og snart har du en fast pebernøddedej. DSC_0154 Mærk efter, om du vil kunne trille pebernødder af dejen. Hænger den for meget i, så dyp evt. fingrene i lidt mel inden du trillerDSC_0156Så skal der trilles. Lav ikke pebernødderne for store, for der er jo rimeligt meget hævemiddel i dejen, så de vokser. Lav pæn afstand imellem “nødderne”.

Min store søn på 14 er i julehumør, så meget at han har spurgt hvor vores CD med Søren Banjomus er? Hvilken familiejulekalender vi skal se sammen? og gudhjælpemig om han ikke også nærmest selv tilbød at være med til at trille pebernødder. Ej ok det er måske så meget sagt, men han sagde ihvertfald “Det vil jeg gerne” med det samme og der går ÅR imellem han viser interesse for køkkentjansen. Faktisk er det vel nærmest 10 år siden han har trillet pebernødder sidst? Det var rigtigt hyggeligt og jeg nød hvert sekund med min store søn i køkkenet. Skønt når de store børn er i julehumør.

Hiv endelig alle de køkkenhjælpere igang du kan finde, når der skal trilles. Måske du har flere end du lige tror? 😉

Bag pebernødderne, gerne to plader af gangen, v. 150 grader varmluft i ca. 8-10 minutter.

DSC_0158Pebernødderne er færdige når de er gyldne og sprøde. De bliver endnu mere sprøde når de er helt afkølede. Det er nu man må prøvesmage. Knas, knas

Jeg er SIKKER på du vil elske disse julens bedste pebernødder. DSC_0177

Kagedåsen var fyldt i går. Til randen. I dag kom jeg sent hjem fra aftenvagt til to søde teenagebørn der glad udbrød “Ej hvor er det bare nogle lækre julesmåkager vi har bagt i år. De smager helt vildt godt”….Oversat betyder det, når to sultne teenagere siger det :”Mor vi er altså kommet til at spise rigtigt mange småkager. Rigtigt mange, og der er snart ikke flere tilbage”…

Ja det svinder i kagedåserne. I rasende hurtig fart, når man tænker på at der er lææænge til jul? Men helt ærligt, det er vel også bedre at kagerne bliver spist end at de for lov til at stå til pynt og skue i kagedåserne, uden at være blevet et rigtigt hit?

Jeg fik lige en tanke. Hvor er de småkagedåser mon bedst i sikkerhed? Ihvertfald heller ikke på arbejdet? Allerøverst og inde bagerst i køkkenskabet? 🙂 Nå. Vi se om der er kager tilbage i småkagesdåserne når jeg kommer hjem i morgen…. Ellers må vi jo snart bage nogle nye/flere/andre slags måske?? Jubii! 🙂

Rigtig god fornøjelse. Skriv gerne lige om disse pebernødder også er blevet din eller familiens pebernødde-favorit? Måske de er så gode, at du også er nødt til at gemme dine dåser væk eller iværksætte rationering?

5 dåser med julesmåkager er nu reduceret til 3. Ups. 🙂

DSC_0173

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. JoAnn 20. december 2016 af 18:25- Svar

    1000 tak for at du delte en så lækker og nem opskrift. Det var et hit her hjemme.
    Der gik ganske vist lidt tid før jeg opdagede det ikke var nok med 150 grader ?

    Knus en ny fan

    • Gitte Hansen 20. december 2016 af 19:59- Svar

      Ej hvor lyder det bare godt. Velkommen til JoAnn – håber du har fået lyst til at blive hængende her 🙂
      Dejligt pebernødderne smagte jer og håber I hyggede jer i køkkenet ;.)
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jannie 5. december 2013 af 20:30- Svar

    Mmmm!! Har netop bagt en portion – de smager fantastisk…!
    Tak for en dejlig opskrift, som godt “tager taljen”, men hold da op, de er lækre…!

    • Gitte Hansen 5. december 2013 af 21:32- Svar

      Hej Jannie
      Ja synes du ikke bare det er julens bedste pebernødder? Tricket må være det brune bagepulver. Uhm! Overvejer at bage en portion til kollegerne imorgen. Ja der er pænt med fedtstof i, men der bliver jo også rigtigt mange “nødder”, så mon ikke det går 😉
      God fornøjelse i køkkenet fortsat og tusind tak for din hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar