Muffins med æg, skinke, spinat og feta – sunde og lækre

  • Muffins med æg, skinke, spinat og feta

Muffins med æg, skinke, spinat og fetaÆggemuffins – er små, lækre æggekager i miniformat. En skøn servering og perfekte at servere som morgen- eller brunchanretning. Vi spiste de små muffins til aftensmad serveret med et par skiver groft brød og broccoli. Vi kunne fint blive mætte.

Æggemuffins er taknemmelige, for du kan bruge lige hvad du har i køleskabet som fyld. Jeg havde nogle skiver hamburgerryg, et par poser spinat og lidt feta. Voila – det var faktisk det?Jeg dryssede med ristede solsikkekerner på toppen og halløj, hvor var det en lækkerbisken. Familien har fået sig en ny – sund – snack her. “De smager jo næsten som popcorn eller chips” udbrød de store børn begejstret om de ristede solsikkekerner.

Har du små siliconeforme eller muffinsforme af metal, vil de være perfekte at bruge til muffinsene. Det er SÅ nemt at lave æggekage i disse forme, for du kan lade ovnen gøre alt arbejdet. Det er klart nemmere at lave æggemuffins end æggekage, for du skal ikke vende, holde øje, passe på. Det er så smart! 🙂Muffins med æg, skinke, spinat og fetaDe små æggemuffins vil pynte på ethvert gæstebord og du vil også kunne servere dem som forret en dag, måske serveret med et stykke lækkert brød til? Lav gerne rigeligt muffins, for de er ogsp skønne i madpakken dagen efter. Bare lige et tip. 🙂

Jeg brugte 1 skive hamburgerryg/skinke i hver muffin og lagde kødet i som “bund”, men du kan også lægge 1 skive bacon eller et stykke serranoskinke i, i stedet. Det er smart, for så er der “hold” på muffins’ene og samtidig sprødsteger kød/bacon jo også, når det er yderst. Æggemuffins’ene er oplagte “Stop spild af mad”-muffins, for du kan bruge hvad du har på lager og få tømt grøntsagsskuffen. Har du ikke spinat, så brug evt. cocktailtomater, har du ikke feta, så drop det, eller erstat med alm. ostetern?
Du får opskriften lige her – men variér den gerne, helt efter eget hoved og egen grøntsagsskuffe 🙂Muffins med æg, skinke, spinat og feta

Muffins med æg, skinke, spinat og feta - sunde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Muffins med æg, skinke, spinat og feta - sunde og lækre
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 12 stk.
Det skal du bruge:
  • 8 æg
  • 2½ dl fløde, gerne kaffefløde
  • Salt/hvidløgspeber
  • 12 skiver hamburgerryg/skinke/bacon
  • 200 gram spinat
  • Ca. 150 gram feta i tern
  • 100 gram ristede solsikkekerner
Sådan gør du:
  1. Varm en pande godt op og rist solsikkekernerne under omrøring. De er færdige, når de er gyldne og sprøde og siger små "poppende" lyde. Hæld solsikkekernerne over på en tallerken og gem til senere.
  2. Skyl spinaten og damp den på panden, til den falder lidt sammen.
  3. Pisk æg, fløde og krydderier godt sammen.
  4. Smør silicone-metalforme med lidt olie og beklæd med en skive hamburgerryg/skinke/bacon.
  5. Fordel lidt spinat og feta på hver stykke skinke. Der bliver ca. 12 æggemuffins ud af denne portion.
  6. Hæld æggeblandingen på muffins'ene, så det når op til kanten.
  7. Drys med ristede solsikkekerner
  8. Bag æggemuffins'ene i ovnen ca. 20 minutter på 150 grader varmluft.
  9. Muffins'ene er færdige, når de er gyldne, sprøde og gennembagte

Muffins med æg, skinke, spinat og fetaSmå, fine, lækre æggemuffins.

Den bløde feta i midten, går så fint i spænd med spinat-smagen. Skinken er altid et hit til æggeretter og det var ekstra smart, for så vi fik da også lige brugt en bakke hamburgerryg der trængte til at blive brugt. Den knasende solsikkekerne-top var fænomenal – så brug gerne det tip. 🙂

Her kan du se en muffins skåret halvt igennem. Mon du kan fornemme den delikate smag her? Skøn!Muffins med æg, skinke, spinat og feta

Her kan du se hvor nemt det er at lave æggemuffins:

Der er basis for SÅ mange æggemuffins-varianter nu. Tomat-variant bacon-variant, asparges-muffins, broccoli-version, små kartoffelæggemuffins?

Er du på kur eller på en LCHF-kostomlægning, vil disse muffins være perfekte. Muffins’ene mætter godt og du kan fint spise et par stykker til morgenmad. De vil være et hit uanset hvor og hvem du serverer dem for, tror jeg. Muffins med æg, skinke, spinat og fetaRigtig god fornøjelse med dine æggemuffins. Jeg er spændt på hvilken variant du ender med at få serveret?  Lad gerne fantasien, kreativiteten og køleskabsindholdet bestemme 🙂

Jeg er fan af kombinationen feta/spinat – prøv også denne lækre spinattærte. Du finder også et andet spinat-hit på bloggen: denne lækre spinatsalat med tranebær og salt-mandler.

Spis spinat, smagen er bare så fin og du bliver bomstærk, er der nogen der siger 🙂
Muffins med æg, skinke, spinat og fetaBon appetit – god miniæggekagefornøjelse til dig 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar