Muffins med appelsin. Uhm i dag får du opskriften på lækre muffins med appelsin og chokolade.
Hvis du har appelsiner på lager og lidt chokolade måske, så kan du trylle en portion af disse lækre muffins med appelsin.
De er friske, syrlige, søde og med en skøn appelsinglasur på toppen.
Får du kaffegæster eller bliver du bare akut lækkersulten en dag, så er det nemt at trylle en portion muffins. Langt hurtigere, bedre og billigere end at køre en tur til bageren efter brød.
Muffins-opskriften kan du fint bruge som muffin-grundopskrift. Hvis du læser trofast med på bloggen, har du måske luret, at det er opskriften på disse lækre blåbærmuffins, jeg har eksperimenteret lidt med.
Jeg har simpelthen bare tilsat appelsinsaft i stedet for mælk. Voila. Nemmere bliver det da vist ikke? 🙂
Appelsin kan sagtens erstattes med citron og vupti, har du tryllet lækre citronmuffins.
Opskriften er rigtigt nem og du får den lige her:
Muffins med appelsin og chokolade – nem lækker opskrift
Ingredienser
Appelsin muffins:
- 2 æg
- 150 gram sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 50 gram smør smeltet
- 200 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl friskpresset appelsinssaft eller appelsinjuice Brug ca. 1-2 appelsiner eller juice. Kan erstattes med citron
- 100 gram grofthakket chokolade/chokolade gerne med orangesmag. Chokolade kan udelades
- Revet appelsinskal fra appelsinen hvis du brug øko. appelsin
Glasur:
- 2½ dl flormelis
- Ca. ½ dl appelsinsaft eller juice Tilsæt lidt af gangen, til glasuren har passsende konsistens
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vanilje
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen og rør det det i dejen.
- Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen skiftesvis med den friskpressede appelsinsaft. Rør kun dejen med en dejspatel her og pisk ikke.
- Tilsæt chokolade og revet appelsinskal, hvis du bruger en øko-appelsin.
- Hæld ca. 1 stor spsk dej i en muffinsform af papir. Sæt gerne muffinsformene i en form af silicone, så flyder de ikke ud.
- Bag muffins'ene ca. 15-18 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige når de er sprøde og gennembagte. Mærk på toppen eller stik i dem med en strikkepind.
- Kan pyntes med appelsinglasur, når de er helt afkølede.
Noter
Sprøde lækre appelsinmuffins med chokolade – nem opskrift:
På ½ time kan du have tryllet et fad lækre muffins med appelsin og du kan tro, at de vil vække jubel hos både store og små.
Muffins’ene smager så fint som de er og chokoladen er prikken over i’et, men det kan fint udelades, hvis du ikke lige har det på lager. Kan du finde en god orange-chokolade at putte i, eller Daim måske, så er det toppen, men det behøves ikke.
Jeg har bare brugt almindeligt chokolade. Du kan også sagtens droppe chokoladen og nøjes med appelsinsmagen og appelsinglasuren alene.
Du kan tro, at det er nogle lækre kager.
Vi nød dem i sommerhuset, hvor gode venner kiggede forbi til kaffe. Så hyggeligt.
Sådan et fad appelsinmuffins får hurtigt ben af gå på og gæsterne ville gerne have en lille pose med hjem. Elsker bare kagebegejstrede kaffegæster, de er da værd at bage til 🙂
Jeg nyder når der er en kagebage-anledning og det er der tit i sommerhuset, hvor naboerne gerne vil smage eller hvor vi tit får besøg.
Måske du også skulle prøve at trylle et fad saftige syrlige muffins hjemme hos dig?
Du bliver SÅ populær, så spring du bare på 🙂