Muffins med banan og Nutella – nemme og lækre

  • Muffins med banan og Nutella - nemme og lækre

Muffins med banan og Nutella - nemme og lækreBananmuffins er altid et hit og med brune bananer i frugtskålen, er der ikke langt fra tanke til handling.Muffins’ene er nemme at bage og de er nemme at tage med på farten, til kollegerne på jobbet, til kammeraterne i skolen, på udflugten eller til den lange biltur?

Bananmuffins kan varieres i det uendelige. Med eller uden grofthakket chokolade, med 1 tsk  karamelsauce i hver, med nødder, med nougat eller med Nutella måske?Muffins med banan og Nutella - nemme og lækreKagerne du skal høre om i dag er med 1 tsk Nutella og mandeldrys på toppen og halløj, hvor var det en god ide. Prikken over i’et med den topping!

Du får opskriften på de nemme bananmuffins lige her:

Muffins med banan og Nutella - nemme og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Muffins med banan og Nutella - nemme og lækre
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 14 stk
Det skal du bruge:
  • 3 bananer (gerne brune og meget modne)
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 gram smeltet smør (smeltes 15 sekunder i mikrobølgeovnen)
  • 1 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 14 tsk Nutella (eller anden chokoladenøddecreme)
  • En håndfuld grofthakkede mandler (kan udelades)
Sådan gør du:
  1. Mos bananerne og bland med sukker og vaniljesukker
  2. Tilsæt smeltet smør og rør ægget i.
  3. Bland hvedemel med bagepulver og rør dejen godt sammen. Dejen kan fint røres blot med en gaffel.
  4. Fordel 1 stor spsk dej i en muffinform af papir eller silicone
  5. Læg 1 tsk Nutella på toppen og tryk den en smule ned i dejen, så godt du kan
  6. Hak mandlerne groft og drys på toppen
  7. Bag muffinsene 12-15 minutter v. 175 grader varmluft.
  8. De er færdige, når de er gyldne og sprøde. Får de for længe, bliver de tørre, så hold øje med dem.


Muffins med banan og Nutella - nemme og lækre
Kagerne er rørt sammen på få minutter. Det er rigtigt nemt, for dejen kan røres sammen bare med en gaffel. Nutella og mandler pynter så fint på kagerne og skøn smag giver det også.

Har du ikke lige mandler på lager, man de fint udelades. Hvis du heller ikke lige har Nutella i dine køkkenskabe, så kan grofthakket chokolade også sagtens tilsættes dejen i stedet. Du kan også smelte chokolade og pynte med den på toppen?

Måske du foretrækker en helt anden topping på dine bananmuffins eller slet ingen? Bananmuffins’ene smager også rigtigt godt “au naturel” uden topping.
Muffins med banan og Nutella - nemme og lækreBrug gerne denne bananmuffin-opskrift som grundopskrift. Den er nem og der er sparet på fedtstoffet. Bananer både søder og giver fugtighed til dejen, så derfor kan man fint reducere smørret. Skal vi ikke bare sige, at de er lidt sundere så? 😉Muffins med banan og Nutella - nemme og lækreJeg ved ikke hvorfor, men her i huset har vi næsten altid overskydende brune bananer. Går det mon også tit sådan hjemme hos jer?

Bananerne spiser vi med velbehag, selvom de er overmodne, men tit konverteres de  altså også til bananmuffins. De overmodne er de bedste til bagning, for de er sødest. Smid endelig ikke de overmodne bananer ud, men stop dem i kage i ægte Stop Spild af Mad-stil. Nu er tippet hermed givet videre til dig.:-)

Min datter var hjemme forleden og fik en lille pose med hjem. Den vakte jubel. Godt hun sådan kan komme hjem i ny og næ og få friske forsyninger med fra sin bage-ivrige mor. Kilden er vist uudtømmelig 😉Muffins med banan og Nutella - nemme og lækre

Rigtig god fornøjelse med dine bananmuffins. Jeg håber de vil smage både dig og dem du byder 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar