Muffins med makron, mandler og chokolade – små makronkager

Kender du de små makronkager vi stornød i 80’erne og 90’erne? Du ved de små knasende, sprøde kager i muffinsforme, med konfekt/-marcipan-agtigmidte?

Det er synd, at kagerne er gået i glemmebogen, de skal da findes frem igen 🙂

Tidligere på sommeren bagte jeg denne skønne variant: makronkager med rabarber – en total succes, hvor rabarberne gav en fin kontrast til den søde makronsmag.

Min datter sagde: “Åh mor, skal vi ikke også bare bage makronkagerne kun med chokolade? Åh mor, ligesom dem du bagte, da vi var små?” Amanda fik næsten julelys og glød i øjnene. Hun synes vist ikke helt rabarber-makronkage-versionen levede op til barndommens forventninger? Det var næsten som om rabarberne var lidt helligbrøde, kunne jeg næsten fornemme? 🙂Hvis der er noget en mor har svært ved at modstå, er det børns listige plagerier. Især hvis børnene lige er flyttet hjemmefra, så bliver man endnu mere blød og eftergivende – bare vent, eller måske du kan genkende det? 🙂

I lørdags holdt min datter housewarming i sin nye lejlighed. Det var en skøn dag og sikke hun trakterede for os. Vi sluttede dagen af med picnic på stranden og pizza i sommerhuset. En rigtig skøn dag. Jeg bagte kager til strandturen og du kan jo nok næsten gætte, hvad der blev serveret der på strandtæppet? Jep – makronkager med chokolade – og mandelstykker på toppen, i dagens anledning.

Kagerne var en succes – i den grad, hos både gæster og Amanda. Faktisk plagede min fraflyttede datter om at få resterne af kagerne med hjem til sin nye bolig, men slukøret blev hun. Gæsterne spiste dem alle – de var en kæmpe succes hos både store og små.

Kagerne er rigtig nemme at lave og de vil være et hit på ethvert kagebord. En oplagt servering hvis du skal have små gæster til kage, servere kage i børnehave, skole eller ja til kollegerne også?

Jeg iler med at bringe dig opskriften på makronkagerne lige her:

Muffins med makron, mandler og chokolade - små makronkager
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Muffins med makron, mandler og chokolade - små makronkager
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 30 stk.
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 250 gram sukker
  • 1 spsk mandelessens
  • 125 gram smeltet smør
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram knuste makroner (ca. ½ pose)
  • Ca. 150 gram chokolade
  • En god håndfuld mandler (grofthakkede)
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i gryde ell. 20 sekunder i mikrobølgeovnen og lad det afkøle.
  2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  3. Tilsæt mandelessens
  4. Rør det smeltede smør i/pisk kun let.
  5. Sigt hvedemelet i og vend dejen rundt med dejskraber.
  6. Knus makronerne og rør dem i. Makronerne knuses nemmest i en plasticpose.
  7. Hak chokoladen groft og tilsæt.
  8. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  9. Læg ca. 1 spsk dej i hver papirmuffinform
  10. Der bliver ca. 30 muffins af denne portion.
  11. Hak mandlerne groft og drys på toppen (mandlerne kan også vendes i dejen)
  12. Bag muffins'ene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft.
  13. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  14. Kagerne kan nydes lune, men smager også godt afkølede. De bliver knasende sprøde, når de er helt kolde.
  15. Opbevares i tætsluttende kagedåse. De kan holde sig i flere dage og bliver de for tørre, kan de lunes 10 sekunder i mikrobølgeovnen.

Køb en pose makroner, så har du til to forskellige slags makronkager. Makronkagerne med rabarber er altså et hit, men de vil jo også fint kunne laves med hindbær, jordbær, ribs, blåbær eller stikkelsbær måske?Jeg dryssede mandler på toppen, fordi jeg synes overfladen godt kan blive lidt for jævn og ensartet. Sprøde mandler på toppen smager nu også GODT, men mandlerne kan fint undværes, hvis du skal servere kagerne for nøddeallergikere. Du bestemmer 🙂Totalt lækre, små makronkager – som alle vil elske. Nemme, hurtige kager der er perfekte at tage med på stranden, på skovturen, på jobbet eller på besøg hos dine fraflyttede store børn?

Måske jeg skulle bage en ny portion til min søde Amanda? Så har moren jo også en anledning til lige at stikke forbi? Kagestrategi er vist ikke en helt skidt strategi? 😉

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Camilla 5. december 2017 af 21:03- Svar

    Hejsa, Jeg kunne virkelig godt tænke mig at bage disse kager, hvilken størrelse muffin form skal jeg bruge?

    • Gitte Hansen 5. december 2017 af 22:22- Svar

      Hej Camilla

      Du bruger bare de almindelige muffinsforme af papir, som vist på billedet. Jeg mener de er standard-mål? Ønsker du større/mindre kager, så brug bare en form efter eget valg, vær så bare obs på kortere/længere bagetid.
      God fornøjelse med kagerne. De er SÅ lækre 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Merete Augustesen 20. november 2017 af 22:01- Svar

    Var det ikke tvebakker, man brugte, dengang i 80’erne – og derfor et godt skvæt mandelessens til!
    Mange hilsner fra

    • Gitte Hansen 21. november 2017 af 21:50- Svar

      Hej Merete
      Muligvis – jeg kan da sagtens forestille mig, at du har ret. Må indrømme, at jeg nok ikke selv bagte så mange makronkager der i 80’erne. Jeg stoler gerne på dig i den sammemnhæng 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Hanne Poulsen 8. november 2017 af 17:41- Svar

    Mon det ikke er OK at fryse disse små makronkager?

    • Gitte Hansen 8. november 2017 af 20:04- Svar

      Ork jo, det kan du sagtens. De er perfekte at fryse ned 🙂
      Håber kagerne smagte dig
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar