Koldhævede müsliboller. Her får du opskriften på lækre sprøde mysliboller af koldhævet dej. Nemme boller med kardemomme, tranebær, solsikkekerner og rosiner.

De er bare så nemme de koldhævede morgenboller og så kan de varieres i det uendelige. Vi spiser dem tit bare som morgenboller.

Koldhævede müsliboller med tranebær

Dejligt at de også kan laves som müsliboller, til eftermiddagskaffen eller som eftermiddagsbolle måske?

Vi laver de koldhævede boller tit, men denne gang havde jeg lavet dejen som müslibolle dej.

Koldhævede müsliboller med tranebær

Dejen blandede jeg med lidt kardemomme, kerner, rosiner/tranebær og på den måde fik jeg lavet en nem portion müsliboller.

Smart at man nemt kan lave sådan nogle lækre boller, måske til brunch eller som en sød bolle til morgenmaden?

Hvor blev de altså bare nogle skønne boller. Knasende sprøde på toppen og den fineste bløde krumme.

Opskriften kan varieres i det uendelige. Prøv æble/kanel/rosinboller, boller med abrikos/mandler, boller med pærer/ingefær?

Kun fantasien sætter grænser.Koldhævede müsliboller med tranebær

Opskriften er rigtig nem og du får opskriften lige her

Koldhævede müsliboller med tranebær – få en god nem opskrift her

Koldhævede müsliboller med tranebær
Nemme boller med tranebær, solsikkekerner, kardemomme og græskarkerner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 12 timer
Samlet tid: 12 timer 20 minutter
Ret: Koldhævede müsliboller med tranebær
Kategori: Brød og boller
Portioner: 15 boller
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter vand mælk eller surmælksprodukt kan også bruges.
  • 5-10 gram gær ca. 1 teske
  • 1 tsk honning sirup eller sukker kan også bruges
  • 7-850 gram hvedemel
  • 50 gram rugmel kan erstattes med andet groft mel
  • 70 gram hørfrø ca. 1 dl. Kan erstattes med andre gryn eller kerner
  • 75 gram havregryn ca. 2 dl kan erstattes med andet groft mel andet groft mel kan bruges)
  • 1 tsk salt.

Müsliblanding:

  • 1 spsk kardemomme kan udelades eller erstattes med kanel eller ingefær
  • 50 gram tørrede tranebær ca. kan udelades eller suppleres med rosiner
  • 50-100 gram solsikkekerner ca. 2 dl - kan udelades eller erstattes med andre kerner
  • Drys: græskarkerner kan udelades eller erstattes med andet drys
  • evt. tern af æbler eller pærer
  • evt. mandler/nødder

Sådan gør du

  • Hæld væsken i et stort dejfad. Rør gær og honning ud heri.
  • Tilsæt havregryn, solsikkekerner, rugmel, tranebær og salt. Rør hvedemelet i lidt efter lidt,
    Koldhævede müsliboller med tranebær
  • Rør kardemomme eller andet krydderi i
    Koldhævede müsliboller med tranebær
  • Konsistensen skal være som ret tyk havregrød. Rør dejen, til grydeskeen kan stå selv i dejfadet. Måske du skal tilsætte mere/mindre mel.
    Koldhævede boller med havregryn - nem opskrift
  • Læg låg eller folie på dejfadet og stil det til hævning i køleskabet natten over, i minimun 6-8 timer. Kan også hæves ved stuetemperatur, men så skal du kun bruge 3-5 gram gær
    Koldhævede müsliboller med tranebær
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og læg dej på til boller, med to spiseskeer. Læg evt. lidt solsikkekerner på bagepladen under hver bolle. Brug ca. 3-4 spsk dej til hver bolle, men du kan også lave dem mindre.
    Koldhævede müsliboller med tranebær
  • Drys evt. bollerne med græskar- eller solsikkekerner før bagningen. Du behøver ikke pensle dem.
    Koldhævede müsliboller med tranebær
  • Bag bollerne ca. 20-25 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldne. Sæt gerne en lille skål/lille fad med vand ind i bunden af ovnen imens.
    Koldhævede müsliboller med tranebær

Noter

Du kan bruge andet mel/gryn men mindst halvdelen skal helst være hvedemel.
Tilsæt evt. mandler/nødder eller tern af æbler/pærer til dejen.
Hvis du tilsætter mere gær, kan du forkorte hævetiden
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Koldhævede müsliboller med tranebær

Nemme mysliboller af en portion koldhævet dej med kerner og tranebær/rosiner. Anden müsli kan bruges

Jeg laver tit en kæmpe portion koldhævet dej til det meste af ugen på én gang.

I løbet af ugen tager jeg lidt dej fra til madbrød, sandwichboller til madpakkerne eller boller med krydderi som her. Dejen kan fint holde sig i op til en uge. Undervejs – ca. på 4 dagen, skal man bare røre lidt nyt mel, så fungerer dejen næsten som surdej.

Det lyder ret overskudsagtigt at bage til hverdag, men dejen tager 15 minutter at lave, og så har vi faktisk brød til det meste af ugen. Et hit med nemt morgenbrød, også i weekender og i ferier.

Koldhævede müsliboller med tranebær

Dagens müsliboller er lavet af dej, suppleret med en halv pose salatmix, som bestod af solsikkekerner, tranebær og rosiner.

Koldhævede müsliboller med tranebær

Vi havde lige en lille pose i overskud, men ellers så bare lav din egen blanding eller køb en lille pose i supermarkedet.

Koldhævede müsliboller med tranebær

Tilsæt de korn og kerner du lige har og gerne krydderi som f.eks. kardemomme eller kanel, eller ingefær og evt. lidt honning eller sirup.

Bollerne er virkeligt gode at spise som mellemmåltider, altså sunde mellemmåltider. Bollerne mætter og tilfredsstiller samtidigt den søde tand. Kast dig endelig ud i projektet og freestyle med det du har.

Jeg er blevet totalt fan af koldhævet brød. Fantastisk at dejen kan hæve langsomt i køleskabet. Det er virkelig tidsbesparende, at dejen er æltefri og at den ikke skal hæve to gange.

Bollerne kan også hæves ved stuetemperatur, men så skal du kun bruge 3-5 gram gær. Hvis du tilsætter mere gær, kan du forkorte hævetiden.Koldhævede müsliboller med tranebær

Bollerne skal ikke formes med hænderne, men bare lægges på bagepladen med to skeer, som “klatter”. Nemmere bliver det ikke!

En to vupti har du nemt lækkert hjemmebagt brød.

Bollerne bliver sprødest, hvis du bager dem ved stærk varme. Husk også at sætte en skål med vand i bunden af ovnen.

Det giver damp til bagningen, som får brødet til at hæve godt op så får dine brød den lækreste skorpe og hæver fint op.

Sådan laver du de nemme koldhævede müsliboller – se billederne her:

Spring du bare på det nemme koldhævede müsliboller. Dem må du prøve.

Brødene bliver knasende lækre og smager helt forrygende. Græskarkerner på toppen ER bare toppen! 😉

Få flere gode nemme opskrifter på koldhævet brød og boller her:

1.

Koldhævede boller - opskrift med havregryn
Koldhævede boller med havregryn - så nemme og lækre
Se opskriften her
Koldhævede boller – opskrift med havregryn

2.

Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
Nemme boller med æbler - langtidshævede
Se opskriften her
Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift

3.

Koldhævede gulerodsbrud - boller med gulerod
Nemme æltefrie koldhævede gulerodsboller
Se opskriften her
Koldhævede gulerodsbrud – boller med gulerod

4.

Havregrynsboller med yoghurt - koldhævede
Nemme koldhævede boller med havregryn og yoghurt
Se opskriften her
Havregrynsboller med yoghurt - koldhævede

5.

Boller med kakao koldhævede med havregryn
Grove chokoladeboller med kakao
Se opskriften her
Boller med kakao koldhævede med havregryn

6.

Pizza af koldhævet dej - nem pizzadej opskrift
Pizza af koldhævet dej - nem og hurtig pizza
Se opskriften her

7.

Koldhævet foccacia brød i bradepande - nemt
Nem madbrød i bradepande
Se opskriften her
Koldhævet foccacia brød i bradepande - nemt

8.

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
Nem opskrift på langtidshævet franskbrød - æltefrit
Se opskriften her
Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

9.

Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller
Sandwichboller af koldhævet dej. Prøv en lækker sandwich med hønsesalat, rødløg og bacon
Se opskriften her

1o.

Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller
Sandwichboller af koldhævet dej. Prøv en lækker sandwich med hønsesalat, rødløg og bacon
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.